lördag 5 oktober 2024

Italien Comosjön ...

 Efter den vandringen blev vi kvar ytterligare en natt på den lilla parkeringen i Tresenda.


Därifrån åkte vi ner till norra änden av Comosjön, äntligen en rak fin väg. Hittade ytterligare en plats genom P4N i orten Colico, som vi letade oss fram till. En stor plats där vi kunde få gräs under fötterna och det stod flera husbilar där när vi kom. Under natten blev vi bara två.

Med tanke på hur mycket snö och regn det hade kommit högre upp i bergen och följde med floden ner till Comosjön. Så var sjön iskall, riktigt bitande kall. Det var inte en människa som badade. Trots att det pågick en regatta och dom hade våtdräkter/torrdräkter på sig. Det var slutet på regattan för båtarna samlades in och drogs upp på land. 

Vi tyckte att Gardasjön var djup fast Comosjön är en av Europas djupaste insjöar, med sina 410 meter och Italiens tredje största sjö. Comosjön är ett eldorado för dykare som har hittat mycket spännande saker långt ner under utan. Där en helt annan värld öppnar sig i det klara kalla vattnet. Mycket som finns där nere är bilvrak, krigsmaterial, bomber och granater, segelbåtar, kristusstaty, stor ångbåt, flygplan, skatter, det finns även grottor. Att vara dykare där, förstår jag att det är spännande.

Om någon missat att jag älskar glass, så kommer ytterligare en bild på det hihihi

I gelaterian hade dom pinnglassar som snurrade runt i en kylbox. Jag testade inte den glassen men kan inte tro att den skulle vara sämre än den andra glassen.




Utanför campingen i Cisano, finns en diverse butik och där inhandlades ett rep eller kanske det är mer en tamp som man har till fendrar på båt. Tanken är att det ska fungera som hopprep. Vilket det också gör, om, man kan hoppa rep hahaha. Som vi skrattade, inte lätt att hoppa i tofflor, i ett gräs med stora tuvor. Till slut fick vi ordning på tekniken men då vart det problem med konditionen.
Något måste man ju göra om man ska äta glass varje dag, hopp hopp hopp.


***

Nästa dag gick vi ner till sjön igen i hopp om att bada, nej jag skojar bara, det där med att bada hade jag gett upp. Temperaturen har blivit svalare ändå skönt i solen.

Ett stort träd med kamouflerad stam, kan inte dra mig till minnes att jag sett ett sådant tidigare. Visst är det fint.

En jättestor Hibiskusblomma.



Tänk så fort vädret växlar, plötsligt kommer vinden i en rasande fart ner från bergen och det blev vågor o gäss på sjön. Serveringens blommor servetter började flyga omkring och fick snabbt samlas ihop.


Vilken tur att jag hann äta en glass innan vi skyndade hem. Man vet ju aldrig om vinden för med sig regn också.

Spännande moln som tornade upp sig men gav inte ifrån sig något regn.



Kram Yvonné















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar