måndag 6 maj 2024

Pannkakstårta Och Nyköping Och Nybro GK ...

Söndag morgon, kokades det hallonsylt och gräddades pannkakor för fullt, det skulle bli en pannkakstårta till Kamilla, sonhustrun. Hon kommer att fylla år när vi inte är hemma. Då tänkte vi kila över och överraska henne med den och blommor. 
Om man nu får säga det själv, så blev den väldigt god, mumsig.
Pannkakssmeten fick en lite touch med vaniljpulver i, vilket ger en liten godare smak. Inte skulle jag vilja äta vanliga pannkakor med vaniljsmak men till tårta blir det perfekt.
Pannkakorna varvades med hallonsylt grädde och jordgubbar björnbär blåbär och färska hallon på toppen. 
Grädden vispades med florsocker och så här såg den ut färdig.


När vi kom hem från tårtkalaset och höll på att göra i ordning husbilen. Kom vi på att det blir tidig uppstigning följande dag, för att komma ut ur stan, innan morgonrusningen sätter igång. Då sa vi att det är  lika bra att vi ger oss iväg på sen eftermiddag/tidig kväll. 
Sagt och gjort, vi lämnade stan och hamnade i Nyköping när klockan slog 18,00.  Regnet hängde med hela vägen ner och fortsatte under kvällen med några korta stunders uppehåll. Så pass att vi hann gå en sväng utmed ån i lite duggregn utan att bli allt för blöta. 
Vi övernattade borta vid Nyköpingshus, där står man gratis mellan 18-09. Annan tid betalas med Easy-Park appen. Toalett som är öppen 24 timmar. Man ska nog inte ha så mycket längre bil än vad våran 7,5m är, blir det nog för trångt. Det finn en ställplats nere vid hamnen som man även kan söka sig till.

Lägger en länk här till Nyköpingshus 
Den gamla medeltids borgen från 1100-talet med sitt stora vita Kungstorn. Där var det tre olika utställningar men allt var stängt så här pass tidigt på säsongen. 
Ligger fint vid Nyköpingsån som det var ordentlig fart på. Fullt förståeligt när det hade regnat och regnade.
Magnolian i full blom.
Vi gick över bron till andra sidan och följde ån ner till de röda trähusen där bland annat det fanns ett rökeri, konstutställnng och ljusbutik.
Vid de röda husen stod Gert Fredriksson som staty, kanotisten som tog 8 stycken OS medaljer på 12 år. Fortsatte ner till hamnen och tittade på ställplatsen som på håll, såg ut att vara fullbelagd. 


Passerade stora Sörmlands museum

Statyn i brons, En plats inom oss av Knutte Wester. Han intresserar sig just för människor, missförhållande och hur makt brukas och missbrukas. 

Vid Nyköpingshus, bredvid parkeringen finns Tovastugan, cafe, en liten scen där det kommer vara en hel del bra artister under sommaren. Orup, Melissa Horn, Miss Li, The Boppers osv osv

***
I morse, måndag vaknade vi klockan 7 av kyrkklockorna och regnet som fortfarande smattrande på taket. 
Vi lämnade Nyköping och fortsatte med ett stopp hos min bror för en fika och nybakad sockerkaka.


Dagens slutmål var golfklubben i Nybro där vi mötte upp BM och Lars. 
När så äntligen det dagslånga regnet slutade tog vi en kvällspromenad på golfbanan för att se hur blött det var och vad vi kan förvänta oss inför morgondagens spel. Någon värme är det inte, bara 7 grader, långkalsongerna kommer säkert att behövas i morgon.

Kram Yvonne 
8 kommentarer:

 1. Vid Nyköpings hus hade vi nog likadant väder som ni hade, men då gick åskan också så det blev en snabbrunda runt omgivningen innan det blev att trycka i husbilen. Pannkakstårtan hade suttit fint till kvällsfikat igår….

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt klart kan man göra ett nytt stopp i Nyköping, vid bättre väder. Vi får kanske ta och göra en pannkakstårta.

   Radera
 2. Pannkakstårta som är så gott. Vilken fantastisk överraskning hon fick.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den blev väldigt god och hon blev glatt överraskad, tårtan tog slut snabbt.

   Radera
 3. Vilken härlig och vacker tårta! Och Nyköping är trevligt, nära till allt och historia möter en centralt. Man ser mycket på en rundvandring där. Ha det fortsatt fint. Vi hoppas på lite värme igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är Nyköping en fin stad och dit tror jag vi kommer återkomma, när det inte regnar så man kan gå runt lite mer och titta.

   Radera
 4. Wow vilken häftig pannkanstårta :) eller gjord av plättar som vi här uppe i norr säger...som du vet ;-) Det fattades inget i fyllningen heller, superläcker var den. Härligt för er att få träffa bror o vänner o att få vara på rull. Nästa rull blir väl Umeå?;-) Kramizar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den var väldigt god mumsig. Jodå vi kommer så småningom hihi Kramizar

   Radera