tisdag 17 april 2018

Stenskott ...

Äsch så tråkigt. 
Jakob upptäckte ett ganska djupt stenskott på framrutan när han höll på att vaxa huven. Lite svårt att se när det har hamnat nere i det mörka partiet på rutan. Tänkte att det är väl bara att rulla iväg och få det fixat, så som det var förra gången det hände. 
Men se det var det inte alls. Dom vill inte ge sig på och börja borra och sätta vacum, när det dess utom har blivit en spricka rakt upp. Vilken otur,
Har varit i kontakt med försäkringsbolaget och ska nu prata med Caravanhallen, om dom tror att det behöver bytas några sidostycken vid rutan. 
Det är inte mycket man kan göra just nu, mer än hoppas att rutan inte spricker.

Kram
Yvonné

18 kommentarer:

 1. Usch så tråkigt,sånt man bävar för varje säsongs början!
  På vår förra fick vi innan bilen ens gått 100 mil!


  Ha det gott......SolKram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte roligt med att få efter en sådan kort sträcka. Vi har vänner som alltid har fått stenskott på första resan, när de har köpt ny bil.
   Kram

   Radera
 2. Carglas har lagat flera rutor på våra servicebilar. Om de klarar detta kan jag inte svara på. Värt att lyssna kanske.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När glaskillen säger att hela rutan kan spricka så är det inte värt en chansning. Lika bra att få en ny.
   Kram

   Radera
 3. Det där med stenskott är inte roligt, men så vanligt i dessa tider med grovt bergkross istället för sand på våra vägar. När det har gått så långt att en spricka har börjat vandra så finns det nog ingen återvändo utan att framrutan måste ersättas med en ny. Hoppas att vi har en bra försäkring som täcker merparten av kostnaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så eller så flyger det dubbar från däcken. Det blir självrisken på försäkringen och det får man leva med. Ändå är det tråkigt och extra jobb.
   Kram

   Radera
 4. Tråkigt,
  Tyvärr är det den tiden nu.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Usch stenskott är så trist! Vi har två men de är inte i synfältet och har inte "krupit vidare" så de får vara så länge. Hoppas ni får det bra fixat
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så tråkigt. Bra att erat inte har börjat röra på sig.
   Jakob åkte med bilen till CaravanHallen, det var en sak som skulle fixas. På vägen hem, fick han ytterligare ett stenskott. Så nu har vi två, rutan kommer bytas någon gång i Maj. Ingen brådska så länge gruset fortfarande är kvar på vägarna.
   Kram

   Radera
 6. Otur oftast går det att laga rutan men en spricka är frågetecken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir till att byta, ruta är beställt

   Radera
 7. Vi har två stenskott, på min sida så klart, eftersom jag brukar fota :) Ingemar tror vi måste byta ruta innan nästa resa. Det värsta är att självrisken på dessa rutor brukar vara hög. Kramis och tack för fina kommentarer hos mig. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har nu 3st och 2 pyttesmå. Lika bra att vänta med att byta tills bägarna är sopade. Våran självrisk är på 1500:-
   Kram

   Radera
 8. Det är en speciellt tråkig tid just nu innan vägar sopas. Stenskott vill vi verkligen inte ha på husbilen heller, lite mecka TT byta den. Nu räcker det ned 3 stenskott eller hur ? Hoppas ni får hjälp nu med dom o få rutan bytt snabbt, och det förstod jag att ni skulle få☺️Kramizar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det räcker med dessa och sedan avvaktar vi m rutans byte tills bägarna är sopade
   Kramizar

   Radera
 9. Tråkigt med stenskott. Tycker att alla bilar ska ha "kjolar" så att de inte skvätter iväg stenskott på bilen bakom. Har för mig att alla hade det när jag var lite, men nu tror jag inte att någon har det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej några "kjolar" ser man sällan bakom bilarna hahaha det var nog mest förr som det var.

   Radera