onsdag 16 november 2022

Nya Kläder Till Liten Och Dockan ...

Symaskinerna har surrat på ett tag och det har blivit lite olika plagg till både barnbarnet, som fyllde 2 år och hennes docka. Hon växer så fort och nya mönsterstorlekar får ritas om. Att sy efter en storlek och tro att det ska passa, går oftast inte. Jag brukar alltid mäta armar ben och omkrets och därefter rita nya mönsterdelar. Just det mönster momentet, är så tråkigt. 
Nu har hon hunnit fylla 2 år och det var dags att sy en klänning. Mörkt rosa trikå med små tryckta kronor i svart och guld som glittrar.
Hon fick prova klänningen innan den syddes ihop i sidorna och lades upp. Hon är inte still många sekunder men när hon stod på stolen med Jakob bredvid och tittade på armband osv gick det bra att mäta.

Klart att dockan Alice skulle ha en klänning och trosor också.

Sydde även en jacka/kofta/hoddie eller vad man nu vill kalla det för. En långärmad tröja med volang på axeln och ett par tights. Tycker egentligen inte om att sy i svart, det är så svårt att se stygnen. Men nu blev det bland annat svart och olika sorters trikå med mönstertryck.


Framstycket är trikå med mönster tryck.

Bakstycket är helsvart med mönstrad bakficka.

Även Alice fick matchande kläder.

Idag fick hon sina paket och gissa om klänningen blev populär. Hon tog klänningen som satt på galgen och hängde den på en krok i köket och började sedan klä av sig. Nu skulle klänningen provas och pappa fick hjälpa till så den hamnade rätt. 
Snabbt som ögat stod hon vid spegeln och svängde runt runt, hit och dit. 
Hon satte sig på golvet och bredde ut klänningen runt sig. Helt underbart att se hur glad hon blev för den. 

Alice fick också klänningen på sig. 

Hur de övriga kläderna ser ut på, blir en annan dag, som vi får se det. 

Kram Yvonné














3 kommentarer:

  1. Undra på att er lilla sötnos inte kan få nog av sin spegelbild i den fina klänningen. Det är inte alla barnbarn som är så lyckligt lottade att de kan få unika, uppsydda kläder. När fröken blir större kommer du säkert att få detaljerade önskelistor....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon var verkligen superglad och snurrade runt runt tills hon ramlade och upp igen för att snurra igen. Ja tänk att snurrklänningar är så roliga.

      Radera
  2. Så söta de är dockan och lillan. Klart hon blir glad när du syr så fina kläder till barnbarnet och dockan.

    SvaraRadera