lördag 14 januari 2023

Färsk Potatis Och ItalienDrömmar ...

Då var det dags för Jakob att ta upp Årets Första Färsk Potatis.
Mandelpotatis, som smakade bra till sillen. Och det finns mer potatis kvar i landet.

Duggregnet håller i sig även idag. Då är det skönt att hålla sig inne, speciellt när det pågår skidor av olika sorter på tv. Just nu är det Super-G från St Anton, en plats med underbara nerfarter. Nog blir man sugen på att åka skidor när det är så fina förhållande som dom har där.
I morse var det längdskidor i Sydtyrolen, runt Drei Zinnen. Ett område som vi vandrat i, finns att läsa under september 2014 Drei Zinnen

Var tvungen att titta tillbaka, i bloggen, från den fina höstresa vi gjorde då, som gick genom flera länder. Det börjar luta åt att vi pratar om att besöka Dolomiterna/Italien igen. Kruxet är förstås att det blir lite pass körningar, vilket jag aldrig har gjort med husbilen. Fast andra kan ju köra pass och jag kommer ha en duktig bisittare, som kan ge mig tips. Ja så varför ska det inte fungera, så säg. 

Tål att fundera på, än så länge har vi lite trädgårds projekt. Sockerbiten ska byggas in och nu har Jakob kommit med en skiss. Vilket inte bara innebär att bygga in den, utan det blir ett större projekt hahaha.

Kram och trevlig helg
Yvonné8 kommentarer:

 1. Att plocka in färskpotatis i januari hör väl inte till vanligheterna, men säkert gott. Du gör det bra som kör er stora bil, jag som inte vågar köra vår husbil. Vill ha en plåtis istället. Italien hägrar för mig också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig att det är nog inte helt vanligt att ta upp potatis i januari hihihi Och den är både god och fin. Tror säkert att du klarar av att köra eran husbil, du kör ju eran lillbil. Börja på en stor parkeringsplats och testa alla spakar osv Kan vara bra att veta hur växlarna fungerar, det där fixar du. Kram

   Radera
 2. Härligt att Jakob har fått ett nytt projekt! Det kan inte vara nyttigt när de börjar bli arbetslösa (även om det är vad Lars blivit sedan vi flyttade till lägenhet). Visst är det härligt att ha bloggen att titta tillbaka i när man sitter här i gråvädret, bara det att man blir så ressugen. Ni får väl planera in en Italienresa efter sommaren så kanske vi kan ses i Toscana eller Dolomiterna. Vi har bokat färjebiljetter 30 augusti för att troligen börja med lite vinfest i Mosel....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Projektlös är han aldrig min man hahaha Alltid något som han har på gång. Det blir väl så när man flyttar till lägenhet att projekten tar slut. Ja inte blir det någon högsommar resa till Italien, dit ska man resa som vi alltid har gjort, i september/oktober. Ja vem vet, vi kanske ses där.

   Radera
 3. Underbart att ni kan titta tillbaka och bli inspirerade till nya resor. Ja nog drömmer man sig bort nu i detta trista väder. Fast i lördags tittade faktiskt solen fram här, och det blev en lång promenad för att ta till vara på ljuset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bloggen är ju som en dagbok, även när minnet ibland sviker. Visst är det härligt när solen visar sig, idag började morgonen med regn och sedan solsken.

   Radera
 4. Årets Första Färsk Potatis i Januari det var häftigt. Svärfar satt potatis i hinkat mins ja. Kul

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det roligt med potatisen.

   Radera