fredag 1 maj 2020

Valborg Och 1:a Maj ...

Förra årets Valborg, åkte vi en båttur med 
I år firades Valborg hemma på infarten, tillsammans med två av våra grannar. Naturligtvis på Corona avstånd med en Corona.
Det var ingen direkt värme, tyckte vi och hade satt på oss de tjocka overallerna.
Korven hänger på sidan av elden 
Det blev absolut bättre att grilla korven så här, över elden, än hängandes på sidan.

Idag 1:a Maj
har det regnat hela dagen, stundtals ösregn +7grader. Inget uteväder, vi har varit inne och gjort pasta.
Degen görs med 3dl vetemjöl, 3dl durummjöl, 2 ägg. 2 äggvitor och 2msk olivolja ev vatten om degen blir för torr. Allt enl Paolo Robertos recept.
Nu blev det ravioli fylld med spenat, ricotta, citron, vitlök, soltorkade tomat, parmesan, muskot, som mixas.

 Till nästa gång, för det kommer bli fler gånger. Då får vi jobba på finishen och inte som nu då de blev olika storlekar hahaha. Det går att utvecklas.
Ovanpå blev det smält smör med salvia chili citron.
Smakerna satt, väldigt gott, tycker ni ska testa.

Det finns en tebutik The Tea Centre of Stockholm, på Hornsgatans puckel. som har allt te man kan tänka sig. Även om man inte behöver köpa te, är butiken i sig väl värd ett besök.
Vill passa på att visa en bild på en "te-blomma" som är handknuten och ser ut som en stor nöt. Med smak av bland annat Jasmine.
När det varma vattnet hälls över den, utvecklar sig en vacker "blomma."

Kram
Yvonné

13 kommentarer:

 1. En kylig Valborg blev det helt klart och hoppas brasan och korven värmde.
  Visst är det roligt att göra pasta och jag tycker ni lyckades bra. Har också testat detta recept och det blev väldigt gott. Men lite pyssel att få in formen på raviolin är det.
  Tebutiken på Hornsgatan besöker jag då och då. Alltid trevligt. Just det teet du visar, med blomman, brukar jag få mig tillsänt av vänner i Peking.Kul och dekorativt. Har även köpt det här i butiken på Hornsgatan.
  Önskar er en fin helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det ett bra recept och vi ska fortsätta göra, för att få in snitsen.
   Kul att du får just dessa te-blommor skickat till dig.

   Radera
 2. Smart att ta fram vinteroverallerna på Valborg. Tänk vad man frös i tonåren, då folkparken öppnade för året och det var sommarkappa som gällde....
  Här firade vi inomhus med vårlig måltid, lax, sparris och dillkokt färskpotatis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När vi ändå bara stod hemma på infarten, var det lika bra att klä sig varmt. Ja hua, så tunnt klädd man var i tonåren när det var Valborg. Tur att man är förståndigare nu.

   Radera
 3. Ja nog behövdes det en varm overall på sista dagen i april....om man skulle vara ute. Vi höll oss inne och ingen saknad efter brasor heller. Duktiga ni är som gör egen pasta. Jag hade en gång en sådan maskin, men den har jag gett bort, äter sällan pasta. Kramiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Overallen satt inte i vägen om man så säger. Man behöver ingen maskin för att göra pasta, man kan kavla, men det skulle jag inte rekomendera. Hatar att kavla hihihi

   Radera
 4. Perfekt med overall, då kan man ju vara ute hur länge som helst! :) Raviolin ser grymt god ut!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Raviolin var riktigt god men vi får nog slipa lite på utseendet hihihi

   Radera
 5. Den typen av overall använder vi i frysen hos oss ppå jobbet, så då förstår jag att ni hade kallt. Samma här och nästan ihållande regn,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våra overaller ärordentligt fodrade så de klarar kyla haha men så kallt var det inte på Valborg, ändå skönt att inte frysa.

   Radera
 6. Det var ju ett bra firande och dessutom massor med kläder på sig det är bra :) själva höll vi oss inomhus istället ;-) Kramiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett annorlunda sätt att träffas på, som blev trevligt i det kyliga vädret.
   Kramizr

   Radera
 7. Ni hade ett trevligt Valborgsmässofirande. Vi höll oss för oss själva. Teet var imponerande. En sån blomma har jag inte sett tidigare!

  SvaraRadera