onsdag 5 augusti 2020

Sörfjärdens Golfklubb Och Gnarps Havsbad ...

Då vart det äntligen våran tur att åka hemifrån ett tag, kanske det blir ett par dagar eller veckor eller kanske rent av månader hahaha
Den här platsen Dragon Gate, utanför Gävle utmed E4, har säkert många passerat. Kanske några har gjort som vi och stannat till för att se vad det egentligen är. Vi var där för många år sedan och tyckte då det var intressant med museum, som är gratis och alla kinesiska saker som fanns i butiken och ett fik.
Var tvungen att kolla på internet och det är fortfarande öppet varje dag. Kan rekomenderas att göra ett stopp för att få lite kinesisk atmosfär. 
Det säga att hotellet är klart för invigning men blev uppskjutet på grund av covid-19. Ett ställe som det har varit många turer runt.
Vi fortsatte norr över och hade tänkt oss köra Kustvägen. 
Men som tur var fick vi info från Kjell o Dessan att den vägen inte var att rekomendera, smal, bara skog, hoppig och delvis grusväg. Nej nej så vill vi inte åka, utan tog E4 hela vägen upp till Gnarp och ut till kusten där Sörfjärdens Golfbana ligger.
Där var det ingen trängsel på parkeringen. Då kan man förståss undra Varför vi står så nära till den andra husbilen? Vi vill så klart känna närhet hihihi.
Nej då så knäppa har vi inte blivit. utan det berodde på att dom hade gjort fina trädäck, några hade till och med matta. Fast inte till alla platserna, därför valde vi en plats med just ett trädäck. Det var ett riktigt stort däck.
Passar ju superbra i dessa tider och dessutom kan ingen personbil smyga in emellan husbilarna. Vilket vi har varit med om ett flertal gånger, en husbil ger ju bra skugga när solen ligger på eller hur? Att vi sedan har svårt att både komma in i bilen eller ut ur den, tänkte man inte på hahaha.
Här betalar man 200:- när man har en golftid bokad och då ingår det el. Icke golfare betalar 290:-.
På kvällen gick vi ner till Gnarps badstrand, som är cirka 2km lång.

Det blev inget bad då det sades vara långgrunt och att behöva pinas sig gå såå långt ut, nej vi höll oss kvar på stranden.

Följande morgon, var vi laddade för att spela denna bana, som sades vara smal kuperad och en del vatten på de 9 sista hålen.
Första hålet gick uppför, det andra gick nerför och så fortsatte det var annat hål hahaha.
En väldigt fin välskött bana och visst var den smal med lite knicksar hit och dit. Klart rolig att spela. Om man ska nämna det negativa så var det bunkrarna, aj aj, där var det mer sten än sand, vilket vi påtalade. Självklart visste dom om det redan och hoppas att det blir bättre till nästa gång vi kommer dit.






Att Jakob fortfarande kunde se så pass glad ut, är svårt att förstå när det gick så dåligt. Ja inte bara för honom, ännu värre för mig. 
Morr Morr
Tror eller rättare sagt jag vet, att detta var min absoluta sämsta golfrunda i år, ja säkert förra årets också. När man inte träffar bollen utan slår först i marken och sedan på bollen, då är det illa, riktigt illa. Idag kunde jag ha sålt mina klubbor billigt. Visst kan jag bli arg och morra lite för mig själv, inte att jag bryter av klubborna, utan mer besviken ledsen att jag spelar så dåligt, när jag vet att jag kan såå mycket bättre.
Nu hoppas jag att denna fruktansvärt dåliga runda aldrig mer kommer upplevas, nu kan det bara bli bättre eller hur.

Kram
Yvonné


8 kommentarer:

  1. Inte gick du o la dig så tidigt igår inte...du var ju så trött :-)) Det blev ett blogginlägg ändå:) Förstod nästan att ni skulle hitta till golfbanan vi körde förbi kul att ni fick fint väder dagen efteråt så ni kunde spela i sol :-)) Det finns nog finare vägar att köra den vägen som bara var skog o åter skog...Vi ses i morgon. Kramiz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blev lite piggare efter vi pratat hahaha.
      Ja nu är vi nära varandra, ska bli kul att ses, igen.
      Kramizar

      Radera
  2. Den där känslan efter en golfrunda känner vi igen, morr, morr! Det är bara på't igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha ja det är just det man gör, på´t igen hahahaha

      Radera
  3. Säkert bra att ni tog andra vägen- Kul med lite golf. Och jag kan hälsa från vår golfande dotter med familj att Högbo bruks bana var riktigt bra. Men "lång". Alltså att ta sig runt 18 hål. Men de spelade på den tv dagar i rad.
    Vi ägnade oss åt annat.
    Ha det fortsatt bra på resan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaha då kanske det blir ett stopp där för oss på vägen hem.

      Radera
  4. Blogger verkar knepiga nu att kommentera på. Läste ditt senaste inlägg men det gick inte att kommentera.
    Njut av Höga kusten. Jag brukar leda resor dit varja sommer men i år är de tyvärr inställda- Rekommenderar ett besök i Skeppsmalen, Bönhamn, kanske en tur till Ulvön och Rotsidans naturreservat är så vackert där det ligger med sina klippor vid havet.
    Önskar er en fortsatt fin resa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. När det gäller Blogger, är det helt hopplöst att skriva ett inlägg då texten ändrar färg och bilderna lägger sig lite var stans, ger upp snart.
      Det låter trevligt med dina förslag, tack för det.

      Radera