tisdag 27 juni 2023

Midsommar I Umeå ...

 Äntligen blev magen så pass bra att jag kunde gå iväg utan att ha koll på husbilen/toaletten. Vilket också kändes bra att kunna höra av sig till Kjell och Dessan att vi var påväg till dom.
Fick låna deras parkeringsplats med el, vilket var väldigt bra och nära in till dom.

Deras trädgård har vuxit till sig och fått ett litet växthus. Jösses vilka gurkor dom hade. Våra plantor hemma är max 10cm och dessa hade många stora gurkor.


Grillmästaren i full fart att fixa mat till oss.
som satt och väntade i skuggan.

Kan inte bli en bättre stat på dagen än frukost ute i solen.

Tror inte att jag har sett större rabarberblad än dessa. Jösses vilka stora och vi började tramsa runt med dom direkt och skratta. Förutom det gjordes även kräm lemonad och rabarberkaka.



På Midsommarafton cyklade vi till Gammlia friluftsmuseum och folkparksområde. Där skulle det bli musik och dans, Små Grodorna osv runt stången men först skulle det bindas kransar. 





 Sitta på filten och fika, lyssna på musiken är väl ändå det mysigaste.


Mycket folk var det när vi lämnade för att se oss omkring nere vid Ume Älv.

Dessa Trädkramare har suttit ett bra tag då träden börjar bli stora.
Klädnypan "Skin 4" av turkisk konstnär och är 9 meter hög i trä och anspelar på att, klädnypan nyper tag i jordens skinn.

Ansiktet, i gjutjärn med sina 7 meter blickar ut över UmeÄlv. Gjort av en spansk konstnär, Plensa.



Vi cyklade runt på öarna som finns ute i älven, många fina platser där folk badade och hade picknick.



Vårat barnbarn Ellie skickade med en hel del av sina leksaker, till deras minsta barnbarn Lara och Livia. 

Jätteroligt att vi hann träffa resten av familjerna även denna gången.

Tack Kjell och Dessan för roliga mysiga dagar tillsammans❤️


Kram Yvonné



4 kommentarer:

  1. Vilket fint midsommarfirande ni fick! Gammlia har jag besökt när jag var på genetikmöte i Umeå för många år sedan. Förra hösten besökte vi Umedalens skulpturpark, riktigt mysigt. Det stora huvudet måste väl Plensa ha gjort, han som gjort det enorma vita huvudet, Anna, i konstparken Pilane på Tjörn.
    Ha det fint i midnattssolen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det fint på Gammlia och även på många andra platser i Umeå. Du har så rätt, det är Plensa som gjort denna. Trodde jag hade skrivit det men nu har jag lagt till det hihihi. Tack vi njuter av ljuset både dag som natt. Kram

      Radera
  2. Vad bra att magen blev bättre så att du kunde njuta av midsommaren till fullo. Och vilka platser att fira på. Era vänner verkar bo jättemysigt, och Gammlia ser precis så där idylliskt ut som man önskar sig under midsommar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var några tuffa dagar för magen som till slut ordnade till sig. Håller med dig att det är så man vill att Midsommar ska vara.

      Radera