När Kjell och Dessan vinkade Hej då till oss och började sin hemresa till Umeå. Satte vi fart att fylla husbilen med vatten och mat, sakerna till bärplockning fanns redan i bilen efter att vi varit i Sala´s blåbärsskog. Tjocka varma kläder och vandringskängor fanns också i bilen. Vi var redo för att åka upp till Älvdalen.
En resa som tar runt mellan 5-6 timmar, om man kör efter hastighetsskyltarna. Vilket inte vi jag gör. Nej inte ligger vi och bränner 100-110 med husbilen. Det brukar bli en lägre hastighet och då tar det även lite längre tid. Bara det att ta sig ut ur Stockholm kan ta upp till 45-50 minuter, suck. Allt beroende på trafiken och vilken tid man åker. Antingen brukar vi köra före klockan 07 eller fram emot 10-tiden. Den här gången blev det runt 10 och morgonrusningen har lagt sig något.
Lämnar Stockholm i lite regn och under resans väg, klarnade det upp och när vi kom fram hade det blivit sol och blå himmel.
Våra Sala vänner, som hade kommit fram tidigare hade hunnit gjort upp en fin lägereld.
Han satte på sig regnjackan för att övervinna myggens attacker och kvällens svaga vind som kom utefter älven.
Längst ner på bilden kan man urskilja ett ljussken, som kan vara från norrskenet.
Det var dags för sen lunch. Och eftersom det var torsdag som är lika med pannkaka, stod vi ute och gräddade på lilla Andersgrillen.
Hoppsan Inger går upp i rök medans Anders ser ganska oberörd ut hahaha
Väldigt god och med lite blåbärssylt och grädde blev det extra gott.
Falsk ostkaka med zucchini
900g skalad, urkärnad och riven zucchini
4 ägg
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
4 dl mjölk
4 droppar bittermandelarom
20 sötmandlar
- Skala och ta bort kärnhuset från zucchinin. Riv köttet på de stora hålen på ett rivjärn. Kolla att det väger 900 gram. Låt rivet rinna av i ett durkslag och krama sedan så mycket av vätskan du kan.
- Vispa ihop ägg, strösocker, vetemjöl, mjölk och bittermandelarom. Låt smeten stå i 5–10 minuter.
- Ställ en kopp med vatten i mikron och kör på full effekt tills vattnet är varmt (cirka 2 minuter). Lägg mandlarna i det hela vattnet och låt ligga några minuter. Kläm av skalen och hacka mandlarna.
- Blanda mandelhack och zucchini i smeten. Slå smeten i en ugnsform på 23 cm ⌀ med cirka 6,5 cm hög kant. Klipp gärna till en rundel av bakplåtspapper som är lika stor som botten av formen och lägg i botten av den innan du slår i smeten. Då är det lättare att få upp kakan när du skär den. Grädda kakan i 200°C i 60–70 minuter. Låt den vila i 15 minuter innan servering. Servera med sylt och vispad grädde.
Vi har också stått på ett par av de där lägerplatserna, så himla mysiga!
SvaraRaderaSedan får det gärna vara myggfritt, men det är väl lite för mycket att be om kanske….
Så kul att den falska ostkakan blev god, nästan så jag får pröva också nästa år!
Trevlig helg önskar vi!
Tack för tipset om den falska ostkakan , verkligen god. Ja det där med mygg, bara att vänja sig men när solen kom fram, blev det färre av de surrande blodsugarna. Trevlig helg ni också
RaderaVilka fina dagar ni fick, trots oturen i lingonjakten och med grädden.
SvaraRaderaJa det var fina dagar och som tur var blev det lite mer lingon efter ett par dagar Hahaha ja den sprutgrädden var rolig . Trevlig helg
RaderaNi måste haft jättemysigt där ute i skogen, bara ni och kanske räven smög bakom er i buskarna. Det måste vara så här man använder sin husbil. Jag är också en av "de där vithåriga gubbarna" som inte kör mer än 80 km. Jag gör det för att jag är ekonomisk och vill spara bränsle.
SvaraRaderaVi hade det verkligen härligt i naturen. Nog är det så, att kör man lite långsammare blir det en annan bränsleförbrukning och med tanke på dagens dieselpris, lite över 26kr/ liter, är det inte helt fel att tänka ekonomiskt. Och inte har vi bråttom att vi måste köra 110.
Radera