söndag 4 december 2022

Mot Göteborg ...

 Lämnade snön och gav oss iväg ut på vägarna genom dimman som höll i sig större delen av resan mot Skara, där vi hade ett ärende.


I Lyrestad gästhamn gjorde vi ett lunchstopp. Ser ut att vara en fin ställplats precis bredvid Göta Kanal. Där fanns toa dusch tvättmaskiner, just nu var allt stängt men det såg ut som man kan stå med bilen där ändå.



Vi gjorde en övernattning hos Maggan och Ingemar i Ulricehamn, som har bloggen
 https://lillviks.blogspot.com/
Där var det så fint julpyntat när vi kom fram och det började skymma.

Inne lika så och dom bor så fint vid sjön.

Maggan är flink i fingrarna och hade virkat fina tomtar till servettringar. Hon lagar dessutom väldigt god mat. Middagens rätter gick i 70-tals tema, vilket var lite roligt att äta.

Tackade för oss följande morgon och gav oss iväg till Göteborg och checkade in på 
Den campingen ligger väldigt bra till när man vill göra stan och Liseberg. Spårvagnen går bara 600meter från campingen och med den tar man sig smidigt ner på stan. Vi köpte dygnsbiljett i mobilen och gav oss iväg. Eftermiddagens resa gick med spårvagn och buss, bort till HisingsBacka och Aröds industriområde. Där finns en tygbutik som heter Symaskinsexperten, som jag var nyfiken på. Butik och lager var ihopslaget. Jösses så mycket tyger det var, hittade ett tyg som jag tänkt att köpa men har glömt bort. Så förmodligen har det inte varit så viktigt, fast nu har jag det i min ägo.
Den här delen/fotot är bara en liten del av hela lokalen. Tygerna låg med dubbla staplar och olika tyger i staplarna. Så det gällde att leta ordentligt även i stapeln bakom den främre..
På vägen tillbaka hoppade vi av vid Nordstan och tittade på belysningen.





När vi kom hem till campingen, möttes vi av att det var fint upplyst med lampor lite överallt.



Kram Yvonné






 










4 kommentarer:

  1. Vilken tur att ni fick komma till Sveriges framsida och slippa snödrivor ett tag. Tur också för oss som fick en trevlig dag ihop med er!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha just dessa dagar håller jag med att det var en snöfri framsida. Jättekul att få träffas, som alltid så rinner tiden snabbt iväg. Kram

      Radera
  2. Trevligt med en tur till Göteborg och även trevligt stopp på vägen dit.

    SvaraRadera
  3. Tack för besöket, alltid lika trevligt att ses. Ja inte kan man tro att elen är dyr, så mycket belysning. Kanske är det ledbelysning som mest. Hos oss är det battreier som står för ljuset ute. Ha en fortsatt bra och trevlig resa.

    SvaraRadera