onsdag 26 juni 2024

Norge Mot Volda ...

 Tillbaka till våran Norge resa.

Efter att vi gått fram och tillbaka till glaciären och kom tillbaka till parkeringen. Hade vi funderingar på att ta in på en camping som låg utmed sjön, vi hade passerat den på ditvägen. Från den campingen skulle man se bort till glaciären. Men när vi funderade på hur den smala vägen var, dit. Bestämde vi oss för att lämna dalgången och köra tillbaka, hela vägen till Loen. Vilket var ett bra beslut då vi knappt fick ett enda möte och glaciären hade vi ju redan sett på nära håll, som nu på kvällskvisten ändå var inlindad i molnen.

Vi tog in på Tjugen Camping, som låg i dalgången bredvid och med i ACSI. En liten fin familjecamping, och på andra sidan den lilla vägen, som fortsatte vidare in i dalgången, var det en fors som rann ner till själva orten Loen.
Visst är receptionens tak fint med gräset.


Platserna var i terasser och hade träbord med bänkar emellan. Vi tänkte att nu skulle vi grilla och förberedda allt för en utesittarkväll. Hahaha hur tänkte vi då, när det började blåsa så bordsduken fladdrade och glasen fick vi hålla i, sedan kom regnet. Bara att snabbt plocka ihop och laga maten inne, hann i alla fall ta ett kort. 




Vi fick berättat att om man fortsatte på den vägen, kunde man se flera glaciär "armar" och det fanns även en sjö där inne. Om vi skulle komma tillbaka, är det absolut en plats jag skulle välja att besöka. Lär finnas ytterligare camping längre in vid sjön och man kan även ta en båttur. Men vi hade inte riktigt vädret med oss för varken båttur eller vandringar med tanke på att det under natten kom snö ner på bergets sidor och var bara +6grader.

 

Så vi for tillbaka till Stryn och vidare väster utmed väg 15, mot Volda. 
Vi gjorde några bensträckare och tittade på utsikten. Allt är vackert i Norge spelar egentligen ingen roll var man tittar. Hade det varit molnfritt så hade så klart varit roligare men.


Vi följde en stig som gick ovanför tunneln, upp till ett vattenfall med Bockarna Bruses Bro.




En bit efter Volda hittade vi en plats för natten utmed en fjord, Park4night. 62.1976   6.0221 
Men vilket väder vi hade, så pass mycket regnade det att vi inte ens klev ut ur bilen.


Det är tur att man hade det varmt och gott inne i bilen.

Den dagen körde vi igenom 9 tunnlar, jag har förträngt hur lång den längsta vara, lika bra att inte veta.

Så här ser det ut där har vi kört under dessa dagar. 


Kram Yvonné






5 kommentarer:

  1. Matts Torebring26 juni 2024 kl. 19:56

    Trots att det ser grått ut, ser det så gemytligt och gott ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vädret styr man som sagt inte över och man får göra det bästa av det och då blir det bra.

      Radera
  2. Säga vad man vill om Norges väder men det är omväxlande. Idag var det varmt och soligt när vi checkat in på en camping så vi satte oss ute och njöt. Sedan dröjde det inte länge innan solen gick i moln och då kom myggen och de begrep inte att jag smort in mig med myggmedel…. Oavsett ert väder ser det ut som om ni haft enormt fina vyer runt omkring er!
    Ha det fint i värmen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja nog är det så att vädret i Norge är väldigt omväxlande och inte alltid att förlita sig på väder apparna. Ja är det inte regn så är det tydligen mygg, för eran del. Fungerar inte era Thermacell? Vi skulle nog inte klara oss utan dom när myggen drar fram.

      Radera
    2. Jo, de hade nog funkat igår också men så länge solen var framme behövdes de inte och sedan var det duschdags. Uppe på berget i Finland där de var riktigt hemska lade vi en precis utanför dörren och på så sätt blev det relativt myggtomt när vi skulle in och ut. Sedan satte jag en på benfiskar när vi skulle fotografera. Idag regnar det i Vardö då nu är problemet löst och härute tror vi inte de är så många???

      Radera