torsdag 20 augusti 2020

Trappstegsforsen Och Stekenjokk ...

 Vildmarksvägen har vi kört ett antal gånger nu men tycker att den är lika vacker var gång. Oftast har vi varit här i september och naturen har skiftat i de vackra gul röd bruna färgerna. Nu var det något helt annat med det saftigt gröna bladen på träden. Tidigare har vi haft kalla nätter medans det nu har varit flera plusgrader nattetid. Och dessutom fick vi helt vindstilla på Stekenjokk. Bara dagen innan, då vi stannade kvar i Litsjöforsen, blåste det upp emot 20m/s berättade ett par som kom ner därifrån. Usch så otäckt med en sådan vind när det rister i husbilen. 

Från Litsjöforsen körde vi den korta sträckan fram till 
Trappstegsforsen. Där kan man också övernatta om man vill.

 Vi stannade bara till för att ta några bilder, trots att vi redan har kort därifrån är det roligt att ta nya. När jag jämför med tidigare bilder, så har det vuxit upp en hel del sly och träd bakom oss, Det blir svårt att fota hela "trappan".

Bästa bilden blev när vi stannade till på bron.
Ett snabbt stopp i Klimpfjäll för fotografering, som togs från Ställplatsen, som är bredvid hotellet. Visst är det en vacker utsikt. Det hade hunnit kommit lite lite vind som gav lätt krusning på sjön. 
Framme på Stekenjokk fick vi platser bredvid varandra och kunde sätta ut stol bord grill och fixa lunch.
Vilken underbar dag i solskenet och vindstilla.

Här har Dessan fått syn på de mörka fläckarna långt borta på snön och använde sig av kikaren.
Det var två stycken renhjordar.

Jakob vågade starta sin drönare och tog några bilder. Dess värre visade minneskortet att det var fullt trots att det var nytt. Så filmen han tog kom inte med.


På eftermiddagen kom mina vänner, som bor nere i Jorm, upp på en fika. Vi lärde känna varandra när vi bodde i Kashmir på 90-talet.
Senare på kvällen kom en hel renhjord springandes uppe på sluttningen, bakom parkeringen. Dom rörde sig snabbt framåt.
Solen började försvinna bakom de norska bergen.

Nu har den försvunnit och vi tog tjocka kläder på oss och gick ut en sväng.



Natti Natti är det nu.

Kram
Yvonné





4 kommentarer:

  1. Så underbara bilder! Tyvärr ser det väl ut som om högsommarvärmen håller på att dra bort. Igår kväll kändes det nästan som höst när solen gick ner....

    SvaraRadera
  2. Det var superkul att få vara där tillsammans med er Sis💞Kramiz

    SvaraRadera
  3. Denna tiden på året är säkert den bästa, inte mitten av juni som vi åkte. Då tyckte vi det inte var någonting. Allt gott!

    SvaraRadera
  4. När man ser dina bilder då längtar man norr ut. Vi har haft så mycket att göra så någon längre resa har det inte funnits tid till, men vi hoppas på att kunna åka iväg lite längre fram, bara det inte blir för kallt. Nu börjar också tiden för alla bär, svamp och grönsaker som ska skördas. Tomater och zucchini blir det gott om. Kul att ni fick chans att umgås med Dessan och Kjell också. Ha det fortsatt gott på er resa. Kram.

    SvaraRadera