tisdag 15 oktober 2024

Vi Monterar Ytterligare En Fast Gasolflaska ...

Efter Alnarp där det var grönt och inte kändes direkt som höst. Fortsatte vi öster ut och möttes snabbt av hösten med vackra färger på träden. Vi gjorde en övernattning vid Ryssberget, Sölvesborg. Där vi stod under de stora vackra, fortfarande gröna Bokskogen. Vi passade på att gå ett par kilometer och njuta av skogen. När solen lyste ner på de ljusgröna träden kunde man tro att det var Vår, bortsett från löven, som låg på marken.



Det här var en lustig svamp som växte på trädets stam.



***
Karlshamn, var målet följande morgon. 
Under dessa veckor vi varit ute och rest, är det väldigt bra med att ha en fast tank flaska. Det är smidigt att kunna tanka diesel och LPG/ GPL, på samma bensinstation. 
Egentligen skulle vi ha varit där för 7 veckor sedan, innan vi reste ner i Europa. Men då kom det andra saker emellan, som lagning av stödbenen och larmet, som fick prioriteras.
Nu var det dags att montera in ytterligare en fast tank, hos Led2U där Anders Pålsson, har agenturen i Sverige för alugas flaskorna.
Vi har haft en fast tank flaska plus en vanlig P11 flaska under många år. Både den fasta och P11 hade en datumstämpel med 2024, 10 år vilket innebar att det var dags att bytas. Man får inte fylla flaskor som har gamla datumstämplar och det är 10 år som gäller.
Så nu bytte vi in den fasta tank flaskan till en ny och Jakob monterade in ytterligare en fast tank flaska. Vilket innebär att vi nu har två fasta och inte någon lös P11 flaska längre. 
Att bara ha fasta, får vi se hur det blir när vi åker upp till norra delarna i Sverige. Där är det svårare att hitta någonstans att tanka, tror att Piteå är den sista platsen att göra det på. Ja i annat fall får man väl åka in till Narvik i Norge och göra det. Det löser sig då på ett eller annat vis.






När allt var monterat, åkte vi tillsammans med Anders, som ville kolla att allt var okey, till gasolfyllningen. När man har monterat in nya flaskor ska dom inte fyllas upp mer än 20% första gången. Därefter fyller man som vanligt och man kan inte fylla för mycket för räkneverket slår av vid 80%.

***

Vi avslutade dessa nästan 8 veckor med att överraska våra fina vänner i Nora, som vi har haft många roliga husbilsresor tillsammans med genom åren. Nu var det EB som fyllde 80 år, har man varit vänner i 25 år var det naturligt för oss att åka och Gratta på riktigt.
Men först ringde vi och sa Grattis Grattis och lyssnade hur det skulle firas. Och efter det samtalet och när allt var klart med gasolen, gav vi oss iväg mot Nora. Nu hann vi inte fram samma dag, det skulle blivit runt 6 timmars körning och vi skulle kommit fram för sent, vilket inte var aktuellt. Utan vi kom fram dagen efter och överraskade med: ballong blommor bubbel.





Väl hemma har vi tid att plocka ur husbilen medans tvättmaskinen jobbar på. Sommarkläder och skor som varit med på resan ska plockas undan och vinterkläder och stövlar kommer fram.  
Yngsta barnbarnet tjoade och hoppade av glädje när vi äntligen fick träffas efter så lång tid, riktigt mysigt att kramas igen.
***
Det kommer komma fler inlägg från våran Europaresa.

(Vi fick skrapa rutorna i morse när det var dags att åka till golfen!)

Kram Yvonné












2 kommentarer:

  1. En fast gasolflaska står nog högst upp på vår önskelista för nyinköp till husbilen. Vi hör nog av oss för att diskutera detta närmare….

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är verkligen jättebra med fast flaska. Jajamen det kan vi prata om nästa gång.

      Radera