söndag 5 februari 2023

Photobox ...

 Det är ett av alla företag, som gör fotoböcker. Även ett företag som jag har gjort många fotoböcker hos tidigare. Tänkte att nu skulle det bli en sammanställning av hela år 2022 och satsade på en 160 sidors bok och bokade betalade den. 
Tror att alla de olika företagen har så man kan lägga in de bilderna man vill ha med, så får man bilderna ordnade efter deras mallar. Vilket går snabbt och smidigt. Men jag vill göra allt själv med hur bilderna ska komma och om dom ska vara stora/små och text skuggor och så vidare. 
Upptäckte ganska snart att flera tidigare funktioner, som jag använt mig av, var borttagna. Kontaktade företaget och fick till svar att det hade ändrat programvara och det var inte längre kompatibelt med "ditten datten" . Kändes väldigt snopet, bara göra boken ändå men absolut inte lika roligt då jag hade en idé hur saker och ting ska framställas.
Tyvärr tror jag att detta var sista gången som det blev med just med detta företaget Photobox. 

Ett exempel är att kunna sätta ram runt bilden, som det gick att göra tidigare och såg ut så här:


Nu, ser det ut så här. Det blir inget djup i bilderna utan helt platt. Nej det här gillar jag inte och dessutom svårt att lägga bilderna omlott när man inte kan göra en ram runt bilden. 
***
Har även använt mig av ett annat företag som heter Önskefoto. Där finns det en hel del olika ramar texter illustrationer och skuggningar. Tycker att det blir något helt annat med till exempel skuggningarna vid bilderna. Tycke smak men detta passar mig bättre. 

Så vi får se varifrån nästa fotobok kommer att göras, tveksamt att det blir Photobox i alla fall. 

Kram Yvonné

4 kommentarer:

 1. Länge sedan jag gjorde en fotobok. Har använt mig av FB och de bilder jag lagt in där, då får man även med datum och del av text. Ska snart in och kolla 2022 års bilder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan man så klart också göra att ha allt på FB. Fast jag tycker det är roligt med böckerna, tidigare gjorde jag film och bildspel med musik på dvd skivor, vilket också är roligt. Nackdelen med dvd är att man måste sitta framför tv. Då är det bättre med böckerna. Och när vi varit ute på långresa, har jag gjort fotoböcker och skickat hem till min mor, så hon har kunnat följa med oss. Vi får se hur det blir framöver.

   Radera
 2. Hos oss har vi också troligen gjort vår sista fotobok hos Photobox, som jag använt i många år. Jag har diskuterat samma saker som du med dem men hittade ett ställe där det åtminstone går att göra vita ramar. Vår sista fotobok från Norrlandsresan ser bra ut på pärmen men alla sidorna är lite för ljusa och jag orkar inte tjata med dem. Boken från Island blev helt ok. Synd för det har varit både prisvärt och lättjobbat! Jag förstår precis vad du menar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är det inte bara jag som tycker det har blivit så mycket sämre. Vissa av sidorna är nog lite för ljusa i min fotobok också. Håller med dig att det varit bra och prisvärt för priserna skiljer en hel del mellan företagen. Vi får hoppas att det franska företaget gör något åt saken, föga troligt, så vi får byta företag helt enkelt.

   Radera