tisdag 7 februari 2023

Husbilen ...

Vi har inte varit ute med husbilen, sedan vi kom hem från våran december resa. Nu var det dags för service och byte av kamrem. Vädret var inte så roligt med tanke på att det hade kommit snö och djuren hade gjort fina spår.
Rävens spår över altanen.


och här hade katten gått.

Stora vägen var helt ok men man vill ju inte att bilen ska bli smutsig.

Bilen blev genomgången och allt gick bra. När det sedan var dags att hämta den, fick jag ta bussen. När vi båda hade körkort, så tänker man inte på hur man ska åka kommunalt. Måste ändå säga att det gick snabbt och smidigt med buss och byte.
 

Kom fram mitt i deras lunchrast, skönt att kunna vänta inne och fördrev tiden med att prata i telefonen.

Ja så var det dags att köra hem bilen, bara jag. Väldigt länge sedan som jag kört bilen helt ensamen, Jakob brukar ju alltid vara med. Men inte denna gången, då han var hos ögonläkaren och fick ett bra besked om ögonen.

Så var det där med att backa in genom grindhålet hemma hahaha. Jag som oftast fixar det i ett svep, max två försök så är jag inne på gården. Men se så enkelt skulle det inte bli då. Satt i bilen och skrattade högt och pratade med mig själv: Vad gör jag för fel hahaha. Övning ger färdighet och på 5:e försöket kom jag rätt. 
När jag ändå testade, fortsatte jag på infarten, hur bilen skulle placeras för att hamna där eller där. Kul när man ser spåren i snön, ganska avslöjande eller hur hahaha.

Idag var det så dags för besiktningen. Smidigt att anmäla sig med ett sms och sedan få ett sms till vilken port jag skulle köra in i. 


Gasolen kollades också.Allt var bara bra och den här gången gick det galant att backa in på gården på första försöket.
Kan det berott på att Jakob satt bredvid hihihi

Kram Yvonné3 kommentarer:

 1. Bra jobbat Yvonne! Även om en bra kvinna klarar sig själv är det skönt med en bra bisittare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och jag håller med dig, det är bra mycket roligare att ha med sig sin bisittare.

   Radera
 2. Skönt att ha husbilen besiktigad och klar. Men kan tänka mig att det kan vara knepigt att på egen hand backa in den genom grinden. Men ofta är det ju en fråga om vana och att träna. Och visst kan det vara bra att ha en "co driver" med.
  Bra jobbat!

  SvaraRadera