onsdag 23 november 2022

Så Mycket Snö ...

Vem kunde tro att det skulle komma så här mycket snö under loppet av 2,5 dygn. Hela 43cm.

I måndags pulsade vi 8km fram och åter till tandläkaren. Inte har det hunnits med att ploga precis. Gångbanorna är helt oplogade. En stor gren hade blåst ner efter att Jakob passerat och jag kom 30 minuter senare. Bilarna fick backa och välja andra vägar medans jag kunde ta mig förbi. Grenen hade även dragit med sig någon slags ledning, wifi kabel kanske?

Här var det knepigt halt att gå i en så smal gång. Var riktigt trötta i benen när vi kom hem. 
Inte ens igår var det plogat, vilket gjorde att vi valde att gå ute i körbanan när vi gick och handlade.

Igår har vi har verkligen jobbat med denna snö. Snöslungan har visat sig från sin bästa sida och gjort ett bra jobb. 
Vi var ute i 6 timmar och drog ner snön från altantaket. Det har varit riktigt tungt, kramsnö. 
Temperaturen har legat runt 0 grader hela tiden och idag onsdag är det +2,5 grader.

Lite bilder från våran snösväng.

En stor gren från vårat plommonträd som gått av.

Under dessa snömassor ligger våran stora fina enbuske som numera kommer bli ved. Den har tyvärr gått av på grund av snön. 

När skymningen kom hade vi skottat ner all snö fån altantaket, pust.

När vi var klara med våran snö. Tog Jakob snöslungan och gick över till sonen som bor 350 meter bort. Dom var totalt insnöade av snövallen som blivit efter plogningen. Bilden tog Kamilla från fönstret när Jakob var utanför och rensade.

Och på framsidan av vårat hus, puttade Jakob till snökanten på taket.Nu på förmiddagen ska vi ta tag i infarten och rensa runt bilen.

Kram från oss i snösvängen.


8 kommentarer:

 1. Hade det inte varit så långt till Tyresö hade vi gärna kommit och hjälpt er i snösvängen, men hade vi bott närmare hade vi troligen haft egen snö att skotta.
  Här har nästan det lilla vita vi hade regnat bort och det är bara grått och slask!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha så snällt av er att erbjuda hjälpa oss, om ni bott närmare men precis som du skriver så hade ni också haft lika mycket. Stor skillnad på ljus/mörker när snön försvinner.

   Radera
 2. Jisses så mycket snö ni fått! Vi har läst och följt nyheterna, även här hos oss hade det kommit snö. Nu har det mesta tinat och regnat bort. Men fy tusan så kallt det var att komma hem både inne och ute. Ingemar gick ner och tog på sig långkalsingar för han frös så. Pga vädret och snön så blev vi en dag extra hos svågern i Lomma. Ser i bloggen att du bakat så mycket gott. Det står på min lista för nästa vecka. Nu ska vi packa ur HB och städa den först. Kram vi ses.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår att det blev lite chockartat att komma hem till detta väder. Långkalsongerna sitter inte i vägen, vi hade också svalt inne när vi kom hem från Schweiz. Vi ses Kram

   Radera
 3. Oj, så mycket snö! Har på Söder var det ca 30 cm och det räckte. Ohc med eget hus är det också mycket extra och tungt jobb med att skotta från tak och annat. Men en får ta det som friskvård.
  Tänk att det varje år är lika illa med snöröjningen som är oförberedd och att bilförare inte satt på vinterdäck- Detta ställde till det i stan. Men å andra sidan behöver ju de flesta inte alls köra i City om det inte är nyttotrafik.
  Nu har det mesta i stan töat bort men säkert ni en del snö kvar.
  Fint att ni har snöslunga och att Jacob kunde hjälpa sonen med skottningen-
  Önskar dig en fin adventshelg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att ha bil i stan kan inte vara det roligaste med tanke på snöröjningen. Tycker det räcker med våra snövallar som vi ska ta oss över. Extra tokigt vid busshållplatserna som inte varit plogat. Fast nu sjunker den ihop och det smälter. Vi ids inte skotta något mer nu.

   Radera
 4. Oj vilka mängder snö! Här blev det bara en liten mängd som höll sig måndagen och tisdagen innan det smälte bort. Tråkigt när det inte plogas, då brukar jag också gå på körbanan för att förenkla promenaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo tack nog har vi fått snö så det räcker en bra tid framöver hahaha. Nu sjunker den ihop och snöslungan får vila. Fast visst är det fint när allt är vitt och ljust. Det har varit svårt med snövallarna, speciellt vid busshållplatserna.

   Radera