lördag 6 augusti 2022

Del 8 Stenkusten, Blå Lagunen Och Ar ...

Nu fortsätter vi på våran Gotlandsresa och har tagit fram cyklarna för att trampa utmed Stenkusten. Börjar med en sträcka genom skogen på en gropig grusväg. Då är man glad att vi har ordentliga cyklar och inte fick för oss att köra husbilen på denna sträcka.Att den här sträckan heter Stenkusten kan man verkligen förstå när vi kom ut från skogspartiet. Sten sten sten och knappt ingen vegetation. Ett par hundra meter bred klappersten, hårt packad sten.

Vi trampar på 
och kommer fram till fiskeläge Graustäde med sina sex bodar.

Vi fortsatte in genom skogen på skumpig grusväg och kom så småningom fram till Ar, där det fanns en ställplats. Fortsatte bort till kalkbrottet den Blå Lagunen, som vi hört talas om. Så vackert med det turkosa vattnet.


Där var det dags för medhavd fika som smakade riktigt bra. Något bad blev det inte för oss men det fanns några få som badade. Kan tänka mig att det är mycket folk här på högsommaren.
Stärkta av kaffet trampade vi iväg, den här gången tog vi landsvägen tillbaka till Bläse Kalkbruk, där vi hade parkerat husbilen. Det blev en runda på drygt 21 km. Vi lastade in cyklarna och åkte bort till ställplatsen i Ar. Bara en husbil stod där, ingen trängsel precis på den stora grusplanen. 

Vaknade till en lika fin morgon som kvällen avslutades, vindstilla.

Självklart blir det fler inlägg från våran Gotlandsresa.

Kram Yvonné
1 kommentar:

  1. Graustäde och Ar är helt okända ställen för oss som vi får spara till nästa gång. Vi förstår på ett ungefär var det ligger eftersom ni kom till fina Blå lagunen.
    Ses i morgon!

    SvaraRadera