måndag 19 augusti 2024

Trädgården Ger Mycket Nu ...

Dagarna går och vi har ett fantastiskt fint väder med riktigt sköna temperaturer. Ibland känns det som lite höst i luften för att en stund senare bränner solen och man söker sig gärna till skuggan. 
Har nämnt det tidigare, att det är rikligt bär och fruktår i år. Fortfarande har vi körsbär men de börjar bli lite övermogna. Nu kommer plommonen, grenarna fullkomligt hänger ner med all frukt, som fortfarande är grön. Vi måste ta och gallra, har sett att några har blivit mögliga där de sitter för trångt.

Trots att vi endast har en squashplanta i år, får vi bra utdelning, gör oftast soppa på squashen.

Mycket gurkor får vi, så det blir till att äta. Det är inte mycket man kan göra med gurka mer än inäggning. Vilket jag inte har gjort.


Däremot har det blivit Bostongurka, som blivit riktigt god. Receptet är från fredriksfika
Här har jag hackat röd paprika, lök, enl receptet skulle det vara purjolök men jag tog lite gräslök och sedan riven gurka som blandats med gula senapsfrön. Och över alltihopa häller man varmt vatten osv osv.


Slutresultatet blir så här, i den upp och nervända burken.

Björnbären är också på gång och flera burkar sylt.


Förra året planteras ett Aroma träd och vi har fått 11 stycken äpplen, somliga är väldigt stora och tynger ner de smala grenarna.


Vindruvan har troligtvis en sjuka, mjöldagg. Har klippt bort så gott som alla druvklasar och nästan alla grenar och blad. som är angripna. Det känns lite tråkigt att det blivit så men men man får hoppas att stocken överlever.



***
Barnbarns mys och hämtning från förskolan behöver man absolut hinna med. Hon är ju så go och pratar pratar. Nya ord som användes flitigt idag, var Förvirrad och Förvånad. En lång berättelse om en val, som var 1km lång och hon bar den till sin gräsmatta osv osv och då använde hon just de orden hahaha. 




***
Jakob har ett tenntrådsarmband som varit "inlämnat för renovering" men jag har totalt glömt bort det. Nu när hans andra armband också blev trasigt, var det dags att laga bägge. Det ena är så väl använt att tenntrådarna börjar brista. 




Det är ungefär så de senaste dagarna har sett ut hos oss. 

Kram Yvonné











4 kommentarer:

  1. Ni är mästare på många områden, inte minst trädgårdsmästare

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ju så, har man trädgård blir det mycket att hand om, ni vet ju hur det är.

      Radera
  2. Oj vilka trädgårdsmästare ni är men visst är det härligt att kunna skörda och äta eller förädla det som trädgården ger. Nu när ni snart ska ge er iväg förstår vi att ni har fullt upp att fixa. Så synd att vindruvorna drabbats men hoppas att stocken klarar sig.
    Ha det så gott och hinn njuta lite också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ändå har vi dragit ner på allt i år, inte visste man att det skulle bli ett sådant otroligt bär och frukt år. Vindruvan är jag faktiskt lite bekymrad över men hoppas att den klarar sig.

      Radera