söndag 18 september 2011

Tromber!!! / Cecina

I dag vart det mulet under fm och enl det norska vädret yr.no ska det bli regn idag. Vi bestämmer oss för att dra in markiserna och plocka ihop den stora mattan vi har haft ute under hela tiden vi varit här. Mattan har varit jättebra att ha här, för det har varit ganska skräpigt från träden o jorden. Och för en gång skull har vi också kommit ihåg att lämna skorna utanför mattan och gå barfota på den! Inget skräp alls inne i Annexet, toppen.
Det är marknad inne i Cecina idag, så vi trampar in dit efter vi gjort i ordning allt med markiserna osv.
Samma "krafs" som på förra marknaden var det mer eller mindre, ändå roligt att gå och titta. Satte oss och mumsade glass och fikade.
Fortsatte cykla utmed stranden och kände doften från mat och magarna kurrade. Stannade till på ett litet ställe som låg precis vid stranden med en fin utsikt över havet. Vågorna blev större och piskade upp.

Helt plötsligt bildas det 2 stycken tromber långt ut till havs och kommer med snabb fart in mot land


Man ser riktigt hur vattnet piskas upp och det yr ordentligt.
Personalen sa att dom brukar avta innan dom kommer in till land men inte dessa två, utan dom nådde ända in o efter vad vi såg på håll, så for det runt med parasollerna på stranden!
Sedan bildades det även en tredje tromb men den avtog strax innan land. Vi satt mitt emellan dessa tre tromber, lite häftigt att se. Därefter följde ett rejält regn o åskväder, blixtarna gick rätt ner i havet och stundtals flera stycken samtidigt. Undrar hur det gick för seglarna som var där ute långt till havs?

När vädret lagt sig så cyklade vi hem och var riktigt glada att vi hade varit så förutseende vad gällde markiserna!
Ja nu är allt undanstoppat och så gott som klart inför morgondagens avfärd. Regnet verkar inte vilja ge sig ännu utan det smattrar på, +23gr
Vi funderar på att åka ända ner till Castiglione della Pescaia, kan det vara så mycket som 50km dit ha ha ha Det är en ort som jag var i när jag var 16-17år. Tillsammans med min bästis och hennes storasyster o kompis, hyrde vi övervåningen på ett hus där. Det var Reso som hade till  Riva del Sol och vi åkte med dom.
Vet inte hur det blir med Internet framöver, tror inte att det finns på den campingen vi ska till och vart vi tar vägen efteråt har vi inte bestämmt.
Om nu vädret ändrar sig från sol till mulet, så kommer vi nog att rulla in mer i landet o titta på Tuscana. Det verkar inte finnas så mycket campingar inåt landet, utan vi kommer förmodligen att övernatta på ställplatser, såsom busstorg osv Vilket innebär att vi inte har tillgång till ström osv.

Vi hör av oss när vi har uppkoppling nästa gång

Kramizar JoY

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar