tisdag 18 augusti 2020

Dikanäs Och Litsjöforsen Och Stekenjokk ...

Efter att vi besökt samevistet fortsatte vi vidare tillbaka och förbi Kittelfjäll till byn Dikanäs, tog av mot Stalon. Efter 3km kommer en bro

 Det finns fina platser på var sin sida av bron, vi valde den efter bron med tanke på att vinden låg rakt på den första platsen.

Här hamnade vi så gott som i lä.

Här försökte Jakob sig på att fiska, utan framgång.En väldigt fin plats och så mycket närmare forsen kan man inte hamna, utan att ramla i.

Eftersom det inte blev någon fisk, fick vi grilla korv på kvällen och det var ju inte så tokigt det heller. Röken höll myggorna borta, vilket var bra.



Tidigare på dan hade vi cyklat bort till Dikanäs cirka 3km för att handla en Therocell, myggdödare. I den första matbutiken var dom slut, i den andra matbutiken hade dom endast refillerna och den tredje butiken, där hade dom allt men den var stängd. Ja så kan det gå och vi fortsatte med våran myggspiral.
Denna utflykt skrev jag om på facebook och får då ett samtal från Kjell och Dessan som läst det. Vilka fina vänner vi har, dom var i Umeå och erbjuder sig att köpa sådana manicker Myggdödare åt oss och komma upp till Vildmarksvägen, dit vi är på väg. Självklart blir man jätteglad att dom vill handla det och ännu gladare att vi får chansen att ses, igen.

Efter att sovit två nätter på denna fina plats, rullade vi de sista milen ner till Stalon på en sådan där böljande väg, skulle kunnat varit på sjön guppi gupp gupp. och svänger ut på fina Vildmarksvägen. Hade bestämt med Kjell och Dessam med bloggen vardags-glitter.blogspot.com/ vid Litsjöforsen.
Då vi kom dit tidigt på förmiddagen var vi de enda husbilarna och kunde välja en fin plats bredvid varandra med forsen rakt fram.
Höll lite koll på vädret, som visade att vinden skulle avta uppe på Stekenjokk, fram emot följande morgon, Därför bestämde vi oss för att stå kvar här nere och vi hade det riktigt mysigt. Ännu bättre blev det när vi utforskade skogspartiet bredvid och upptäckte att där var det så gott som lä. Vi gick på Pick-nick, ungefär 75 meter bort hahaha och lagade middagen. Prövade även fiskelyckan men se den vill inte vara med oss.









Bra med rosa mygghatt hahaha tillsammans med Thermocellen, som dom hade med sig till oss, höll sig myggorna borta.
Det är inte bara kyl och frys som är trasigt, nu har omformaren gett upp, vilket innebär att det inte går att ladda datorn. Hädanefter är det bara att leta efter en strömkälla någonstans. 
Just nu står vi uppe på Stekenjokk i helt magiskt vackert underbart väder, de ni hahaha Igår var det vindstilla, idag är det lite lite vind. 
Nu har Kjell och Dessan åkt vidare på egna äventyr och vi gick upp till masten idag.
Tack för jättefina mysiga tillsammans.

Kram
Yvonné

6 kommentarer:

  1. Ni tar god tid på er, det gjorde inte vi, för vi körde runt hela vägen på en enda dag, med ett litet undantag. Det var snö och kallt i mitten av juni. Allt Gott!

    SvaraRadera
  2. Ja vi stannar och njuter av allt det fina som finns. Naturen är så vacker och det finns mycket att stanna och titta på.
    Vi njuter.

    SvaraRadera
  3. Så fint ni har det uppe på Stekenjokk och längs Vildmarksvägen. Inte utan att vi längtar dit...
    Ha det fortsatt fint!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi gillarverkligen Stekenjokk och den naturen Naturligtvis är hela Vildmarksvägen vacker då det finns en hel del att stanna och titta på.
      Ha det bra på eran rasa också.

      Radera
  4. Det var så kul att vi kunde hjälpa er med Thermacellinköpen :-) sen var det så kul att vi kunde få några dagar till ihop i det vackra vädret. Kramiz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har verkligen haft användning för dessa Thermaceller, har redan bytt gaspatron och inne på tredje blå kortet hihihi Tackar ännu en gång för att ni hjälpte oss med det köpet. Visst hade vi fina bonus dagar tillsammans, mysigt.
      Kramizar

      Radera