torsdag 9 mars 2023

Vilket Snöväder I Jakobs Snösväng ...

I förrgår på förmiddagen hade vi Krokus och Påskliljor som visade sig och naturligtvis Snödroppar som varit uppe ett tag.och på eftermiddagen började det blåsa och snöa på tvären, vilket höll på hela natten.
Igår på morgonen vaknade vi till rutor som hade fullt med snö på sig.

Vi väntade med snöskottningen till lunch, för det skulle avta fram mot eftermiddagen. 
Bra med att ha en skyffel vid ytterdörren, som här, då den kommer bra till pass.

Fram till lunch hade vi fått 30cm snö och det fortsatte snöa ytterligare några timmar.


"Jakobs Snösväng", kör även hos två av våra grannar


Bara att skotta av bilen också eftersom vi skulle ut och åka senare på dagen. Svårt att nå upp för att få rent uppe på taket, men skam den som ger sig, det gick bort till slut.
Det var tandläkarbesök, som stod på agendan. Vi hade kunnat avbokat tiden men jag, Yvonne, hade redan påbörjat en så kallad premedicinering som jag inte ville avbryta. Det var en rackarns tand som skulle opereras bort, vilket också är bra att få det gjort.

Fortsätter mot baksidan av huset med snöslungan.

I boden har vi haft några getingbon i olika storlekar, vilket också berodde på vilken sorts getingar det varit. Nu passade jag på att plocka ner dom, förmodligen kommer dom komma tillbaka till sommaren.
Visst är det ett vackert bo som de stora getingarna gjort?


***
Idag vaknar vi till blå himmel -10grader.
Snöslungan kom fram för att ta bort kanten, som snöplogen lagt upp ute vid infarten. Den där kanten hamnar alltid på våran sida, tydligen så vinklar dom plogen så allt kommer hos oss och inte till grannen på andra sidan. Gör inte så mycket då Jakob ändå kör bort deras snö.
Snön på altanen kördes bort idag, nu väntar vi på att snön från taket ska rasa ner.Nu visar väderleken lite olika prognoser framöver, vi får bara se hur det blir med snön. 
Frågar någon oss, tycker vi att det räcker så här. Speciellt om man måste ut på vägarna och köra, vi har visserligen ett besiktning i morgon men det kommer nog gå bra att köra dit.
 Men visst är det härligt med det här vita och lite kallgrader, med blå himmel är det ännu bättre.

***
Hittade ett tidningsreportage med Jakob, visserligen många år sedan. Den bilden kom till användning när jag gjorde våran 2022 Årsbok. 
Tycker att det reportaget fortfarande passar så fint in på honom ❤️ och ville ha den med här på bloggen. Kram
Yvonné
14 kommentarer:

 1. Ja, tänk så snabbt den begynnande våren byttes mot rejäl vinter. Och mycket snö kom det. Även hos oss inne i stan. Men ingen snöskottning. Antar att snön på balkongen smälter och faller ner av sig själv- Lite takdropp och sol gör att lite vårkänsla dyker upp. Ljuset gör också sitt till.
  Ser att ni verkligen haft mycket upp med all snö och skottning.
  Fint att läsa om "Jacob". Kul att du tog med det.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog blev det ett litet bakslag på den Vårkänslan vi hann få. Fast den kommer så småning om. När man bor i lägenhet är det en klar fördel att slippa skotta. Och snön på balkongen smälter ju.
   Ja visst var det en fin artikel om Jakob.
   Trevlig helg

   Radera
 2. Oj oj sånt oväder! Bra med snöslunga.
  Vi har haft så här det tre senaste vintrarna i södra Finland. Börjar bli lite less, men vad kan man göra.
  Mer snö har vi haft än i Österbotten.
  Så här mycket snö hos er kan jag ändå tänka mig hör till ovanligheterna. Men fina bilder och ni tog det med lite humor? :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utan snöslungan hade det varit alldeles för tungt, går så klart om man vore yngre att skotta så här mycket. Men den är absolut en bra hjälp. Det är inte vanligt att det kommer så här mycket i Stockholms området och det blir ganska lamslaget i trafiken. Finland brukar väl också ha en hel del snö, som du nämner. Och ibland blir det lite omvänt med snömängderna i landet. Min väninna från Ilsalmi brukar berätta att dom har en hel del.
   Trevlig helg

   Radera
 3. Så fick ni ytterligare ett pass i snösvängen! Just nu känns det så onödigt. Här har det snöat så vi knappt såg ut idag men jag hann promenera till frissan och åka och handla innan det började snöa vid lunch.
  Nu har det slutat men Jisses vad snö det kommit. Hoppas de hinner röja vägarna i morgon så jag kan åka på lunchträff med mina väninnor i morgon…..

  SvaraRadera
  Svar
  1. När man vet att snön ska komma, får man försöka hinna göra det man måste innan den dundrar in. Idag på morgonen var det dags för besiktning på lill-bilen och nu på eftermiddagen börjar det komma lite snöflingor.
   Hoppas du tar dig fram på era väger utan problem.
   Trevlig helg

   Radera
 4. Ja nog blev det vinter igen. Att åka från +25 och komma hem till -3 var inte så kul, men vackert har det blivit. Jag hade också blommande krokus i rabatten, som nu ligger under ett 10 cm snötäcke. Jag gillar vinter, när det ska vara vinter.....inte som nu när man väntar på våren, fast vår blir det inte förrän fram i maj har jag märkt. Åtminstone på de senaste 10 åren. Någon snöslunga har vi inte, men inte så mycket att skotta heller. Förr älskade jag att skotta bort snön, numera säger ryggen stopp. Idag blir det att baka i stället. Kram och ha det gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl så att det behöver komma ett antal bakslag med snö för att det ska bli Vår. Idag skiner solen och det droppar från taket. Var rädd om din rygg. Kram

   Radera
 5. Jag hade sett snödroppar sticka upp ur marken och hoppades att våren skulle vara här för att stanna. Men så kom all denna snö, och det ser ut som att det ska komma mer nästa vecka. Även om snön är vacker så vill jag helst byta ut den mot grönska och varmare temperaturer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi lär nog få vänta på Våren ett tag till, det lär visst komma ytterligare snö, nästa vecka.

   Radera
 6. Herrejistanes vad mycket snö som damp ner hos er . Tur Jakob tycker att det är kul att använda snöslungan :-) Ni gillar ju snö så det är ju kul att ni får lite ändå. Trist bara att alla småblommor som kommit upp fick vila lite under snön igen. Fint klipp på en fin Jakob . Puss på er

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst var det kul med den artikeln. Nu har så gott som all snö regnat bort och snart kan vi se de små blommorna titta fram igen. Kramizar

   Radera
 7. Men josses vad mycket snö ni fått! Hoppas ni får återse de fina blommorna snart igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo vi har haft en hel del men nu har regnet gjort sitt och nästan allt är borta.

   Radera