onsdag 2 oktober 2019

Fina Omgivningar Med Kor ...

Gick ner till Vierwaldstättersee och tittade, det var varmt och några var i och badade. 
Floden bredvid där vi går är uppifrån bergen och allt annat än varm.

 Vi hörde ljudet från klockor Klonk Klonk, de var korna som var på väg ner från alpen. Gick så vi mötte dom och de var fint utsmyckade med blommor, där de kom med sina stora klockor runt halsen.




 Är någon i dessa krokar tycker jag absolut att ni ska ta ett lunch middags stopp på denna krog. Kan vara bra att reservera bord då folk kommer långväga ifrån för att äta: Kyckling.

 Det finns andra rätter också men det är kycklingen som dom blivit kända för. Man får den serverad så här, uppdelad och så äter man med händerna. Nja det är väl inte just min grej att äta så, men man tar seden dit man kommer hahaha. Citronvattenskålar får man så klart.
Såsen skulle jag bara kunna äta, bad om en sked så jag fick upp allt det goda Mums. De gör av med 4 ton smör/år, vilket innebär att det är en väldigt god mättande sås hahaha.
 Utsikten när solen går ner och färgar bergen, är inte så tokig heller. In i den dalgången åker man om man vill köra över Klausenpass, som är ett fint, på sina ställen lite smalare pass. Men så klart att man kan mötas utan att behöva backa. Där uppe finns ett vattendrag, som är trevlig att stanna vid och fika/grilla.

 När vi gick hem och kyrkans klockor slog, stod det 110 bilar på parkeringen, populär restaurang.
  Dagen efter gick vi in i kyrkan, den var fint pyntad med höstens grönsaker.

Bredvid kyrkan, finns en gammal ruin, som A lekte indian och cowboy på murarna när han var barn

 Bra utsikt åt alla håll var det därifån.
 Barnen från någon förening hade kaffe försäljning lotteri på skolgården och vi slog oss ner i solskenet.

 En kvall var vi hem till deras dotter på middag.
Vilken lägenhet dom hade, nyrenoverad i ett gammalt hus, så fin. Och vilket fint läge bredvid forsen med en terass på minst 50kvm och utsikten mot bergen. Nu ville dom inte byta med oss och flytta till Sverige. Vilket var synd för jag hade kunnat stannat kvar där direkt hahaha

 Fin bild tycker jag på kompisarna.
Nu var det inte bara blå himmel. Nejdå jeklar vilken natt vi hade i husbilen då föhnvinden drog fram i dalgången uppifrån Gotthard. Den kom vinande utan förvarning, visserligen hade de sagt på radion att föhnen var på gång men jag förstod inte riktigt hur det var. Och det var det, vi hade bilen ändå bra i skydd men det hördes på långt håll när den kom och sedan ruskade det till ordentligt och blev ganska lugnt, tills det var dags igen. Den natten sov inte jag många minuter. 
När vi skulle åka därifrån gick molnen lågt och den natten hade det regnat och topparna var sockrade.

 Sjön som varit så fin för några dagar sedan, såg inte lika inbjudande ut nu.

Stort varmt tack till er allihopa som gjorde våra dagar så mysiga tillsammans.
Extra Kramar till er
Yvonne och Jakob

4 kommentarer:

  1. Här levererar du det ena inlägget efter det andra med undersköna vyer.
    Trots att man inte kan göra något åt vädret är det bara att inse att med en någorlunda blå himmel blir allt både lättare och vackrare. Det fick vi erfara idag, en vacker höstdag,på Rugen efter tre dagars mer eller mindre ruskväder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med att det blir bättre med lite blått bland molnen. Vi har också kommit till Rugen idag.

      Radera
  2. Förstår att det måste ha varit roligt för er o för Jakob att ha fått besöka hemtrakterna igen 👍. Han är så fin i sina nya lederhosen☺️👏🏻 Kramiz

    SvaraRadera