onsdag 26 augusti 2020

Stockholmsgata ...

Vinkade Hej då till vännerna i Jorm och körde ner mot Strömsund. Nu var vi på jakt efter en säkring till konvertern, som även den hade lagt av.  
Vi tog en liten fikapaus vid en liten brusande fors, där man kunde se var den gamla bron hade varit en gång i tiden.

Vidare in till Strömsund och efter lite letande, hittade vi en säkring, men den smällde direkt. Då blev det att leta efter en ny inverter, vilket vi hittade på Elon. Med den på plats, kunde vi fortsätta mot
 Stockholmsgata. 
Har ni hört talas om den platsen? Det hade inte vi gjort, förräns Kjell visade oss en film, tror det var en reklamsnutt från Turistbyrån. Kan ha fel men film var det och vi blev nyfikna på platsen.
Namnet Stockholmsgata syftar på Gamla Stans smala gränder i Stockholm. Ligger på gränsen mellan Västerbotten och Västernorrland. Det är en kanjon på 1,5km lång med lodräta väggar på omkring 40meter. Denna kanjon bildades för 9200år sedan, nästan lite svårt att fatta att det är sååå länge sedan. Dom tror att det skedde en jordbävning och en isälv störtade ner i dalgången och gröpte ur urberget.
För att komma dit körde vi lite hit och dit tills vi kom fram till orten Solberg. 
I Solberg kom så äntligen avtagsvägen in till naturreservatet. Jahaja 22km på grusväg!
Ingen större hitt kan jag meddela och eftersom vi hade tänkt oss att stannat tidigare för natten men fortsatt, för att det blåste så mycket på de ställena vi hittade. Och när vi ändå var så nära, kunde vi lika bra fortsätta. Vad vi inte visste då var denna grusväg. Ju mer magarna kurrade desto sämre blev stämningen och grusvägen gjorde det inte bättre. Hastigheten var nog som max 15-20km. 
Till slut kom vi fram, precis innan det blev mörkt.

När vi kom fram tyckte vi båda två att vi var nog ett par knäppisar som kör ut så här i skogen. Ingen täckning, visade mobilerna och GPS´n hade ingen väg att köra efter och inte visste vi riktigt var vi befann oss på kartan. Fast vi var inte de enda knäppisarna, för när det blivit helt svart såg vi strålkastare och det kom ytterligare en husbil. Vi pratade med varandra och dom hade tänkt samma sak.
Kändes lite bättre att ha sällskap där ute i skogen.
Följande morgon var vi redo för denna Kanjon och allt vad vi hade läst om. Ut i Skogen ska vi gå tralalalalaa


Jättegrytan, hade vi sett framemot att få komma fram till med de höga väggarna runt omkring. Kan väl säga, si så där imponerade blev vi. Men visst är det häftigt att tänka på hur det har bildats osv men men broschyrer och dess bilder är på ett sätt.


Nu ger jag upp för i kväll, det tar cirka 6 minuter för varje bild att laddas ner, suck, nu när vi har ström, då krånglar något annat. Det börjar bli sent och tidigt i morgon bitti blir det golf på Sollefteå GK. 
Fortsättning följer.

Natti Kram
Yvonné


















7 kommentarer:

  1. Ni har det inte lätt med tekniken just nu ...men ni rullar på ändå ;-) Kul att ni hittade till Stockholms gata:) Kramiz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror ni kan vara glada att ni inte åkte dit, för det skramlade ordentligt i våran bil. Men nu har vi gjort det och kanske kommer fler bilder från det stället när vi så småning om kommer hem. Inte så lätt med tekniken inte hahaha
      Kramizar

      Radera
  2. Nu har ni i alla fall varit här och vet hur det ser ut. Jag hade aldrig hört talas om "Stockholmsgata" tidigare. Men nu vet jag ju att den finns och har sett bilder härifrån.
    Men lite öde och udda var det förvisso.
    Fint att ni till slut fick ordning på säkringen.
    Önskar er fortsatt fin resa och tack för besöket här.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kändes nästan lite kusligt när vi kom dit i skymningen. Bättre när vi blev en bil till. Det verkade vara ett populärt utflyktsmål, för det kom en del personbilar dit följande dag. Dom grillade och gick iväg in i skogen.
      Tack vi rör oss runt lite sakta i de fina omgivningarna.

      Radera
  3. Tack för att vi fick följa med er till Stockholms gata. Det känns inte helt nödvändigt för oss att åka de milen på grusväg för att vandra där.....
    Ha det fortsatt gott! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med er om att köra så långt på grusväg kan man hoppa över. Titta gärna på bilderna i stället hihihi.
      Kram

      Radera
  4. Som jag sagt flera gånger innan, ni är riktiga äventyrare. Måste varit häftigt att se och uppleva detta.

    SvaraRadera