onsdag 28 juni 2023

Fortsätter Norr Över ...

När vi vinkat Hej då, ses snart igen. Hade vi siktet inställt först till Vindeln. I höstas gjorde vi ett besök och gick runt på träbroarna i hällande regn. Nu var det bra väder och vi gjorde ett nytt besök, som blev mycket torrare, att man till och med kunde sitta på Njutar Bänkan.

Den gamla kvarnen var öppen och där fanns några utställare som visade sina tavlor fotografier.

Kvarnen från 1800-talet, var i bruk fram till 1958 och många av sakerna finns kvar att titta på. Däremot finns inte kvarnhjulet kvar.



Precis bredvid i mjölnarens bostad, finns ett cafe och en camping. Man kan även bo på hotellet, där ett Naturum och restaurang finns.. En vandringsled på 5km och då får man även gå över på andra sidan älven. Vi gjorde inte det, måste ha något kvar till nästa gång vi kommer hit. 

Fortsatte vidare upp till en plats vi besökt tidigare, Kärleksudden, utmed väg 363. 
 Där fick vi en lugn fin kväll med sol, trots att det var grå moln när vi kom fram.


Min mor frågade mig, om det fanns några ängsblommor. Visst gör det det och dom är ju så vackra.


Två timmar senare, har det blivit blå himmel och älven flyter förbi utan en krusning.

För dom som önskar ta ett dopp, går det utmärkt vid den lilla sandstranden.



Vi njuter maten ute och lyssnar på Göken.

Kram Yvonné







 

4 kommentarer:

  1. På campingen i Vindeln bodde vi en natt när vi skiljts från er vid Höga Kusten. Vi gick nog bara en sväng vid älven för att nästa dag fortsätta till Mårdseleforsen.
    Vilken fin plats ni fick för er övernattning. Visst är det vackert norrut men i år blir det nog ingen resa norrut för oss.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi träffade ett par som berättade att det är nya ägare på Vindelns camping och att den är så gott som fullbelagd i sommar efter att ha varit lite nergången. Natur är fin runt omkring där.

      Radera
  2. Ni skapar säkert en längtan hos många av oss och inte minst hos mig, att komma upp till Norrland igen, genom att lägga ut dessa fantastiska Norrlandsbilder.
    Allt gott på resan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så fint och trivsamt norr över, vi trivs att resa uppåt landet.

      Radera