torsdag 13 augusti 2020

Jävre Ställplats Och Piteå ...

 Följande morgon innan vi lämnade Skellefteå ställplats, hämtar vi våran frysta mat och plockar ner i kylboxen. Tur att man är "smidig som en panter" och kan klättra alternativ krångla sig över denna relativt stora box hahaha Otroligt att den håller temperatur på +4grader. En del av våra frysta varor har vi förståss fått slänga.

Innan vi kommer fram till Piteå, finns den fina Jävre Ställplats med olika platser att välja mellan och då betalar man så klart där efter. Vill man ha ström och stå på grus och ha "gräsmatta" utanför dörren kostar det 200:-. Vi ställde oss direkt till höger, på riktigt gräs och utan ström för 100:-

Sedan finns Trafikverkets rastplats bredvid, där det finns toa tömning. Där kan man så klart också övernatta men det är inte okey att ta ut stol bord och till lika matta, som vi såg någon gjort. Big No No.

Servicehus med toa och bra tömmning av toa och gråvatten. Det spolar vatten när det töms så det håller sig rent och fint runt omkring. Många av oss som har husbilar, vet hur det kan se ut, usch och tvi.

Tog en sväng under E4:an till bensin macken/Ica butiken.
Man har en fin vy över de små bodarna där det finns restaurang och rökeri.
Naturligtvis den fina fyren.





Eftersom både Kjell och Jakob har varsina drönare och tycker det är roligt att flyga. Kjell har hållit på längre med drönare och gav Jakob lite tips.
Ett par bilder hann Jakob ta innan minneskortet blev fullt. Våra turkosa mattor syns bra hihihi.

Följande morgon fortsatte vi sista biten fram till Piteå. Körde till parkeringen vid Västra Kajen. Där killarna fortsatte att mecka med bilarna. 
Kylskåpet är fortfarande helt dött och troligtvis behöver vi byta "svarta lådan", som vi redan  har bytt en gång på Sicilien 2015. Det verkar vara ett vanligt problem denna sommar med trasiga kylskåp.
Ovanför sängarna hade vi två starka lampor som tändes samtidigt med myspys belysningen under spegeln. Dom två lamporna fyller ingen funktion för oss. Behövde man något i skåpet och öppnade luckan så skymdes lamporna av luckorna. Värdelöst enl oss.
Nu har det blivit precis som jag vill ha det. De två lamporna är bortkopplade och myspys belysningen lyser fint under spegeln.
Har även fått ett dubbelt 220 uttag och ett usb uttag monterat i sovrummet.
Roligt att få saker på plats som man har väntat på ett tag.
Vi har hunnit med en runda på campingen och konstaterat att det var glest mellan camparna. Bara några svenska vagnar/husbilar som stod där i blåsten. 

Vi har haft riktigt mysiga dagar tillsammans. Allt har ett slut och vi rullade iväg efter att sagt:
 Hej då Ses snart igen.

Tack-i-Tack-Tack till er båda två.

Kram Yvonné





2 kommentarer:

  1. Men så kul att ni blev så nöja med elen inne i husbilen😄 Bra med en elektriker som hjälpte er😄👍🏻Kjell blir så glad när ni blir glada.kramiz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är bra att anlita en som Kjell och han kan och har verktyg att fixa och dona lite utmed resans gång. Vi är verkligen glada åt detta.
      Kramizar till er

      Radera