torsdag 6 augusti 2020

Vidare Till Näske Hamn ...

Vi lämnade golfbanan och Gnarp efter golfrundan, utan att besöka campingen. Tanken var att ta en nostalgirunda där, eftersom jag hade campat där när jag var 4år. Hahaha ja vad kommer man ihåg från den åldern, egentligen. Jo jag minns en sak: det var första gången som jag sov i tält och den sista. Mamma med min lillebror sov i våran blåvita Volvo Duett, (nästan som husbil hahaha) medans pappa och jag sov i tältet bredvid. På natten vaknade jag och behövde kissa, tältet hade pappa låst med hänglås, undrar om man gör det idag? Pappa sov och inte väckte jag honom utan kissade i hans sko hihihihi. Smart eller hur? Fast det gillade inte pappa på morgonen när skorna sattes på. Efter den händelsen sov även jag i Volvo Duetten.

Vi körde vidare på E4 och kom fram till Höga Kusten bron, det blåste en hel del och kändes lite av sidvinden när man kör över broar. Vi gjorde ett fikastopp där 

Hade turen att få en, av de 13 platserna, som var avsedda för husbilar. Fast egentligen inte, för skylten visade en, husvagn.
Tidigare kunde man stå på "hyllan" ovanför denna plats men där var bara för personbilar.
Längre fram på stora parkeringen, fanns skylten för Parkering Husbilar
Hmm där stod bland annat Höga Kustens personbil, föregår med gott exempel eller och parkerar på angiven Husbils parkering?
Inte konstigt att alla andra personbilar också ställde sig där.
Alltså, vi åkte vidare efter fikat och hade siktet inställt en bit högre upp, hittat ett ställe som heter Näske. Hade tittat på ställplats apparna och hittat två platser där. Precis när vi svänger ner på vägen fick vi möte, just där vi tänkte åka ner. Eller rättare sagt, där jag tänkte vi skulle svänga ner, till Näske Lax, för det visade ju min mobil medans GPSn sa åkt rakt fram, vilket Jakob gjorde.
Vi kom fram till Näske Hamn Båtklubb och där gjorde vi oss hemmastadda och Swishade 60:-. Pengar som gick till båtklubben.
Om vi hade åkt ner till Näske Lax, som jag hade i min mobil. Då hade vi hamnat på andra sidan viken, där borta där alla husbilarna står. Det är ett familjeföretag som har ställplats och fiskodling, där du även kan låna fiskespö och försöka fiska i odlingen. Dit bort gick vi och köpte god varmrökt regnbågslax med västerbottenost och chilli på. En burk Hjortron-sås följde också med oss hem.
Vi stod i lä för vinden medans det blåste mer på andra sidan viken. 
Det fanns tre bryggor med en hel del fina båtar, var av en hade ett fint namn hihihi
Vi pratade med en kille på en av båtarna, som skulle ha "vakt" hela natten tillsammans med ytterligare en person. Dom går runt och kontrollerade båtar bryggor bilar osv så inga bovar och banditer kommer dit. 
Vi kände oss trygga där hihihi men tyckte lite synd om vakterna, då det hade satt igång att regna ordentligt när vi gick och lade oss.


Kram
Yvonné










7 kommentarer:

  1. Så kul att följa er på väg norrut. I mitten på nästa vecka ska vi också styra norrut mot Höga kusten. Hur långt norrut vi kommer beror på väder och vind!
    Ha det så gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul tänk om vi kunde sammanstråla och spela ihop.

      Radera
  2. Ha en trevlig resa. Vi smygläser vad ni ta er för.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack och inte behöver du smygläsa våran blogg inte hihihi

      Radera
  3. Tänk att hamnarna är dom bästa platserna att stanna vid...lugnt och skönt:-) Kramiz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi gillar att stå så o kul att titta på båtarna också.
      Kramiz

      Radera
    2. Testar lite :) svårt m kommentarer från mobilen

      Radera