fredag 30 september 2011

Båt tur till Sirmione

Idag bestämde Jakob o jag oss för att "vidga våra vyer"
Vi har varit här i Bardolino ett antal gånger de senaste åren och inte sett oss omkring något speciellt. Bardolino i sig, ser likadant ut som tidigare

 Jakob o jag cyklade bort till Bardolino för att ta båten till södra delen av Gardasjön, till orten Sirmione.
EBoS har en dag vid poolen.




Här lägger båten ut från Bardolino. 
Kullen i bakgrunden, ovanför det rosa huset, där uppe finns "våran" vinbonde, så det är en brant stigning med flera hårnålskurvor att cykla uppför, men sååå roligt när det går utför!

Överfarten tog drygt 1 timme o det var helt lugnt på sjön.
Framme i Sirmione


Vi går in i denna gamla fästning



Väldigt mycket trappor var det för att komma högst upp


Fin utsikt



Vi hann med både god lunch och glass i stora lass!!


Varför det är en stor rosa snigel här, har vi inte en aning om ha ha ha




Nu måste jag sluta för dom ska stänga restaurangen som jag sitter på här nere vid Gardasjön och med tanke på att vi ska upp tidigt i morgon bitti och åka iväg bort mot Comosjön så är det nog dags ändå att sluta här.
Natti natti
JoY

Vinfesten i Bardolino

Igår kväll blev det cykeln in till Bardolino, det var vinfest.
Såå mkt folk och massor med stånd, mat o vinstånd alltså! Det serverades salcitia (stavningen?) stora tunna köttbitar, salami, risotto, gnocci och till Jakobs förtjusning Polenta och mycket mer. Vi mumsade och åt av lite allt möjligt och drack olika sorters viner.

Dessa grabbar hade det varmt med att hinna steka, det lovar jag



Efter maten delade vi 4 på oss , det blir lite svårt att hålla ihop bland allt folk.


Dessa 2 gubbar var ena riktigt duktiga gitarister och sjöng gjorde den vitklädda gubben. Fick verkligen med sig publiken som började sjunga o dansa. Dessutom var det ytterligare 3 i gruppen och det var gubbar/killar som sjöng klassiskt! Lite ovanligt med sådan musik o sång på en vinfest men det var otroligt populärt.


När klockan blev 23 då drog discot igång och det var också bra musik, så då buggade vi lite ha ha ha Svårt att stå still när det är mkt folk bredvid som dansar och musiken är bra.
Ja vi hade riktigt skoj och kom hemcyklande till campingen strax före 01.00

Det var väl inte det bästa för Jakobs del men han gillar ju att dansa och då tar han det x-tra onda som det blir!!

torsdag 29 september 2011

Cisano/Bardolino

Vaknade till ytterligare en solig varm dag, härligt.
Jakob trampade iväg o köpte färskt bröd + choklad croissanter!! Det håller man sig mätt på länge ha ha ha
Vi cyklar utmed Gardasjön in till Bardolino

Här borta på sluttningen håller "våran" vinbonde Girardelli till.




Marknaden var i gång och stånden inför kvällens vinfest höll dom på att sätta upp utmed strandpromenaden


                                                       Vi har det riktigt skönt i solen



Ice kaffe till mig och kaffe macchiato till Jakob, EB o S svalkar sig med birra.



mumsiga ostar


Här sitter Gubarna som har tröttnat på marknaden!
EB o jag har shoppat, varsina sjalar, igen ha ha ha


En rostig grill kanske vi kan försöka få med oss hem eller?? Det fanns lite olika modeller,  får se hur de fungerar i kväll när vi cyklar in igen.
Det går gratisbuss in till vinfesten men i kväll går sista bussen hemåt redan klockan 19!! Vilket innebär att vi kommer missa dansen som börjar klockan 21, om vi ska åka bussen och det vill vi ju inte. Det blir till att cykla igen.
Vilken tur att vi har dom med oss. Framför allt för Jakobs del, han skulle inte kunna gå så långt som in till orten. Han brukar ta med sig sina stavar när vi måste gå, vilket underlättar mycket. Ont har han vare sig han rör sig eller sitter still men värken tilltar efter att han har gått mycket. Han är verkligen tapper och är den som aldrig ojar sig, när det gäller att vara trött och att det är varmt osv
Han ser också fram emot operationen som kommer bli om några veckor.

Nu ska jag cykla hem till Annexet och ta en dusch innan det är dags för kvällens aktiviteter!!










onsdag 28 september 2011

I väntans tider...


Ja så här kan det se ut medans vi väntar på att Larssons ska checka in.
Ingen nöd går det på oss, det är soligt, det är 30gr och Jakob sitter i skuggan av markisen o har fått en kall Aprolspritz i sitt glas!
Vi har anlänt under em till Cisano/Bardolino vid Gardasjön.
I morgon börjar vinfesten i Bardolino och varar till den 3/10 men såå länge ska inte vi stanna eller??

