lördag 29 augusti 2020

Bloggvänner Golf Och Skeppsmalen ...

Efter Skallbergsgrottan, träffade vi BrittMarie och Lars, bloggvänner, som skriver på http://bmlarsreseblogg.blogspot.com/.

Vi hade haft sms kontakt och bestämde att träffas på Puttoms golfklubb, en liten bit norr om Örnsköldsvik. Där finns platser på grus/gräs och man kan få ström för 100:-. Kostar lite mer om man inte spelar.Killarna försökte grilla kvällsmaten men det var knappt att det gick på grund av blåsten. Det blev lite kyligt i skuggan men när vi flyttat ut stol och bord till solen, då blev det genast bättre.Följande morgon var vi taggade att få spela och det togs en selfie innan första utslaget.Banan var verkligen bra, fina fairways och trevligt hade vi tillsammans. Just här var det fikapaus och i bakgrunden ser man att det sista hålet kommer ner för backen.

Det är lite roligt med stilstudie eller hihihi Har kommit på att man kan filma i slowmotion, vilket jag gjorde på oss allihopa vid ett av utslagen.

Titta och njut

Här har vi Jakob

Nästa är Lars

Här kommer BrittMarie

och till sist jag själv, Yvonné

Lite extra roligt var förstås att jag vann hihihi men bara med 1 slag över Lars som blev tvåa, därefter kom Jakob och BrittMarie. 

Efter golfen fortsatte vi tillsammans ut till Skeppsmalen, som bland annat Ditte, som har bloggen https://dittemitti.se/ hade tipsat oss om. Det var dit ut som BM och Lars skulle åka till och vi hakade på. Lite kringelikrok väg blev det och vi kom fram till en stor ställplats med 6-8 stycken stora elplatser, utan el får man ställa sig på parkeringen bredvid. 200 kr med ström och utan, 130 kr. Tillgång till fint rent servicehus med kök toaletter och duschar, även latrintömmning. Betalningen sker på restaurangen Fiskeviste, på andra sidan vägen.

På andra sidan vägen fanns Restaurangen, Högbergsgården, Kapellet och Surströmmingsmuseumet.

Tänk vilket underbart sensommar väder vi hade, trots att det blåste var det skönt och vi gick ner till hamnen. Hade hoppats på att köpa fisk men det var stängt och fiskaren som kom in sa att det var dåligt med fisken, sälen åt upp allt för dom, ajajaj inte bra.När inte fiskaren fått fisk, fick inte vi heller någon. Det blev en god pizza från Fiskeviste och vi satt ute i solen och mumsade.
Eftersom kvällen fortsatte vara så fin, gick vi bort till fyren och fick se ett vackert hav och en fin solnedgång.
Skagsudde, tror jag många känner igen från sjörapporten, i alla fall dom som har eller haft båt. Det är här den väderstationen finns.

Det var fint att stå på klipphällarna och se hur solen försvann och färgade himlen.Följande morgon var lika fin och vi fortsatte där vi slutat kvällen innan och gick tillbaka till fyren.


Vet inte varför Korgubben har ramlat sönder och ligger i två delar på berget.
Korgubben, skulle sett ut så här, som det är på glasunderläggen.
Det finns två markerade stigar på cirka 600meter som man kan följa och man kommer ut vid parkeringen.
Vi gick över klapperstensfält och BM hade högläsning om Tomtningarna som vi passerade.

När vi kom tillbaka till parkeringen hade Surströmmingsmuseumet öppnat och vi tog en titt där. 

Ett par byxor som använts när det var dags att lägga in surströmming, hårda som plåt. Inte skulle jag vilja sätta på mig ett par sådana.


Ute på gården fanns denna som man kunde ta sig en Sniff på, usch och tvi, det luktade inte gott.
Inne i restaurangen fanns det massor med olika surströmmingsburkar som dom har sett ut tidigare.
Det lilla huset, Högbergsgården var fint.

Så var det lilla kapellet från 1795.
Vi tog en fika innan vi sa Hej då och åkte tillbaka in mot Ö-vik.
Vi hade verkligen fina dagar tillsammans och Tack än en gång för bubblet ni bjöd på, för att fira min golf vinst hihihi
Innan vi kom iväg, pratade jag med en äldre man som höll på att markera ut parkeringsrutorna. Ställplatsen sköts ideellt. Han berättade att dom var 8 bofasta familjer där. Jag som räknade till runt 25 brevlådor i vändplanen, då är resten sommargäster. Visst är det fint på sommaren men tänk när vinden ligger på från havet med isande vindar och vägen igensnöad. Nja det tål att tänka på om jag skulle byta.

Kram
Yvonné

7 kommentarer:

 1. Vad kul att ni varit på Skeppsmalen. Vi var där för många år sedan när man fick lägga 40 kr i en låda för nattparkering och kunde köpa fisk i boden, bara att lägga pengarna i en låda då också, man litade på folket. Gillade platsen bättre innan de grusade upp och byggde servicehus, mycket mysigare då, även om där inte fanns service. Besökte också surströmmingsmuseet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här gången vart det ingen fisk och mest synd var det om fiskaren, vi fick köpa pizza i stället som var väldigt god. Kul att ni har fått vara där när det var enklare. Det blir ju så när det blir fler husbilar och efterfrågan av service höjs, trots att vi har allt i bilarna. Däremot soptunnor och tömning är viktigast, tycker vi.
   Ha det bra

   Radera
 2. Vad roligt att ni körde hit ut till "Skeppsmaln" Har varit här både privat och i mitt resejobb under flera somrar och saknar verklige att dy inte blev en tur nu i sommar. Här finns många olika turer att gå och det var höh igenkänningsfaktor i alla bilderna.
  Skönt, kan jag tänka mig, att det var luftigt här och gott om plats för husbilen.
  Önskar er en fortsatt fin resa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan förstå att du också tycker detta är en fin plats och längtar ut igen.
   Visst är det bra att det inte var någon trängsel när vi var där.
   Tack vi rullar vidare hihihi

   Radera
 3. Så kul att få återuppleva våra härliga dagar tillsammansgenom dina bilder.
  Inget ont som inte har något gott med sig; så lång och smal som jag blev på något foto har jag aldrig varit förr 😂🤣
  Ha det fortsatt gott på väg hem!
  Kramkram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha visst är det märkligt hur Blogger gör om bilder och uppställning av texten, när det publiceras. Jajaja det övergår mitt förstånd och bara att ta emot att man blir lång och smal hihihi
   Håller tummarna för er och Norrskenet.
   Kramkram

   Radera
 4. Där hade ni det trevligt tillsammans med bloggvänner:-) Kramiz

  SvaraRadera