lördag 3 december 2022

Pepparkaksbak Och Husbilspyssel ...

 När vi kom hem från Schweiz, var min väninna från Österrike på besök i Sverige. Hon fick komma och bo hos oss några dagar och fick även träffa minsta barnbarnet när det var dags för pepparkaksbaket.  

1:a Advent har alltid varit att få julgranen på plats, tomtarna och ha julkakor skinka osv. I år är det annorlunda, visserligen står alla ljusstakarna på plats och sprider sitt svaga sken, men det är också allt.

Det kändes lite som vi hade blivit snuvade på att köra husbilen, när vi tog flyget ner till Schweiz. Därför satte vi igång och gjorde i ordning den. Sydde ett par rödvitrutiga gardiner, av ett par gamla köksgardiner.

Bordsduk med flikar som hänger ner, fungerar inte hos oss. Lätt att man drar med sig duken när man sätter sig/reser sig upp och det som finns på bordet hamnar i soffan. 
Då sydde jag fast resår i varje hörn, sedan är det bara att trä på bordsduken.
Under bordet ser det ut så här.

Annars om jag har en tygbit, syr jag en kanal och drar in resårband och trär över bordet. 
Bra att göra på dukar utomhus, inga flikar som blåser upp i kaffet osv.

Sedan var duk ljusstake och gardiner på plats.


Dörrmatta med tomtar.

Sedan lade vi in originalmattorna i bilen, vilket vi i princip aldrig har använt. Har bara haft några småmattor.
( Nu när mattorna har legat i några dagar, har just den här mittersta delen, hamnat i garaget. Det blev lite bökigt att flytta den när vi hämtar saker i golvluckan, där vi bland annat har frukt osv.)


Därefter åkte vi och lämnade snön och huset i goda händer.


Kram Yvonné

















2 kommentarer:

  1. Så mysigt ni hade gjort det i Annexet och vi har ju haft förmånen att få se det IRL, tack för det. Så smart med resår i duken, för visst är det så att man drar med sig dukar och allt annat löst när det är lite trångt. Ha det fortsatt fint på väg mot Köpenhamn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker också att det är smart med resåren och även på dukar utomhus som oftast blåser upp på bordet. Tack vi rullar vidare.

      Radera