torsdag 22 december 2022

Dan Före Dan Före Dopparedan ...

 Tänk vi som hade så mycket fin vit snö och nu har så gott som all snö försvunnit. Konstigt nog, har vi lite snö kvar på tomten men snölyktan som gjordes för 3 dagar sedan har sjunkit ihop nu.


Vi hann aldrig ta upp potatisen innan vi åkte till Schweiz och sedan kom all snö. När vi nu kom hem efter Julmarknaderna, var det dags för potatisskörd. 



Det blev inte många potatisar, som plockades upp, nu får resterande vara kvar i marken. Absolut inget fel på den när vi kokade den, inte frusen.
All den snö som kom och förstörde en del i trädgårdarna, gjorde sitt avtryck även hos oss. Den jättestora fina enbusken, knäcktes tyvärr. Och igår kunde Jakob ta sig fram dit och såga av toppen. 



Vi ville ha den i stället för en gran. Inte behöver man ha som alla andra, en gran. Men nog har man sett finare hahahaha.


När Tomten kommit på plats och det blivit mörkt och med belysning är den ganska okey hahahaha



Lite olika sorters kakor har bakats idag och min mor är hos oss. Då passade mor och jag på att äta Lutfisk, så gott. Vi sa båda två: att nu har vi ätit det bästa av julmaten. Jakob har en annan åsikt om Lutfisken och åt något annat.

I morgon ska det trillas köttbullar och griljeras skinka.
Därefter kan Tomten komma Hohohoho.


God Jul
önskar vi er alla som läser detta inlägg. 


Kram
Yvonné Jakob




















9 kommentarer:

  1. Visst duger en Enebuske som gran. 😄 Här har bakats nya lussebullar och vörtbröd, men kakorna är snart slut och några nya lär det inte bli. I natt fick vi lite pudersnö som jag hoppas ligger kvar några dagar, för en vit jul vill vi ha. Lutfisk är gott, men det var länge sedan vi köpt, kanske dags att ta sig till affären igen. Kram och God Jul på er. 😍

    SvaraRadera
    Svar
    1. Första gången vi har en enbuske och kanske den sista, den sticks enormt när vi satte i ljusen. Duktig du är som bakar vörtbröd, det köper vi hos våran bagare. Visst är det gott med lutfisk, tur att jag har en mor som gillar det och vi äter och njuter. Håller tummarna att det håller sig vitt på marken.

      Radera
  2. Så roliga ni är! Potatisupptagning i december och som Magnus och Brasse sjöng: Se på vår fina gran, finaste granen i stan…🎶🎵
    Lars är riktigt avundsjuk på lutfisken så jag får väl köpa ett tråg till honom så får han äta ett par dagar. Som tur är finns aptiten kvar, trots covid!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha ja inte är det varje år som vi tar upp potatis i december. Undrar om dom skulle ha sjungit det om våran enbuske hahaha. Tycker absolut att du ska köpa lutfisk åt Lars, han blir nog pigg som en mört då hihihi Vi köpte skinnfri lutfisk på Lidl som var jättefin.

      Radera
  3. Stefan och Sonja, Önskar er en underbar God Jul🎄🎅🤶. Ps lutfisk är riktigt gott👍.

    SvaraRadera
  4. Vad roligt med potatisen nu!
    Och visst går det bra med en enbuske. För egen del njuter vi av Teneriffa och att helt avstå julen med julmaten. Å andra sidan är det väl möjligen grisfötter och lutfisk som en inte äter när som.
    Tror ingen tomte kommer till oss men å andra sidan kommer solen. +25 grader och havet-
    Önskar er en riktigt God Jul.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte tillhör det vanligheterna att vi plockar upp potatis i december hihihi. Låter mysigt att resa bort över jul också, det får vi spara till ett annat år. Hmm grisfötter är något som aldrig har förkommit i våra familjer, skulle ha svårt för det.
      Tomten har ju ingen snö att ta sig fram till er på, tror ni blir gladare av att få +25 grader. Njut och ha det skönt, tycker eran utsikt från rummet är så fint.

      Radera
  5. Ja lite annorlunda "gran" blev det denna Jul hihi Visst är det gott med Lutfisk.

    SvaraRadera