tisdag 13 september 2011

Dag 8 mot Medelhavet

Efter morgondoppet, lämnar vi Lago Maggiore bakom oss o rullar ner mot Genova. Vi åker på de mindre vägarna, vilket tydligen innebär att det inte finns några direkta rastplatser. Svårt att få in 2 stycken husbilar utmed vägkanten, där knappt italienarna får plats med sina små. Men vi hittade en mer eller mindre trevlig grusplan som vi kunde stanna till på o fixa kaffe.
När vi startade i morse var vi på 76m höjd, och uppe på passet 453m, därifrån gick det utför mot Genova.

När vi då kommer körades på väg 211, dyker det upp skylt med fri höjd på 2,30m! Vårat Annex är 2,98 hög! Flera gånger kommer denna skylt och stor var den också! Vi stannar o funderar vad vi ska göra, fast det var inte mkt att fundera på egentligen, utan bara att köra o se vad som väntar oss därframme. Stannar ändå till vid en bensinmack o han säger: det är bara att köra! Till slut kommer vi in till den orten där 2.30 höjden är. Det visar sig vara i ytterkanterna på en bro/portal som det är 2.30! Vilken tur att vi inte vände, man fattar inte riktigt deras vägskyltning, för det var ju inga problem att köra där!?


Passerar Genova, påväg till väg Ss1, som går utmed havet bort mot La Specia hållet.
Vägen är jätte vacker att åka utmed kusten, genom de olika byarna, men dock ganska trångt!!
I en av byarna svängde Evabritt o Sigvard höger, mot genomfartsförbud, vi kunde inte följa efter, då  hade vi blokerat hela den lilla lilla korsningen, vi körde då rakt fram där skylten visade Ss1.
Ja herre jösses vilken resa ha ha ha Eftersom Walkie talkin ff var trasig, så kom vi ifrån varandra där, men vi visste ändå vart vi skulle till för ort.
Gamla Stan i Stockholm med sina smala gränder, släng dig i väggen ha ha ha Nu blev det smalt, på ena sidan parkerar italienarna sina bilar och gärna med framhjulet vridet utåt i gatan, vilket gör det ännu smalare att ta sig förbi. Sedan finns det en uppsjö med stora soptunnor som står på rad utmed den andra sidan. Med andra ord ganska trixit. Dessutom ploppar dessa 100tals vespor upp från ingenstans och omringar en så fort man stannar o dom tutar o tutar, som ettriga getingar ha ha ha. Precis så hände det i en av orterna, vi förstökte ta oss förbi en parkerad bil, som inte stod parkerad som han skulle, och på andra sidan, vesp parkeringen. Där fastnade vi efter att ha passerat bilens sidospegel, det gick inte att ta sig vidare! Vesporna tutade som en hel orkester, vet inte om det var på oss eller om det var att få bilens ägare uppmärksammad på att något håller på att hända vid hans bil? Hur som helst, han kommer ut o är allt annat än glad och tycker nog att vi är ena riktiga idioter till turister, han gör fingret ett antal gånger åt oss medans han får kliva in på sin passagerar sida hi hi hi Jag tackar o ler o bockar medans han gör fingret ytterligare ett par gånger ha ha ha Hade han bara kört in till kanten så hade detta inte behövt hänt men min italienska räcker inte till att säga så mycket ha ha ha.
Sedan tyckte vi att vi fått nog av väg Ss1 och trixar oss ur staden Rapallo och upp på autostradan.
För EB o S del så hamnade dom också på smala vägar, mkt smala tom! Dom hade blivit omdirrigerade i orten Rocco, tror jag den heter, strax efter Nervi. Det blev någon slags festival där, just när dom kom körandes så drog polisen för vägen med staket! När vi körde igenom där, så såg vi staket vid sidan av vägen o poliser och det smällde ett skott, så vi trodde vi fått punktering! Men tydligen var det startskottet för festligheterna!
Det hela slutade med att även dom fick ge sig och körde ut på autostradan bort till Deiva Marina som vi hade tänkt oss som övernattningsplats.
Eftersom vi kom dit först, kunde vi konstatera att den ställplatsen var fullbelagd men vi kunde få stå ute på gatan en natt. Skickade sms till EBoS om att dom kunde kolla campingarna påvägen ner till detta ställe uppifrån stora vägen, men det var fullt även på dom. Under tiden höll vi upp en parkeringsplats till EBoS.
Det är alltid knepigt att hitta något när tiden rinner iväg mot sen em/kväll.


Vi stannade och det blev "en natt på gatan"

Hittade en trevlig restaurang precis vid havet där vi mumsade gott gott o drack kluck kluck!
En fantastisk solnedgång fick vi på köpet


Jag får aldrig nog av dessa "soluppochnedgångar", det är bara sååååå vackert!
Hmm undrar hur många jag har fotat genom åren???

Det var en händelserik dag och när vi gick till sängs var det ff varmt o skönt +23gr

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar