torsdag 12 september 2024

Schweiz Krummenau ...

Klockan 12 följande morgon hade vi bestämt träff med Jakobs klasskamrat/granne med dotter o barnbarn, på Rest Adler i Krummenau, Jakobs hemby. Ser ni utsikten genom fönstret, visst är det vackert. Det är så till och med jag, blir lite tårögd när vi kommer dit. Förstår hur Jakob känner det när vi kommer runt sista kurvan och ser dalgången. Som om man lagt ett grönt sammetstyg över allting. Vackert är det.

Det var dags för Mittagessen. Jag hade tänkt att endast ta en sallad och vad händer. Jo det var Cordon Blue som dagens, jaha där sprack det där med att inte, äta så mycket hahaha.

Att det även slank ner en stor glass med extra allt hahaha ja ja lika bra när man ändå har börjat äta.


***
Tycker det är så trevligt att man sitter och äter umgås tillsammans så länge på krogen. Lunchen tog tre timmar och därefter gick vi vägen upp, fram till föräldrahemmet, som såldes för si så där 25 år sedan. 
Det är roligt att ägarna tar hand om huset och gör så fint med alla blommorna osv.
Mycket bilder blir det nu från hembyn.






Och den vackra utsikten bort till Chürfirsten.





Bron över Thur och korna som sökte sig ner till vattnet för svalka.




Det var om Krummenau och vi åkte vidare, till nästa inlägg.

Kram Yvonné





12 kommentarer:

  1. Vilken fin resa ni gör och så roligt för din man att uppleva detta igen. Schweiz är något speciellt och så vackert. Varit i påsktid i Wengen, Adelboden, Zermatt, Grindelwald, Lauchernalp och någon mer skidort och så vackert att vara på höjderna och sen åka ned till våren i de vackra orterna. Och tänk att man vågade kasta sig ut snabbt på skidorna. Minnen dyker upp. Och så fint vi alltid bodde och väldigt vänligt folk som alltid hälsade. Ha det fortsatt fint på er resa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Monica, roligt att läsa att du har varit runt på så många olika platser i Berneroberland, centrala Schweiz. Visst är det vackert. Nu är det många år sedan vi var nere och åkte skidor, tror att vi avvaktar med just skidorna.
      Min väninna som bor i Zell am See, Österrike, tycker att Schweiz har så många vackra mer öppna dalgångar. Än mot deras dalgångar som är smalare med bergen tätt inpå. Vi njuter och åker vidare, just nu i Italien.

      Radera
  2. Ja, jag tycker precis så som din väninna, varit i Zell am See och tyckte visst att det var vackert och fin skidåkning men man känner sig lite inklämd mellan bergen. Schweiz är väldigt vackert. Och Italien med, där har vi åkt skidor i Brixen, Bressanone tror jag det heter med och så har en del fina städer och Venedig fått besök några gånger. I Torbole har vi bott och simmat i Gardasjön och sen åkte vi båt till olika fina städer. Tittat mycket på Muranoglas, köpt med. Ha det fint i Italien nu. Gillar goda maten och fina bagerier där.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just Zell am See ligger mig lite varmt om hjärtat, kan bero på att jag har jobbat uppe på Grossglockner i min ungdom och varit mycket i Zell. Annars är Italien ett favorit land med sin varierande natur människorna och maten. År 2015 åkte vi runt några månader i Italien från norr till söder. Fantastisk resa som vi gjorde då.

      Radera
  3. Så vackert det är. Gräset ser nästan overkligt grönt ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst ser det ut som om någon hade lagt ut ett tyg eller målat gräset. Det är så vackert.

      Radera
  4. Jag förstår hur Jakob måste känna när ni kommer i sista kröken och hans vackra barndomsbygd breder ut sig framför ögonen. Känner själv att jag blir mer och mer nostalgisk med åren när jag kommer hem till lilla Essunga och får se kullarna i skogen där vi lekte och åkte skidor, skolgården där vi spelade brännboll osv. Ha det fortsatt fint. Vi har vaknat till dag tre på Elmia…

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror också att man blir det ju äldre man blir. Den här gången gick han in i sin gamla skola och tittade. Skolan var lite utbyggd men annars var det sig likt. Kram

      Radera
  5. Vilken fantastiska känsla att få besöka denna vackra natur

    SvaraRadera
  6. Svar
    1. Visst är det, så enormt fint, njuter av att vara där och höra kossornas bjällror. Kram

      Radera