Igår kväll övernattade vi i orten Lido di Dante,  norr om Rimini. Hade tänkt ta oss en kvälls eller morgon dopp i havet men efter att ha sett hur det såg ut när vi gcik ner på kvällen så blev det absolut inget bad, inte ens att tårna kom i närheten av vattnet, fyyy såååå äckligt det var.

Bara några 100 meter ut fanns dessa torn, vad det nu är???



Nej tacka vet jag att bada i varm "skummjölk"
Varmt o skönt var det

Vi ska nu lämna denna restaurang nere vid kanten av Gardasjön och ta oss upp till Annexet. Tror att Larssons har ätit o duschat klart, så vi kan ta oss en kvällsfika ihop

Ha det gott där hemma, vi myser vidare här nere ett tag till
Kram Joy

tisdag 27 september 2011

Det har hänt mycket sedan sist...

Här förflyttar vi oss på semestern ha ha ha
Där vi var senast i CdP, hade vi nog tänkt stanna ytterligare någon dag men så blev det inte! Nej vi satt på morgonene o kollade lite på kartan och tyckte det verkade fint lite längre söderut utmed kusten. Så på 20 minuter var allt ihop plockat och Annexet på rull igen. Dit vi då kom (har inte ortens namn i huvet, när vi nu sitter på ett internet cafe) var inget vidare. Italienarna tycker nog att sommaren är över i mitten av september för alla campingarna var stängda!! Och det fanns många efter den sträckan som går ut till den sk ön. Tror att det finns en ort som heter Ortobello där? Det fanns en ställplats ute på en grusplan men där känndes det som världens ände, så vi körde in i landet i stället.
Körde bort till sjön "Lago Bolsena" Italiens 3:e största sjö och europas största vulkansjö.Där hade vi det lugnt o skönt i 2 dagar med lite cykling in till orten Bolsena och gick upp till borgen med en fin utsikt över sjön.
Därefter styrde vi upp mot de varma källorna. De fanns i orten Bagni San Filippo. Ute i naturen kom det fram riktigt varmt ångande vatten och i det varma vattnet (41gr) plaskade vi runt i små naturliga pooler. Lera fanns det på botten o den smorde jag in mig i, även håret! Det kan man snacka om lerinpackning Håret blev enormt stelt, finns säkert inget spray som kan mätas med det ha ha ha
Rena eller i alla fall något sånär rullade vi vidare till följande orter
Siena, Monteriggioni,San Gimigniano, Radda in Chiant och där vi just nu är i Greve in Chiant.
Härifrån åker vi ut mot Italiens östra kust och upp mot orterna Forli Ravenna Chioggia och inåt landet mot Paddova Vicenza Verona och tror att vi kommer till Garda sjön framemot torsdag fredag. Man måste ta till vara på stunderna o njuta och inte känna stressen att fara fram som en virvelvind eller som en italienare!!
Så kommer det se ut ungefär.
Kram Kram från oss i solen +30 gr igår hi hi hi
JoY
Vi suger lite till på den härliga värmen

onsdag 21 september 2011

Det är kallt i kväll!!!

+24,5gr och det blåser!!! Vi har klätt på oss långbyxor, fleeceväst och "det känns som mitt i vintern", enl Jakob när vi nu sitter ihopträngda i hörnet vid receptionen o skriver. Tror att det beror på att det är så varmt o skönt på dagen och nu i kväll har vinden tilltagit rejält. Vi har tom suttit inne o ätit en varm soppa i stället för att grilla ute!
Efter att Jakob hade meckat klart med sin cykel gick vi ner till stranden, Jakob blev en sådan där "hålla koll på väskan" medans jag tog en riktigt långpromenad på ca 12km på stranden. Bortåt gick det jättelätt, när jag sedan vände hade vinden ökat o framför allt blev det motvind! Men det var skönt att gå snabbt i vattenbrynet och när jag kom tillbaka hoppade jag i havet som var såå mkt varmare än igår. Men den saken delar inte Jakob o jag, han badade inte igår och ej heller idag! Men det visade sig senare när vi lade oss en stund på sena eftermiddagen vid den fina poolen, att Sigvard hade inte heller badat i havet idag! Han är visst en badkruka enl EB, så Jakob har en badkrukekompis ha ha ha. Jakob doppade tårna i poolens vatten medans S badade i den! EB badade i både havet o poolen, Jakob tog en varm dusch så han fick bort allt salt o klor stänk från kroppen ha ha ha
Mina ögon rinner så av blåsten, vilket gör att det är svårt att se o skriva. Hoppas att den har mattats av i morgon, så vi kan få en sista dag här vid havet o bada och cykla in till CdP och äta middag. Det blir såå jobbigt att cykla i 8km motvind när vi ska hem, vilket vi har gjort redan ett par gånger!
Säger härmed God Natt och ska kila hem under de stora fina pineträden som släpper ifrån sig stora kottar! Jag var såååå nära (20cm) att få en kotte i huvudet i morse när vi satt ute o åt frukost!!
Kram Kram

Pizzabud i CdP

Måste bara lägga in en bild på Jakob som ortens nya Pizzabud




Han fick inte behålla jobbet som Pizzabud så värst länge, undrar varför??

