måndag 12 september 2022

Älvkarleby ...

Efter att Jakob spelat tvådagars golftävling, klubbmästerskapet och kom på 2:a plats, Hipp Hurra.

Packade vi in de sista sakerna i husbilen och rullade iväg. Vi hade siktet inställt på Älvkarleby Golfklubb. Innan vi kom fram stannade vi till och tittade på det forsande vattnet, som egentligen inte alls var så stort strömmande. Ganska torrlagt i den stora fåran kan man säga.

Det enda vattnet som kom, var det från laxtrappan och dit gick för att se laxarna hoppa. 
Det var inte lätt att fånga en lax på bild, det var ett som var säkert. Tur att man inte har en filmrulle med 36 bilder hahaha. 
Vi gick via Laxön tillbaka, där fanns vandrarhem, cafe och några hantverkare i de små fina husen.

 
Framme på Älvkarleby GK står vi på deras ställplats, som ligger i anslutning till den vanliga parkeringen. Det finns att stå på gräs, som vi valde och man kan även stå på grus med konstgräs bredvid. Två toaletter finns på parkeringen och dricksvatten, även en tryckluftsblås.


Vi hade en tidig starttid följande morgon. Och när vi vaknade steg dimman/ångan upp från Dalälven, som går utmed några av hålen.



När man går ut tidigt som första boll, brukar man kalla den bollen för "daggbollen". Det syns tydliga spår efter golfvagnarna i det daggiga gräset. Vi gick ut som andra boll för den dagen.
Vi spelade ganska bra båda två. När mat och dusch var avklarat fortsatte vi vidare norr över. Passerade Höga Kusten bron och tog av ut mot kusten till nästa golfbana som var Norrfällsvikens GK.
Det var en hel del husbilar uppe på parkeringen.





Fortsättning följer
Kram Yvonné































4 kommentarer:

  1. Roligt att se att ni är ute på rull igen. Vi kommer också att åka norr ut i början av oktober om Ingemar får klartecken från doktorn. Det blir nog en tur till sonen på Frösön. Sverige är vackert på hösten, men jag längter söder ut. Ha en fin resa och häsa Piteborna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja nu var det åter dags att rulla iväg och uppåt landet. Japp ska hälsa till dom.

      Radera
  2. Så mysigt med golfrundor på husbilsresa. Vi ska stanna i Mora om ett par dagar och jag ska göra ett försök, vore så ledsamt om det inte skulle fungera. Norrfällsviken spelade vi innan vi träffade er på Puttom för två år sedan.
    Lite roligt att telefonen ville ha Puttom till Putin…
    Ha det fortsatt gott! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det perfekt med golf mellan bilens turer. Mora har vi inte spelat, däremot Rättviks och där står man med gångavstånd in till stan och Siljan. Håller tummarna att det går bra med golfen. Norrfällsviken tyckte vi var fin och fina trakter runt omkring. Just det ordet som telefonen letar fram kan man vara utan hahaha Ha det bra ni med Kram

      Radera