onsdag 11 januari 2023

Vilket Hemskt Väder ...

Den fina vita snön vi hade, regnade bort på ett dygn. Nu är det bara lerigt och stora vattenpölar, på vissa ställen med lite is under. Så det gäller att se upp eller kanske titta ner, var man sätter fötterna. 
Härom dagen var det dimmigt, precis hela dagen. I morse var himlen vackert röd, tror det betyder blåsigt. Den vackra färgen försvann snabbt och allt blev grått. Och nog har vi blåsigt allt, enl väderprognosen upp mot 19-20s/m i byarna. Det är lite snöblandat regn. Ett regn som piskar rinner utmed fönster och dörrar, får mig att tänka på den gamla Kött/fisk eller om det var ost, butikens fönster på Östermalmstorg. Där stod jag länge och tittade på hur vattnet rann på rutan, medans mamma var inne och handlade. Tror att det kan kallas för Fattigmans luftkonditionering. 


***

Jakob har letat efter en IBC-tank, jag kallar det, en stor sockerbit. Det är en stor plast tank på 1000 liter, som vi ska ha till regnvatten. Vi har vattentunnor men hann inte tömma dom. Så i november när vi var borta frös någon tunna och sprack. Absolut långt ifrån snyggt med en sådan här sockerbit, vid husknuten. Ser mer ut som vi har flyttat till landet och skaffat djur som ska ha dricksvatten ute i hagen. 
Nu blir det mer jobb fram på vårkvisten, då den här pjäsen ska få ett snyggt "hus" runt sig, ett villkor till att detta köp blev av hihihi Det kan ju inte se ut så här eller hur?

Är väldigt glad att vi åkte och hämtade den med släpet igår och inte idag, eftersom det är jag som är chauffören nu för tiden, så är det bra att det blev gjort igår. Idag hade vi kanske vält i blåsten med släpkärran. Nej det hade vi förmodligen inte gjort hahaha men det hade varit oroligt att ha något efter bilen som rister och drar.


Efter att varit ute och förankrat lite saker, kan jag bara säga att det är ett riktigt otrevligt väder.

Nu blir det innemys resten av dagen.

Kram Yvonné





6 kommentarer:

  1. Verkligen urtrist väder men en får muntra upp sig med annat. Bra att nu fick hämtat "sockerbiten" i stort format. Och den gör säkert nytta. Men vacker var den ju inte så jag förstår att du vill ha ett "hus" som täcker.
    Nu hoppas vi på att det bättre vädret snart är tillbaka.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Usch ja vädret håller i sig att vara duggregn. Bra att du håller med mig att sockerbiten är ful hihihi.

      Radera
  2. Vilket väder! Här har det bara regnat, vi slapp åtminstone stormen!
    Det är väl tur att Jakob är en handy man, att bygg ett hus till kuben blir väl ett lämpligt projekt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stormen avtog ändå snabbare än vi trodde och idag är det bara duggregn. Ja nu får han ytterligare ett projekt till våren.

      Radera
  3. Ja nog är det växlande väder alltid. Vi har fått snö ena dagen och det har varit så vackert ute, för att nästa dag regnar allt bort. Ingen is på sjön ännu. Ja du har rätt, det behövs ett "hus" till den tanken. 😂 Är det för regnvattnet? Vi har som tur är en bäck och en pump. Lite problem om det blir en torr sommar, då försvinner nästan allt vatten i bäcken. Nu ser vi fram emot en fin vår.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är till regnvattnet. Vi hade stora regntunnor i varje husknut men någon frös sönder när vi åkte iväg. Och bra att även du tycker sockerbiten behöver ett hus hihihi

      Radera