torsdag 19 september 2024

Italien Gardasjön Del 1 ...

 Innan vi lämnade Iseo sjön och deras camping började vi titta lite närmare på våran GPS. Det hade ju tagit ganska lång tid för oss dagen innan att åka. 
Jodå pekfingret hade varit framme och markerat så gott som alla rutor i avvikelser. Inte undra på att vi körde på vägar som vi inte behövde. Nu blev det lättare att ta sig fram när vi rättat till det.
*** 
Gardasjön var målet och för att göra det enkelt för oss, körde vi till Cisano Camping, där har vi varit ett antal gånger. (Vi har stått på annat ställe också utan större framgång) Det var till och med att ett tyskt par inne på campingen kom förbi och hälsade oss välkomna tillbaka, dom kände igen oss/regnummret på bilen sedan tidigare gånger hahaha.
Tycker den campingen ligger bra till, ganska mitt emellan Lazise och Bardolino. Och Cisano i sig, är en trevlig liten liten by ort eller vad säger man, med några restauranger nere vid strandpromenaden. 


Vi kom dit redan vid 11-tiden, det var soligt och varmt med temperatur runt 28gr. Vi installerade oss med matta och satte upp solskyddet, som vi egentligen hade tänkt sälja men ändrade oss innan vi åkte iväg. Nu har solskyddet verkligen varit till glädje och kommer inte att säljas.
Förr har vi inte stått länge på varje plats utan åkt runt på ställplatser/fricampat och då är det inte läge sätta upp solskydd, inte har vi varit inne speciellt ofta på campingar heller. 


Tog det bara lugnt vid bilen och njöt av 28gr värmen i skuggan. Fram emot kvällen gick vi ner för en promenad utmed sjön.  Tunga regnmoln hängde över bergen bort mot Garda hållet. Väder appen visade på Extremt väder, mycket åska och regn, som skulle börja under morgontimmarna och följande dag.



När vi är påväg tillbaka vid 20-tiden, ringer mobilen, då är det våra schweiziska vänner, som står på campingen och undrar vilket tomtnummer vi har hahaha Dom hade kört på hela dagen för att komma fram och hade turen att få en plats, bara en bit från oss.

Det här är vänner som vi träffade på en camping i Colmar för 10 år sedan. Då satt Jakob och jag utanför husbilen och åt ostfondy, det är en speciell doft som sprider sig av den smälta osten. Grannarna, en bit bort kände doften och kom över och på den vägen är det. Dom har varit hemma hos oss med sin husbil och vi har träffats när vi varit nere i Schweiz, när det passat.
Nu fick vi ett par roliga trevliga dagar tillsammans vid Gardasjön. 

***

Väder appen stämde, det kom ett ihållande regn 60mm på några timmar. Jakob grävde ränder i marken för vattnet att ta sig fram i. Skyfallet som kom höll sig ändå ganska bra i rännorna, vi fick inget vatten in på mattan. Stackars grannarna som inte grävde, hade sina mattor fulla med lera. Dom kämpade med att få rent och när det var gjort, kom nästa skyfall! 




Trots det dagslånga regnet blev kvällen fin och vi gick ner till sjön i Cisano och åt en god middag. 
Spagetti Carbonara när den är som bäst, mums. Jakob tycker om Gnoggi och till dessert blev det Tiramisu.





Espresso och  till det en liten grappa, som serverades ur en väldigt lång otymplig flaska karaff eller vad man nu ska kalla det för. Har aldrig sett något liknande och vet inte varför det ska vara så heller. Kan ju slå till någon med den långa.



En fin solnedgång fick vi se.


***
Följande dag hade vi en fin promenad bort till Lazise och tittade runt, åt glass och fikade.





På vägen tillbaka blev jag (bara jag utav oss fyra) anfallen av något, vad, vet jag inte. Helt plötsligt brände det till under min skjorta och linne. Flera ställen på midjan magen och det började klia. Tänkte inte mer på det men på kvällen hade jag mängder med röda märken som kliade sved så jag trodde jag skulle hoppa ur skinnet. Inte alls som vanliga myggbett, det här var något helt annat. Att badda med kallt vatten var skönt, fast en stund senare satte det igång igen. Hade som tur var hydrocortisonsalva som jag använde, vilket lindrade något och med värktablett, gick det att somna.
Någon dag senare när Jakob och jag cyklade tillbaka till Lazise, gick vi in på apoteket och jag drog upp tröjan för expediten. Då visade det sig att hon hade fått likadant! Och det var inte moskiter enl henne, utan något konstigt i luften vid ett visst område?! Där och då köpte jag hydrocortison med antibiotika och efter första användningen kändes klådan lugnare.
Nu efter närmare 14 dagar, är klådan nästan helt borta men fläckarna lyser fortfarande knalligt röda.

***


Våra vänner lämnade oss efter tre roliga dagar tillsammans. 

Hej då tills vi ses igen.

Kram Yvonné






1 kommentar:

  1. Så fint runt Gardasjön och alla små städer och fina restauranger med god mat. Klokt att göra rännor. Hoppas regnet avtar. Konstigt med betten du fick. Förra året fick jag ett på handen, den svällde upp helt efter att jag stoppat den runt blommorna i balkonglådan. Inga ormar där troligen och inte någon geting heller. Kan varit någon typ av spindel. Men undrade och det tog tid innan det blev bra.

    SvaraRadera