Kram








Castiglione della Pescia efter 40 år....

Så har vi då kommit till den lilla orten Castiglione della Pescia, där jag var för si så där 40 år sedan!!!! Det får mig att fundera på min egen ålder, 40 år sedan inte riktigt klokt. Att mina föräldrar lät mig åka utomlands i 3 veckor, på den tiden, helt otroligt. Men jag var ju i trygga händer tillsammans med min bästis Britten o hennes storasyster Monica o hennes kompis Eva. Idag umgås Eva´s mamma med min mamma. Vi andra tjejer har ingen kontakt längre.
Campingen vi bor på ligger allra längst bort från orten, 9km. Det är en jättefin sandstrand hela vägen. I Italien är det massor med små privata stränder, där man ska hyra parasoller o sängar för ca 15-20E och då får man förmånen att ligga riktigt riktigt nära sin nästa granne!!
Vi köpte ett eget parasoll och letar oss fram till de ställena som vi inte behöver ligga o trängas på och sådana platser finns det gott om här

Vi har cyklat in till orten 18km fram och åter!
Hittade det huset som vi tjejer bodde i

vi hade övervåningen med de 2 balkongerna


Uppe på kullen finns en borg som vi cyklade upp till med en fin utsikt från


Här på Camping Stella del Mare är det endast Internet vid deras reception och det finns inte tillgång till ström här!!! Känner mig väldigt ensam här borta, EBoS är vid havet och Jakob han meckar med sin cykel, igen!
Vi har varit och inhandlat fina badmössor! som man måste ha i deras pool. Hoppas kunna lägga ut en bild senare. Vi ska också ta och gå ner till havet en stund.

Hade ett klänningsköp på gång igår med en Senegalkille, men vi var långt från varandra i pris, han började på 35 och jag på 5, så vi får se om det fortsätter idag ha ha ha


Gårdagens solnedgång med ön Elba och till vänster Korsika
Kram

söndag 18 september 2011

Tromber!!! / Cecina

I dag vart det mulet under fm och enl det norska vädret yr.no ska det bli regn idag. Vi bestämmer oss för att dra in markiserna och plocka ihop den stora mattan vi har haft ute under hela tiden vi varit här. Mattan har varit jättebra att ha här, för det har varit ganska skräpigt från träden o jorden. Och för en gång skull har vi också kommit ihåg att lämna skorna utanför mattan och gå barfota på den! Inget skräp alls inne i Annexet, toppen.
Det är marknad inne i Cecina idag, så vi trampar in dit efter vi gjort i ordning allt med markiserna osv.
Samma "krafs" som på förra marknaden var det mer eller mindre, ändå roligt att gå och titta. Satte oss och mumsade glass och fikade.
Fortsatte cykla utmed stranden och kände doften från mat och magarna kurrade. Stannade till på ett litet ställe som låg precis vid stranden med en fin utsikt över havet. Vågorna blev större och piskade upp.

Helt plötsligt bildas det 2 stycken tromber långt ut till havs och kommer med snabb fart in mot land


Man ser riktigt hur vattnet piskas upp och det yr ordentligt.
Personalen sa att dom brukar avta innan dom kommer in till land men inte dessa två, utan dom nådde ända in o efter vad vi såg på håll, så for det runt med parasollerna på stranden!
Sedan bildades det även en tredje tromb men den avtog strax innan land. Vi satt mitt emellan dessa tre tromber, lite häftigt att se. Därefter följde ett rejält regn o åskväder, blixtarna gick rätt ner i havet och stundtals flera stycken samtidigt. Undrar hur det gick för seglarna som var där ute långt till havs?

