fredag 9 augusti 2024

Eskilstuna Zoo ...

År 2016 var vi med två av våra barnbarn på Eskilstuna Zoo. Nu var det dags att spendera två dagar med det minsta barnbarnet och hennes föräldrar på zoo. 
Jakob och jag med husbilen medans resen av familjen hyrde en liten stuga inne på campingen.
Ibland blir det bara inte av att ta några kort. Det här var det enda från campingen, en stängd campingreception hahaha.

Bakom husbilen är grinden som man går genom för att komma bort till zoo, poolen och ett stort centrum med diverse butiker. Vi hade köpt biljett med två dagars entré till parken och då ingick även entré till det stora poolområdet. Vi gick aldrig till poolen, var ganska nöjda efter att ha gått ett antal timmar inne på parken. Och med tanke på ljudnivån från glada ledsna barn när vi gick förbi, hade det inte varit något för oss. I stället tog vi det lugnt vid bilen innan det var dags att starta grillen.
Men nu får ni läsare hänga med till parken och möta djur och karuseller.


Att det hade blivit stora förändringar inne på parken märkte vi. Det som vi mindes speciellt från förra gången var att man då kunde gå runt i en slinga där lemurerna hoppade runt fritt. Jag Yvonne, fick två stycken som hoppade upp på mig. Det var inte så längre, nu var det uppsatt plexiglas och dom hade stort område att hoppa runt i och vi besökare fick stå utanför och titta. Likaså var det med Flamingo, som tidigare strövat fritt. 
Vi saknade även vattenrännan som man åkte runt med små båtar i, den hade bara fått vuxit igen.
Tror att pandemin gjorde att man var tvungen att ändra om en hel del. 
         









Flamingo ungarna, de små gråa med sina svarta ben.




Djuren var väldigt intressanta och snabbt skulle det gå, från den ena till den andra, spring spring spring.
Däremellan var det jätteroligt att leka, för både stora som små.







Ett stopp hos de små små djuren som fanns i dammen där även trollsländorna höll till och flög över vattenytan.

Kiss och bajs, är väl roligt, i alla fall när man är 3-4 år. Vilken lycka att krypa ner i en stor toalett och dessutom trycka på knapparna som låter som just en riktig fis prutt och brakare.






Kvällarna avslutades vid husbilen och Henrik var grillmästaren.



Tack fina familjen för mysiga dagar tillsammans.

Kram Yvonne 
















 

4 kommentarer:

  1. Vilka härliga dagar ni fick med den unga familjen. Tänk vad mycket för Ellie att uppleva och förundras över. Så lik Henrik är Jakob. Nu har vi bestämt att det blir Kolmården med barnbarnen i nästa vecka, vädret ser ut att bli bra också så då blir det First Camp Kolmården ett par nätter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var roliga dagar vi hade. Ni kommer med all sannolikhet få fina dagar i Kolmården. Det var väldigt länge sedan vi var där men nu är det färdigt med djurparker för i år, för oss.

      Radera
  2. Den stora sköldpaddan blev en favorit för mig, jag gillar speciellt bilden där den gapar. Kan det vara så att vissa besökare inte visade tillräckligt stor hänsyn till lemurerna och flamingorna och att dom därför behövde skiljas åt från besökarna?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är den fin och vilken tur man hade att den gapade precis framför oss. Vet faktiskt inte anledningen till varför man hade byggt om. Våran tanke var att pandemin kom och man var rädd om djuren och smitta. Tidigare när man fick gå in till lemurerna, fick man tvätta händerna ordentligt innan man fick gå in. Kanske det är försiktighetsåtgärder.

      Radera