Vi har turen att ha toppenbra grannar runtomkring oss. Vilket vi tyckte att det var läge för att bjuda på lunch, för en av dem.
Det blev riktig husmanskost/långkok. Kalops är en av våra favoriter och blev väldigt uppskattat.
Gjorde Petit Choux med vaniljgrädde till kaffet.
Tveksamt om dom skulle vinna en skönhetstävling då fyllningen kom ut på en del. Fast med ringlad choklad över tycker jag slutresultatet blev helt ok. Smaken var det inget fel på hahaha
Jag har funderat och kommit fram till att jag "villhöver" en ryggsäck av något slag.
"Villhöver" är väl ett bra ord: Något man egentligen inte behöver men vill ha så otroligt mycket.
Visst, vi har riktiga ryggsäckar med fack osv men det är inte det som jag är ute efter nu. Har letat efter mönster för att sy någon enkel variant. Så kom jag på att göra en, som liknar en gympapåse.
Tog ett gammalt påslakan och sydde ihop en påse med kanalband. Trädde in två långa band från varsitt håll så det går att dra ihop den. Sydde fast ändarna nertill i påsen, så man kan sätta på sig den.
Resultat blev så här och precis så som jag ville ha den. Perfekt att stoppa ner lite småsaker i.
Trevlig helg
Kram
Yvonné
Så sugen jag blev på dina petit shouxer, du är duktig på att baka och att sy. Något liknande ryggsäck har jag köpt i Spanien och används alltid på resor. Kram.
SvaraRaderaTack för dina fina ord. Vem vet vi kanske får bjuda på petit choux någon gång. Ryggsäcken tänkte jag också är liten och enkel att ha med på resor.
RaderaKram
Vad smidigt, att behöva och rätt var det är så har ni gjort en egen smidig ryggsäck.
SvaraRaderaKalops är ju så gott, så förstår helt er känsla av lyx.
Lite som Simsalabim och ryggsäcken fanns där hahaha
RaderaVisst är kalops gott, bara det att man lagar det inte så ofta som jag egentligen skulle vilja.
OH, vad sugen jag blev på kalops. Det och kålpudding är husmanskost när den är som bäst.
SvaraRaderaRiktigt läcker ryggsäck du sytt och "villhöver" var ett riktigt bra ord.
Kålpudding är också väldigt gott och nu kom jag på, Dillkött, vilket var väldigt länge sedan. Det får bli nästa gång det är dags för långkok.
RaderaVisst är det ett bra ord Villhöver hahaha.
Kalops var festmat hema till söndagsmiddag när jag var ung. Bakverken skulle jag ha kastat mig över också.
SvaraRaderaKalops är jag uppväxt med, vet inte om dagens ungdom lagar det eller ens vet vad det är. Petit choux är gott.
RaderaKalops är gott! Höst och vintermat, som man står sig på! Snygg ryggsäck. Du är klurig du!
SvaraRadera