söndag 13 oktober 2024

Schweiz Sevelen Unterwasser ...

 Precis bredvid där vi hade övernattat i Sevelen, fanns en vandringsväg, Schluchtenweg, som vi ville gå innan vi åkte vidare. När vädret visar sig från bästa sidan kan man inte motstå att gå en runda.


Det första vi möts av innan vi börjar gå uppför, är ett Bananträd, kändes som det hade hamnat på fel plats.







Det var riktigt skönt att komma upp till ljuset efter att gått nere vid bäcken där det var fuktigt.


Vi fortsatte ut i solen för att sätta oss och fika. Men då kom vi fram till en bondgård där dom höll på att lasta av stora ostar, som var gjorda uppe på alpen. Ja där blev vi stående ett bra tag och pratade, då det visade sig att Jakob och dom hade gemensamma bekanta sedan skoltiden.




Vi köpte med oss några ostbitar innan vi gick vidare och hittade en skön plats i solen att sätta oss och fika på.



Ibland tycker jag att det ser ut som kulisser men det är ju på riktigt.

Efter fikat började vandringsvägen gå ner genom skogen och vi följde bäcken som porlade. 
Här fanns det Gletschermühlen som har bildats under tusentals år. Det var flera stycken och den största lär vara 180cm djup och längst ner i botten 245cm bred. Vattnet snurrade på bra i grytan, runt runt innan det fortsatte ner till nästa gryta och snurrade runt där osv osv




Det blev en fin runda i både skog och över ängar som till slut landade på 6km.

Det blev ett stopp i bageriet för inköp av matbröd. Jag har lite svårt för sådana smörgåsar som dessa med gele över. Fast dom säger att gelen håller smörgåsarna fräscha och pålägget inte torkar. Det stämmer säkert men inget för mig som inte gillar aladober och gelé daller. 
Som tur var fanns det annat som såg mer aptitligt ut än dessa plastiga smörgåsar.


Det blev en fin vandring innan vi åkte vidare till våra vänner i Unterwasser. Dom hade tidigare även restaurang och rum. Nu har dom bara ställplatsen kvar, 10 st, där man kan tömma wc, gråvatten och fylla vatten, el.
47.1969.  9.3094

Kram Yvonné

















8 kommentarer:

  1. Förstår att detta är kända hemmatrakter för er, annars skulle ni inte hitta allt som ni tittar på.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vissa platser i Schweiz är bekanta platser men just Sevelen var en plats, som vi inte stannat till på tidigare, trots att Jakobs mormor kom därifrån.

      Radera
  2. Vilken underbar vandring! Det är som du säger så vackert så man undrar om det är på riktigt! Tänk att Jakob hittar bekanta att prata med vart han än kommer, så kul! Att sedan dessutom kunna köpa ost gör det inte sämre….
    Kramkram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev en fin vandring och visst ser det ut som kulisser. Vissa platser är så där otroligt vackert att det gör som lite ont i magen. Otippat att träffa denna familj som visade sig känna samma personer. Det är roligt att han träffar folk lite här och där och till saken hör, att han pratar med ju med allt och alla hahaha

      Radera
  3. Ja jag säger det väl igen :-)) Ni är som 2 bergsgetter båda 2. Och visst vet vi att Jakob surrar gärna med folk för han pratar med alla som du säger. Fina ställen. Kramiz

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha jo vi vill gärna upp på kullar berg och så länge vi orkar, knallar vi på i lugn takt. Man pratar ju med korna, då måste man prata med människorna också hihi Kramizar

      Radera
  4. Så vackert det är. Vandra i Schweiz och se liknande vyer står högt upp på min "vill uppleva-lista". Men gelèsmörgåsarna hamnar inte på den listan. Jag känner mig lika skeptisk som du.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man måste bara stanna upp och nypa sig i armen. Det är så vackert, att det gör ont ibland. Nej du dom där gelemackorna får dom behålla för sig själva. Och dessutom äter man gelén, jag trodde att man tog bort den.

      Radera