fredag 14 augusti 2020

Älvsbyn Arvidsjaur Och Sorsele ...

När vi lämnade vännerna i Piteå var det en lite gråmulen dag. Vi bestämde oss för att åka inåt landet. Jakob ville åka upp till Kittelfjäll och titta på skidanläggningen, en plats som ingen av oss har varit till tidigare. Kjell tipsade oss om att ta svängen via Älvsbyn som är en trevligare väg och vi kunde även tömma toa och gråvatten där. Det är ett kar, som man kör in under bilen, smidigt.

N 65 40 12  Ö 21 0 33


Efter Älvsbyn hade vi också fått tipset om en fin rastplats med forsen bredvid. Tur att vi hade koordinaterna, för skylten hade försvunnit och det hade varit lätt att missat den annars.

N65 40 39  Ö20 20 49



Under bänken fanns det lite ved ifall man ville tända en eld, till och med täljda pinnar.



Fortsatte på väg 94 till Arvidsjaur då Herr Ren kom springande över vägen och ville visa upp sig för oss.
Regntunga skyar hade vi ett tag.
Tanken var att vi skulle ha stannat i Arvidsjaur vid Lappstaden. Vi gjorde bara ett snabbt stopp där, den lilla parkeringen var en byggplats och det var inte så roligt. Vi har varit där tidigare och haft en bra rundtur bland byggnaderna. Nu blev det bara som en bensträckare då jag gick och tittade bland husen.



Vi rullade vidare på väg E45 mot Sorsele. Strax nordväst om Sorsele, utmed en väg som jag inte vägnummret på, stannade vi vid ett vattendrag.
N65 32 24  Ö17 23 59
Visst ser det fint ut?
Första tanken var att ta ut stol och bord, ja man ville ju njuta av utsikten.
Det gick så där eller rättare sagt det gick inte alls. Vi blev attackerade direkt och höll på att springa ner varandra, för att snabbt komma in i husbilen igen.

Natten blev inte direkt lugn. Dessa oinbjudna varelser hade fest inne i husbilen, på oss. Vilka blodsugare och dessutom stannade dom kvar hela natten.
Denna bild tog jag någon gång vid 02,30. Dimman ligger lite lätt över vattnet.
På morgonen hade den tätna ordentligt men lättade snabbt med hjälp av solen.
Det var bara att leta fram mygg racket och byta batterierna och sedan tog vi kål på alla som hade övernattat inne. För inte skulle dom få följa med oss vidare på resan inte.

Kram
Yvonne

6 kommentarer:

  1. Till slut hittade jag en skogsdunge, under en av mina trådarresor där uppe. Efter att lättat på byxorna, kunde jag knappt fortsätta köra. Jag var ett offer för odjuren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oj så obehagligt, ja inte är dom trevliga djur.

      Radera
  2. Tyvärr förstör mygg hela vår (eller åtminstone min) upplevelse av fjällvärlden och vackra Norrland. Därför har vi ofta inte åkt norrut förrän i slutet av augusti då det varit en frost att och mycket av myggen försvunnit. Det är ett riktigt sattyg med mygg, Grrr!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är samma hos oss, det är mig dom är ute efter hihihi fast nu har Jakob också upplevt hur det kan vara att få myggbett. Hoppas verkligen att ni ser till att ha grejer med er upp nu.

      Radera
  3. Kul att ni hittade igen tömningsplatsen o sen rastplatsen😄 Myggen är inte roliga om dom gillar en 😂Vi har med oss allt möjligt i husbilen med medel för att dom ska hålla sig på avstånd också.😄

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack vare eran hjälp hittade vi fram till platserna. Ja du dessa mygg, ni har lite mer vana än vad vi har och sett till att skaffat rätt grejer. Så småningom lär vi oss också hihihi
      Kramizar

      Radera