När vädret lagt sig så cyklade vi hem och var riktigt glada att vi hade varit så förutseende vad gällde markiserna!
Ja nu är allt undanstoppat och så gott som klart inför morgondagens avfärd. Regnet verkar inte vilja ge sig ännu utan det smattrar på, +23gr
Vi funderar på att åka ända ner till Castiglione della Pescaia, kan det vara så mycket som 50km dit ha ha ha Det är en ort som jag var i när jag var 16-17år. Tillsammans med min bästis och hennes storasyster o kompis, hyrde vi övervåningen på ett hus där. Det var Reso som hade till  Riva del Sol och vi åkte med dom.
Vet inte hur det blir med Internet framöver, tror inte att det finns på den campingen vi ska till och vart vi tar vägen efteråt har vi inte bestämmt.
Om nu vädret ändrar sig från sol till mulet, så kommer vi nog att rulla in mer i landet o titta på Tuscana. Det verkar inte finnas så mycket campingar inåt landet, utan vi kommer förmodligen att övernatta på ställplatser, såsom busstorg osv Vilket innebär att vi inte har tillgång till ström osv.

Vi hör av oss när vi har uppkoppling nästa gång

Kramizar JoY

lördag 17 september 2011

Så blev dagen sedan

Efter att Jakob hade meckat med cykeln och fått ordning på den
trampade vi ner till havet en stund.
EB o S var redan där och
Sigvard hjälpte till med att trycka ner röret till parasollet i sanden, inte helt lätt.

Det blev inget bad för varken Jakob eller mig i havet, vi åkte till poolen efter ett tag
Där kunde inte Jakob hålla sig ifrån kanan som han delade med alla andra italienare


Efter badet blir det lite köksbestyr
Vi ska bjuda EBoS på tilltugg och dom står för drinken, vi/Jakob har gjort smördegsplattor m ost o persika på ,sedan ska det ringlas honung över, håll tummarna att det lyckas.



Lite Kyligt??

Vaknade i morse och tyckte det var lite kyligt i Annexet!
Skulle kanske ändå ha köpt den där täckjackan som killen från Senegal gick och sålde nere på beachen? Nej nu får man väl ändå ta och känna efter ordentligt, kyligt var nog fel ord när termometern visar +19gr. Öppnar dörren och kliver ut och det är riktigt skönt varmt ute, även idag. Dessutom stiger temperaturen rasade fort, så den där täckjackan var nog bra att jag inte köpte.
Vi tar våra cyklar och trampar in till Vada. Inte för att vi ska köpa något särskilt utan mest för en liten tur till orten. Jag provade några bikinis, men nej, de passar inte mig. Köper lite frukt o ost osv.
Jakob har fått något knarrande i sin cykel som han ska ta och undersöka. Kanske det är sand som kommit in i någonstans eller så behövs navet dras åt?

I orten har nästan varje trädgård stora fina granatäppelträd.


Det har kommit in jättemycket Italienska husbilar, husvagnar på campingen idag på morgonen och vi mötte massor på vägen in till Vada. De stora tidigare tomma parkeringarna utmed havet är nu fyllda med bilar. Vi som tidigare tyckte det var så tomt på folk, har nu fått se att det finns massor med folk på helgerna här.

Nu får vi se när Jakobs cykel blir lagad om vi ska ta en sväng till havet eller poolen? Jakob röstar säkert på poolen men jag skulle nog vilja guppa runt på badringen. Kanske det blir båda två alternativen, för poolens lekplats är roligt ha ha ha


Vi har det gott med våra +27gr i skuggan

Kram Kram



Mässling, Röda hund eller.....

Varken det ena eller det andra har jag drabbats av.
Nej det är massor med moskitosbett!!! Benen är mest utsatta men de finns på hela kroppen. På ena underbenet har jag kunnat uppskatta till närmare 60 prickar och gissa om det kliar!!
I natt har dom haft kalas på mitt ögonlock, så nu hänger det ner som en liten påse ha ha ha
När vi sitter ute, har vi flera myggspiraler som ryker, även myggljus och en elektrisk grej där man lägger i en blå tablett och myggmedel på benen! Tro inte att det hjälper mot dom små rackarna, nej dom anfaller när man minst anar det och tömmer oss på blod! Vi får lov att fylla på med ett glas rött varje kväll för att hålla blodvärdet uppe!!!

Gårdagens Kvällsbilder från Cecina

Jakob o jag cyklade in till orten ,som ligger söder om campingen, den heter Cecina, igår kväll. Det är cirka 8km dit. Fin plan cykelbana hela vägen så det rullade på bra. För Jakobs del är cykling en av de bättre rörelserna som han kan göra och som inte gör ont, i alla fall så länge som han inte behöver ta i och det går uppför. Nu först har han berättat att han har cyklat omkull, när han varit ute på en av sina egna svängar! Men som tur var föll inte han, utan bara cykeln, "det gäller bara att hinna kliva av i tid" säger han, det ligger något i det!
Gårdagskvällens bilder kommer här:






Det var bilder från Cecina

På vägen hem så börjar solen gå ner och vi cyklar ut till havet för att se den försvinna i havet







Avslutar med en bild på blomsternageln ha ha ha