lördag 24 september 2022

Flatruet Och Älvdalen ...

Regnet i Umeå ville inte riktigt sluta och vi gav oss iväg utmed E4:n ner till Sundsvall. Där tog vi av och körde fram till Bräcke Strand. En fin liten ställplats vid Revsundssjön, el, servicehus med dusch toa, färskvatten och tömning 180:-

 


Vi tog det lite lugnt följande morgon och tittade en stund på tv, som sände från Drottning Elizabeth II begravning. 


Från Bräcke bestämde vi att köra över Flatruet, inget regn var utlovat och då gäller det att passa på.
Stora kalhyggen såg vi på flera ställen.Kanske dessa två maskiner är redo för kommande snö.
Så var vi uppe på Flatruet, Sveriges högst belägna landsväg, 975meter. Vägen förbinder Ljungdalen med Vemdalen vilket är 4 mil långt. Själva sträckan över Flatruet är 7 km, Vägen är stängd nattetid under vintern och när det är dåligt väder. När vi var där blåste det "bara" och en isande kall vind, svårt att få upp bildörren och hålla i den hahaha. Vi hade tänkt övernattat men bestämde oss för att åka ner till Messlingen.
Tyckte bilden blev rolig, då den plötsligt visar två tofsar i blåsten!
Nej vi lämnar blåsten och åker ner och ljuset är skiftande, klockan är runt 18,30.Vi hittade en plats att övernatta på efter Messlingen och nästan morgon var himlen vackert blå.
Nu var siktet inställt på Älvdalen och en av lägerplatserna utmed Österdalälven. Där har vi varit tidigare och gillar platsen vid älven. Mysigt att göra upp eld och grilla. Jakob hade köpt ett tändstål som han testade och fick eld direkt. 

Vaknade tidigt och såg ångorna dansa över älven på morgonen. 
De försvann snabbt när solen kom fram och det blev en fantastisk vindstilla förmiddag med lingonplockning innan vi fick lov att plötsligt hasta hem.

Kram Yvonné8 kommentarer:

 1. Vi hade också tänkt oss uppåt Flatruet på vägen hem men vi sparade alla de tänkta stoppen till en annan gång. Det kändes som det kvittade med regnskurar och blåst. Visst är lägerplatserna längs älven kanonmysiga! Så härligt ni hade det och så lite lingon på köpet….

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är inget trevligt att vara ute i regn o blåst, platserna finns kvar och man har en anledning att återkomma.Visst är lägerplatserna fina, där trivs vi vid älven och med skogen inpå.

   Radera
 2. Trots alla fina naturbilder, tycker jag att bilden på Drottning Elizabeth II var den vackraste. En så fin begravning har jag nog aldrig sett på tv, det var rena väckelsemötet och det har sagts att 5 miljarder människor såg den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Otroligt mycket folk som följde begravningen, vi tittade en stund i början.

   Radera
 3. En fin runda! Flatruet har jag besökt och passerat en del . Måtte vara skönt nu att vara ute när det inte är trängsel och det går att hitta platser där man inte direkt har grannar när en parkerar.
  Vackra naturbilder och visst är det ju så att det är viktigt hur vädret är. Även dimma och regn kan ha sin skönhet.
  Tack för turen och vackra bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det en bra tid på året att åka, nu när det är mindre folk. Nackdelen är att vissa ställen har stängt men det får man ta. Och vädret, ja regnet är trist men som du nämner, det har sin charm det med. Nu hade vi ändå tur att kunna se bergen osv.

   Radera
 4. Flatruet har vi varit vid 2 ggr. Första ggn var 2020 och hjortronen var mogna. Ett fint hjortronet. Hela Flatruet var fult av rumpor i luften 😄. Så var vi där nu i sommar. Älvdalen har blivit en favorit hos oss med. Kram Jill

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med att Älvdalen är också en av våra favoriter. Hjortron har vi aldrig plockat, det blir blåbär och lingon för oss.

   Radera