fredag 16 september 2022

Husbuss Och Vindelälven ...

 Ganska roligt vilka olika stadier man går igenom när det gäller campingliv. Vi själva har aldrig haft husvagn, campat eller tältat, innan vi köpte våran första husbil.

Så har vi Kjell och Dessan, som nästan haft husvagn sedan dom var små. Träffades och fortsatt med husvagn. Att dom dessutom har haft värsta inredda Scaniabussen på 12 meter och rullat runt med, blev då jag imponerad av. Där kan man prata HusBuss hahaha (fick fota av deras bilder.) Inga bältade platser hade man på den tiden och små barn hade dom. Ja tiderna ändras hihihi




Dom har även haft olika storlekar på husbilar och därefter varit utan helt. Tills för någon vecka sedan när dom kom ner och hälsade på oss. Innan dom dök upp hemma hos oss, sa jag till Jakob: Jag har en känsla av att dom har något på gång, antingen en husvagn eller husbil? Gissa om jag hade rätt? Jajamen så var det och nu har dom en fin husvagn, som vi var med och invigde med en kopp kaffe. Dessan har hunnit sy nya gardiner och klätt om den stora hörnsoffan. En mysig plats att sitta på, det blir så trevligt med fönster runt omkring där man sitter. 

Den här lampan (köpte vi i Nederländerna) och den fick dom av oss för många år sedan. Den har följt med deras husbilar och nu har den fått en plats i husvagnen.
Dom ville testa hur allt fungerade i husvagnen och glada blev vi att kunna ge oss iväg tillsammans. Åkte på väg 363, upp till Hällnäs till en plats som heter Kärleksudden Rast och Camping. Ligger precis bredvid Vindelälven, den är hela 453 km lång och räknas som en av Sveriges största biflod, och mynnar ut i Umeälven.



En fin plats precis utmed Vindelälven, en liten badplats med fin sand. Älven var väldigt kall, alltså inget bad för någon av oss. Killarna testade att fiska och rätt som det var fick Jakob napp, en liten abborre.
Den abborren hamnade över grillen senare på kvällen.

Rena fina servicehus uppe i backen. Önskade man bada bastu gick det också att ordna mot en liten peng.

Vi satt ute under markisen och åt ostfondy medans solen höll sig framme. Det blir ganska fort lite fuktigt i luften när solen försvunnit.
Mysigt med elden och grillade stora marshmallows






Kram Yvonné








































10 kommentarer:

  1. Jisses vilken husbuss! Själva hör vi till de som åkt husvagn i många år, jag började redan med mina föräldrar. Nu kan vi nog inte tänka oss dra runt med husvagn, men e de t beror ju på hur och vart man reser. Vilka fina dagar ni fick på rull!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var roligt att få se bilder från deras stora 12 meters buss, som dom hade när yngsta sonen var liten. Tänk så det var då, inga bältade platser. Vi hade fina dagar tillsammans och lite smidigare med deras nya husvagn.

      Radera
  2. Har ju aldrig direkt varit en campingperson. Men har korsat USA i en Volkswagen Camper på 70-talet och rest med husbil , hyrt en, på Nya Zealand och i ungdomen tältat. Inte fastnat direkt. Men seglat har vi gjort i många år och just att att hitta en egen vik har vi verkligen gillat och att inte ha andra båtar tätt intill. Har alltid undvikit gästhamnar där båtarna ligger tätt.
    Och vilken husbúss era vänner startade med. Kul! Och nu en ny husvagn. Roligt det också.
    Fina dagar fick ni och kul att hänga med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har också haft segelbåt tidigare och det var ju det bästa att hitta en egen vik. Idag är det kanske svårt att få egna vikar.
      Ja visst var det en stor buss som dom åkte runt med. Idag mycket smidigare med husvagnen.

      Radera
  3. Ja här kan vi verkligen tala om en Bussresa, detta hade jag aldrig kunnat ana mig till ..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den kan man verkligen kalla Husbuss och på den tiden fanns det inte några bältade platser. Det var kul att få se bilder på, och nu var det lite smidigare med husvagnen dom skaffat.

      Radera
  4. Men tack gulle dej vad fint du skriver om oss fina SIS. Det var supertrevligt att få åka iväg tillsammans också på några dagars tur , sen att ni kom tillbaka till oss en andra gång innan vi skildes åt igen var mysigt. Sakade er redan när ni gick genom ytterdörren . Ses snart igen. Kramizar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är vi som Tackar för allt mysigt vi har haft tillsammans, ni är ju allihopa våran "bonas-familj".

      Radera
  5. Ja nog var det annat förr, när det gäller bälten osv. Vi har både tältat, haft 3 husvagnar och 3 husbilar. Föredrar husbilen utom om man vill in i städerna, då var det bra att koppla av husvagnen och ta bilen in. Husbuss har vi inte haft,¨eller åkt med, kanske för att vi varken har körkort för det eller tycker de är för stora. Däremot har vi vänner som haft husbuss. Så kul att ni kunde köra ihop. Jag skulle sakna husbils/campinglivet om vi sålde husbilen. Kram och ha det gott.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att höra att ni har haft så många husvagnar och husbilar. Skulle inte heller vilja ha en så stor husbuss på 12 meter, speciellt att ratta i mindre orter. Och visst har vi haft roligt dessa dagar tillsammans när vi varit ute på rull.

      Radera