lördag 8 juni 2024

Trädgårdsarbete ...


Vi var ute på golfbanan när det kom en rejäl regnskur men solen kom fram efteråt.

Tittar man på bäcken som rinner genom banan, ser den inte så trevlig ut med allt pollen. Trots det som ett fint konstverk.

Vi har grävt upp en rabatt där vi har ett kryddland. Men där har Myntan tagit överhand. Oj oj vilket ogräs mynta är. Rötter, som ligger i flera lager med revor upp emot 50cm långa. En stor 120 liters säck fylldes med så gott som bara mynta. 

Nu har vi slutfört grävandet och fyllt på med ny jord och planterat nya kryddor. 
Myntan har begränsats och grävts ner i en hink, allt för att inte kunna sprida sig lika lätt.


Basilika är en delikatess för de små små sniglarna, som snabbt äter hål i bladen. 

Stora fina kurrande duvor har vi som kommer och badar. De soliga dagar blir det flera gånger om dagen.


Skogens Konung tog en promenad genom våran trädgård tidigt på morgonen. Tur att vi inte sprang ihop med den när man kom runt knuten! 
Tänker på de två älgarna som hade irrat sig in på Södermalm i Stockholm. Stackarna, dom gick ett tråkigt öde till mötes då de fick avlivas.

 Man ser på de fina Vallmo, ena dagen stor knopp som slår ut och efter ytterligare någon dag, är de överblommade.
 

Det gäller att hänga med i naturen och njuta så gott det går. 

Kram Yvonné

 

6 kommentarer:

 1. Först och främst är väl vallmo en underbart vacker blomma! Så fin kryddträdgård ni har fixat. Färska kryddor, inklusive gräslök, dill och persilja är nog det jag saknar mest från trädgården. Nu kan det bli en kruka som får fortleva ett tag. Mynta har jag också haft och Jisses vad rötter det blev. Ha det riktigt gott i regnet….

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där myntan skulle man kunna vara utan, ifall det inte vore för att Jakob kokar the både på färsk och torkad. Vi kämpar på med regnet hahaha

   Radera
 2. Matts Torebring11 juni 2024 kl. 15:35

  Jag har varit med om att hitta två döda älgar i skogen, samt kört ihjäl en stor älgtjur med en liten Simca 1100, men jag har aldrig haft dem inne i våra trädgårdar. Sedan har jag varit nära att krocka med de stora djuren flera gånger. De är minsann inte att leka med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej men så hemskt att hitta dom döda i skogen. Att köra på en älg är inget man vill göra, dom är riktigt stora när man är nära.

   Radera
 3. Jag som älskar älgar hade varit i sjunde himlen om jag suttit inne och fått se den så nära. Att stöta på den ute i trädgården däremot... Då hade nog knäna darrat rejält.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ståtliga stora djur men helst inte bland trädgårdarna.

   Radera