torsdag 28 september 2023

Lägerplats Särna ...

Vi vaknade av ett skott och satte oss upp båda två, Vad var det som smällde? Har dom skjutit en älg eller björn, bredvid oss? Sedan blev det helt tyst, inga bilar eller folk som pratade, så det måste varit ett skott, en bit bort. Ganska obehagligt var det ändå.

Regnets droppar gjorde sig påmint på taket,  yogurt med fina smultron smakade sommar. 

Vi gjorde oss ingen brådska, det var ju gråtrist regnväder och vi hade inte så mycket planer för dagen.

Körde vidare på Foskrosvägen och passerade golfbanan. Där såg vi många tappra spelare som var ute på banan, i regnet! Då sa vi till varandra: ingen vettig person är ute och spelar i detta regn, om det inte är en tävling! Och med tanke på den smällen vi vaknade till, måste det varit en golftävling med kanonstart. Vilket innebär att, spelarna går ut till alla hålen och tävlingen börjar på det givna kanonskottet.  Och då måste det vara en rejäl smäll för att nå ut till alla golfbanans hål. 
Det var i alla fall våran tolkning på morgonens smäll.


Vidare på vägen upp mot Sörvattnet, med små brusiga forsar och fina höstfärger utmed vägen.
Flera sådana här långa raksträckor var det och just här passerade vi skylten Fjätvallen
Ibland var vi uppe på 800m och körde.Plötsligt kom vi till en flock med renar, flocken befann sig på bägge sidorna av staketet.


Bilen hade fått en helt annan färg, lite sandblästrad  hahaha 

När vi kom fram till väg 311, vände vi tillbaka ner till Älvros, där vi kom ut på väg 70.

Vi hade sett när vi körde upp till Grövelsjön, att det fanns en hel del skyltar med Lägerplatser runt Särna. Så vi körde vidare på väg70 tills vi hittade en plats, som såg trevlig ut och låg ute på en liten udde. 
N61* 45´29" E12* 57´31"
Även den här lägerplatsen med 8 platser, kostar 60kr/dygn och man kan betala kontant eller swisha.


Platsen för lägerelden och tillgång till en stor säck med ved. Men med det vädret vi hade då och där, var det inte att tänka på att vara ute och elda.
En sandstrand som låg öde, vilket inte var så svårt att förstå med "regnet som stod som spön i backen".
Vi kurade inne i husbilen och hade denna fina utsikt genom framrutans droppar.


Kram Yvonné
6 kommentarer:

 1. Härliga bilder från en av mig uppskattad natur ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det en vacker natur vi har vårat avlånga land.

   Radera
 2. Så fina bilder från en häftig natur. De här lägerplatserna är ofta jättefina. Tyvärr har vi också stannat över på sådana ett par gånger när det varit urdåligt väder och en brasa inte varit något att tänka på.
  Kramkram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En vacker natur har vi verkligen haft omkring oss under dessa dagar. Visst är det fina lägerplatser, som finns uppöver. Just där vi stod, var det dessutom en pappa med sin 4-åriga dotter som bodde i sin bil. Dom satt under en uppspänd pressening och lagade mat, såg mysigt ut men vi var väldigt glada att ha en husbil och krypa in i.

   Radera
 3. Vilket obehagligt uppvaknande, tur att det inte verkade vara något värre än en golftävling som startades. Vad kul att få se renar, det tycker jag är så fina djur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lovar att det var skakigt att vakna av den smällen. Och renar hör liksom till när man åker uppåt landet, det är som elefanter i Afrika, dom ska bara finnas där.

   Radera