torsdag 5 januari 2023

Trettondagsafton ...

 Det är väl nu som man kunde varit på Trettondagsaftonens bal på slottet. Jodå både klänning och skor hade funnits, om, det hade varit aktuellt. Fast det är det inte. Nej vi tar det fortfarande lugnt, "i hemmets lugna vrå". Vilket vi tycker har varit väldigt skönt. 

***

Apropå kläder, såg någonstans i de sociala flödena, som sålde korta "kjolar" att ha under tröjan, ifall man tycker att tröjan är för kort. Tog och klippte av en av Jakob´s skjortor och sydde i en resår i midjan. Fungerade bra att använda under tröjan.



***

Om vi ska kika tillbaka på nyårsaftons mat, blev det ingen bränd potatis, utan allt blev enl kokboken hahaha
Vi gjorde faktiskt något som vi i princip aldrig gör, en drink, Margaritha med bubbel. Den var riktigt god.

Förrätt blev en Toast Skagen, med kanter.
Potatisrosor med flamberad pepparstek och cognacssås, blev riktigt bra.
Till sist Citronsorbet med bubbel.
Därefter blev det Nytt År 2023 och fyrverkerier sköts upp lite här och där.


 
***
Igår började det snöa ymnigt, inte trodde vi att det skulle bli så pass mycket snö under natten. I morse hade det kommit närmare 10cm och det har fortsatt snöa hela dagen. 
Det var dags att ta fram skyffel och snöslungan. När vi ändå var ute och körde, tog vi bort snön på våra närmaste grannars infarter också.




***

Med tanke på att det är så många som insjuknar i olika sorters förkylningar som ibland visar sig vara RS osv  Har jag (Yvonné) varit och tagit influensa sprutan. För första gången i mitt liv, har aldrig gjort det tidigare, inte ens när vi fick den via jobbet. Dessutom mår jag bra efter att fått den, har varit lite skeptiskt till att ev bli sjuk när man tagit den. Nu väntar vi på att Jakob ska känna sig helt okej för att ta sin influensa spruta, han har lite snuva som hänger sig kvar. 

Kram Yvonné














2 kommentarer:

  1. så smart med en "skjortkjol"! Katten vet om jag inte får in och rota lite i Lars garderob! Här har vi sjukstuga igen. Lars har drabbats av ett nytt virus och nu är han nästan sjukare än när han var covidpositiv. Det blir i princip inget mer än variation mellan TV-soffan och sängen. Nu hoppas vi att det bättrar sig och sean får det vara bra med sjukdomar.
    vilket god meny ni hade på nyårsafton och så fina potatisrosorna var!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du får passa på och gå igenom hans garderob, finns säkert någon skjorta som han inte använder. Inte roligt att han har blivit sjuk igen, vi blev lite oroliga men nu har vi fått info och håller tummarna att det blir bättre för var dag.
      Kramkram

      Radera