onsdag 14 augusti 2024

Till Motala GK Och Gränna GK ...

 När vi vinkat Hej då till familjen och lämnade campingen i Eskilstuna, åkte vi direkt till Motala Golfklubb. Den ställplatsen hade inte några direkt plana ytor utan vi testade oss fram på gräset, till den som var minst ojämn. Ner med de hydrauliska stödbenen, då smällde det till, lät som ett pistolskott. Både vi och grannen en liten bit bort, hoppade till. Jösses vad var det som hände under bilen? Stängde av motorn och gick ut för att lägga oss och titta under bilen. På det ena stödbenet fram, rann oljan ner och samlades upp i själva plattan. Klockan hade blivit så pass mycket att verkstan hade stängt för dagen och vi ville inte testa att göra något mer. Bilen fick stå som den gjorde och det blev en fin solnedgång



Greenfee biljetterna till Motala Gk hade jag vunnit när vi spelade på Nora Gk för två år sedan tillsammans med TL golfarna. Nu var det dags att använda dom. Följande morgon hade vi en tidig starttid och gav oss iväg. Resultatet blev inte det bästa då koncentrationen och tankarna var på bilens stödbenen. Går ju bra att skylla på det i alla fall hihihi. Banan var i fint skick och det är ändå roligt att spela.

 När vi kom tillbaka hade Jakob varit i kontakt med verkstan och fått lite tips om hur han skulle gå till väga. Har sagt det många gånger tidigare, vilken tur att man har en händig klurig make. Inte med tummen mitt i handen. 
Det var som vi misstänkte, stödbenen gick inte upp eller rättare sagt det andra benet fram gick upp. Men inte det som läckte olja, vilket gjorde att de bakre inte heller gick upp. 
Det som är bra med dessa HPC ben, är att de kan skötas manuellt, så fram med manualen och läsa och telefonkontakt med verkstan. Det finns en "spak" som man pumpar med och efter mycket om och men hade de övriga tre benen kommit upp. Kvar återstod det trasiga. Med hjälp av ett spett, som lånades från golfbanans maskinhall och med hävkraft, gick benet upp. 




Silvertejp, vad gjorde man utan den tejpen + buntband.


Efter 3,5 timmars jobbande, var vi färdiga, ja egentligen på många sätt vis och kunde rulla försiktigt vidare.

***
Etappen blev inte så lång, dryga timmen och vi kom fram till 
Gränna Golfklubb.
Där på ställplatsen väntade BM och Lars tålmodigt på oss, vi hade hållit dom uppdaterade under tiden. 
Att fira Schweiz Nationaldag med att ligga under bilen med olja tejp osv. Till att sitta ute i kvällens varma solstrålar tillsammans med dessa vänner, blev en riktigt bra avslutning. Vi gick en kort sväng till första Tee och såg oss omkring vid 22-tiden, tänk att det fortfarande var ljust.





Bredvid golfbanan ligger Västanå Slott som byggdes år 1590 och drivs som ett slottshotell för konferens, olika sorters vandrings/golf paket och restaurang. När vi var påväg tillbaka till husbilarna tog vi en titt in i slottets entré där även den lilla baren finns. Det var ju trots allt Nationaldagen och vi tog varsin drink och pratade med ägaren/kocken Fredrik.



När det var dags att gå, kom Fredrik med Vätterkräftor till oss. Det var absolut inte igår, som vi åt svenska kräftor, kändes lite lyxigt. Nu är inte vi några kräftälskare, föredrar nog räkor som är lättare att skala. 


Dagen efter var det dags för oss, Jakob Lars och Yvonné, att ta sig an Gränna GK, tyvärr bör BM inte börja spela riktigt än utan hon gick med oss. Banan är kuperad åt alla möjliga håll med en hel del dolda hål, vilket innebär att man inte ser var bollen landar när man slagit. Ibland blir det lite letande men tyckte den var spännande fin och rolig att spela.





Efter spelet åkte vidare hem till BM och Lars i Falköping. Där blev det kräftor till förrätt och en väldigt god hjortgryta, ni vet när köttet bara smälter i munnen, jättegott. Och till det ett Amarone vin som dom köpt under sin resa i Italien. 





Fortsättning följer 
Kram Yvonné
















6 kommentarer:

  1. Stödbenen är fantastiska att ha och kunna använda, men detta som hänt er är min fasa ...måtte det aldrig hända.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fördelen med just HPC är att man kan sköta dom manuellt men ibland är det andra fel som gör att det inte går. Vi håller tummarna att vi får hjälp av verkstan.

      Radera
  2. Så fint att vakna denna morgon när regnet smattrar på fönstret och få se bilderna från våra fina dagar tillsammans. Sedan får vi bara hoppas att Jakob får rätsida på problemen med Annexet med hjälp av verkstäderna så att det inte blir någon följetong….
    Här ska vi försöka hinna fixa till husbilen in-och utvändigt inför vår tur till Kristinehamn innan vi får middagsgäster på sen eftermiddag. Ha det så gott! Vi håller tummarna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just nu känns det inte som vi ser något riktigt slut på allt strul men vi ska inte kasta in handduken än. Vi fortsätter som planerat. Kram

      Radera
  3. Tur att nationaldagen åtminstone fick ett fint avslut. Det var Jakob verkligen värd efter allt slit.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst blev det en trevlig avslutning, vilket vi inte trodde när han låg under bilen och meckade.

      Radera