söndag 14 augusti 2022

Golf Och Mordvandring I Nora ...

Vi har haft en riktigt solig rolig varm härlig vecka i Nora, fast på deras golfbana, som ligger 6 kilometer utanför Nora. Det är ett stort trevligt gäng golfare som blir inbjudna till "T L Golfarna". Dom som bjuder in är Tommy och Lars med sina respektive fruar, Inger och Britt-Marie. (Nu får jag skämmas för jag har inte ett enda kort på dessa fyra arrangörer tillsammans, förutom denna då vi satt inne i bilen) 

Platsen för spel varierar, förra året var det Lundsbrunns GK och i år blev det på Nora GK. Alla har vi husbilar, vilket får bestämma vilken golfklubb som kan ta emot så pass många som 20 husbilar. Vi har fått inbjudan för andra året i rad och tycker det är jätteroligt att få vara med i golfens gemenskap. 
***
Jakob och jag började med att åka till våra vänner i Nora och fick en trevlig kväll med jättegod mat och många roliga minnen kom upp från alla våra husbilsresor vi gjort tillsammans nere i Europa.

På måndagen åkte vi bort till Nora GK och installerade oss, strax efter anslöt B-M och Lars också. 

Banan såg så fin ut i skenet av solen som började gå ner och gav långa skuggor.

Tisdag morgon var vi redo att göra upp i våran sista runda på HolmLooser-Touren. Vi tjejer mot killarna men trots att vi nollställde tidigare resultat, så förlorade vi med ett ynka slag. Vilket vi inte visste när denna bild togs hihihi

Skönt att vila benen i den värmen som var.
Även detta att leta boll, ingår i spelet hihi Tror att det var jag som slagit ner en boll i diket.

När vi kom tillbaka efter de spelade 18 hålen och räknat resultatet, hade jag vunnit med hela 40poäng. Mitt bästa resultat för denna säsong.  Även Tommy och Inger hade installerat sig och vi tog en välkomst skål.
Jag hade kollat upp lite vad vi kunde hitta på i Nora, när vi inte spelade golf. Hittade då att det fanns en guidad tur, Mordvandring, som vi kunde ansluta till på tisdagkvällen. Hoppade upp på cyklarna och trampade de 6 km in till torget i Nora. Började med att äta Nora Glass, ett måste när man är där. Vanilj och hasselnöt är smakerna som alltid finns, den tredje smaken byts ut varje dag och bestäms på morgonen, vi hade turen att få svartvinbär, så gott.
Ni som har läst Maria Langs deckare vet att morden utspelades i orten Skoga, som egentligen är just Nora. Dagmar Lange alias Maria Lang född och uppvuxen i Nora och avslutade sin sista år även där.  Hon bodde och arbetade i Stockholm som lektor på bland annat Nya Elementar/Ahlströmska skolan på Östermalm, nästan i mina kvarter där jag växte upp. En riktig tuffing till kvinna, deckardrottning på 40-talet inte illa. Varken Jakob eller jag har läst några av hennes böcker men däremot har vi bland annat sett filmen "Kung Liljekonvalje av dungen" som kom som en tv-serie med Ola Rapace och Tuva Novotny. 
Mordvandringen började på torget vid skulpturen Torgbrunnen.
Här har vi Ove Hoffner, som är systersonen till Maria Lang och som dyker upp i olika skepnader under vandringen.
Den duktiga guiden vetenskapsjournalisten Anette Rimònt som berättade allt som var värt att veta.
När vi stannade utanför den tidigare polisstationen, dök Kriminalkommissarien Christer Wijk upp.
Även här kommer det en figur från böckerna.


Och just här nere vid Nora sjön hittades ett lik i boken/filmen Kung Liljekonvalje av Dunge.
Woops ett par ben under muren!!

Ove Hoffner, en fantastisk berättare, här utanför Maria Langs lägenhet där hennes byst står.
Här avslutades kvällens Mordvandring och vi cyklade hem våra 6 km.
Likaså gör jag med detta inlägg, fortsättning följer.

Kram Yvonné


4 kommentarer:

 1. Visst hade vi en härlig vecka i Nora, men vart tog den vägen, redan måndag igen? Ha det riktigt gott så ses vi så småningom. Kramkram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig att veckan gick väldigt fort men det är väl så när man har roligt och trevligt. Kramkram

   Radera
 2. Så trevligt med en vecka i Nora och att både träffa golfvänner och spela golf tillsammans. Att dessutom hitta på en del andra aktiviteter är ju också väldigt roligt.
  Nora har jag besökt, dock utan golfspel, och visst är det en fin stad.
  Givetvis blev det Noraglass för min del också.
  Ha det fortsatt fint och tack för turen och de fina bilderna-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi fick en bra mix i Nora med vänner och aktiviteter och härligt väder.

   Radera