torsdag 18 augusti 2022

Mera Nora Och Golftävlingar ...

 Dagen efter Mordvandringen, cyklade vi in till Nora igen. 


Vi cyklade förbi Ställplatsen som ligger bra till strax bredvid Järnvägsmuseet och stationen.


Det blev ett besök i Maria Langs järnvägsvagn där Ove Hoffner hade inrett med hennes bilder och böcker.


Passade på att köpa några av hennes böcker, blir bra att läsa framemot mörka höstkvällar.

Fina trähus och vackra trädgårdar med café.


Den fina Telefonkiosken uppe vid stora torget
Nora diversehandel, är en butik som jag inte kan missa när vi är där. 
Där finns mycket att titta på, jag letar efter ett speciellt glas men det fanns inte där heller.


En del små intressanta butiker som har sin speciella inriktning, som denna Färgmakeri.

En annan butik som vi besöker är Maries Skor och där skulle jag bara gå in och titta och ut kom vi båda två med var sinna par skor. 
Likaså i Noras ost och delikatessbutik, man blev nästan nockad av den ostdoften och även där kom vi ut med en kasse med många goda ostar och oliver. 

***

Klockan rusade iväg och vi trampade hemåt till golfbanan, där det skulle vara samling med  tävlingsinformation och chip-tävling.

 

Det var inte lätt att sätta bollen i den lilla korgen, fast Jakob gjorde verkligen sitt bästa och fick i en boll. Vann gjorde han däremot inte.


Varma dagar men svalare på kvällarna, skönt att sitta under markisen.
Torsdag morgon var det dags för första T L golfarnas tävling, som var en Greensome, enkelt förklarat så slår man på samma boll, vartannat slag.
Jakob gick ut i första bollen tillsammans med Yvonne.
  
Jag fick spela ihop med Tommy, de andra två M och J bildade det andra paret i bollen.
Inte ett moln så långt ögat kan nå.
Vi sökte oss in i skuggan så fort vi kunde.Jakob tog igen sig under markisen innan det var dags för kvällens prisutdelning.

Tommy och jag kom på tredje plats och vann 2 paket bollar var. Tackar Tackar.
Om det var varmt på torsdagen så var det ännu varmare på fredagen då vi spelade singeltävling. Man ska inte gnälla på värmen, om 4 månader är vi framme i Lucia tider, sa vi där vi gick under paraplyerna, som skyddade oss från värmen. Tänkte inte ens på att fotografera, då var det varmt.
Efter de 18 spelade hålen tror jag inte att en kall öl har smakat så gott, jag är egentligen inte någon öldrickare men då, var det riktigt gott.
Senare på eftermiddagen samlades hela gänget på restaurangens altan som hade kommit i skuggan, tack och lov. Där blev det trerätters middag, väldigt gott och hungriga var vi. 


Därefter var det dags för prisutdelning. Vem kunde tro detta,
Simsalabim "Looser is the Winner"
Jajamensan så blev det, jag vann! Hade en runda där allt gick min väg, ja nästan i alla fall och fick ihop hela 43 poäng. Har inte spelat så bra på hela säsongen. Man kan säga att jag tajmade formtoppen precis till denna tävling hahaha. Fick en rolig tavla utskuret i trä från Znickarboa i Motala och ett vandringspris. Ska bara graveras in årtal och mitt namn. 
Det var då länge sedan jag fick hålla ett Tack-i-Tack tal hihihi
Prisbordet var helt otroligt, så mycket fina priser och dessutom får man välja. Eftersom det är så roligt med golf, valde jag 2 stycken greenfee biljetter till Kils Golfklubb i Värmland. En bana vi inte har spelat tidigare och då kanske vi till och med får sällskap av B-M och Lars på våran lilla Tour.
Här har vi de glada vinnarna, jag själv till vänster i bild, andra plats kom Lennart och till höger på tredje plats kom Monica.

Jakob har passat på att ta några bilder med drönaren.
Vi säger Tack Tack till er som ordnade allt och alla som deltagit. Nu ser vi fram emot nästa års träff och tänk om jag skulle jag skulle vinna vandringspriset även då hahaha

Månen, levererade en enormt ljus men mobilen kunde inte göra den rättvis.
Norrsken kunde ses på många platser under dessa nätter, kanske detta ljuset var en del från det.

Kram Yvonné


4 kommentarer:

 1. Har set bilder på maten var upplagt ordentligt med mat på tallriken. Men det såg så gott ut. En trevlig helg kan vi förstå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det var ordentliga portioner, ingen behövde gå därifrån hungrig. Och väldigt trevligt alltihopa.

   Radera
 2. Så skoj att få se era bilder från andra dagen i Nora. Vi får nog strosa omkring i den mysiga staden när vi utnyttjar våra greenfee biljetter på Nora GK. Självklart åker vi gärna med till Kil (om du visste vad jag tränar med gummiband och hantlar, skam om inte axlarna ska fungera).
  Ha det så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra att du tränar för att få ordning på axeln och att du inte svingar klubborna på ett tag nu. Se till att bli frisk Kram

   Radera