fredag 22 juli 2022

Fortsättning På GolfTouren ...

 Efter att haft en dags uppehåll från golfen, var det återigen dags att försöka slå hål på gubbarnas ledning över oss "tjejer".  
Koberg GK hade vi bokat in oss på och även på deras ställplats. Läser man på klubben hemsida, står det att läsa, att många anser att Koberg GK är en av Sveriges vackraste banor. Och visst ligger den vackert, en bit utanför Trollhättan utmed sjön Vanderydsvattnet. Koberg Slott kan man se från flera hål när man spelar och där bor prinsessan Desirée. 

När man kommer så här som greenfee spelare, är det intressant att se hur man blir bemött på de olika banorna. Just här på Koberg var det två skrattande tjejer som verkligen var på rätt plats, om man så säger. Kändes fint att börja dagens runda med mycket skratt, så pass, att vi var påväg ut från shopen utan att betala för ställplatsen hahaha Det blev en riktigt blåsig runda och gubbarna höll fortfarande kvar sitt övertag. 

Det gäller samma sak med detta bildspel, det tar ett tag innan den startar, i alla fall på min dator. Har testat att ta upp bilderna på helskärm och då startade det snabbare. Kan varit en ren lyckträff, vad vet jag.

Efter att ätit en riktigt god lunch, rotmos och fläsklägg, rullade vi vidare upp till Forsbacka GK, som ligger utanför Åmål. Men innan Jakob och jag kom dit, hade vi ett ärende att uträtta. Vilket gjorde att vi kom dit lite senare än BM och Lars och slapp det regnet/ skyfallet som dom fick vid sin ankomst. Vi fick visserligen lite regn på vägen dit men inte mycket. Om man nu ska vara lite gnällig så var denna ställplats inget att rekommendera. Snett och vint åt olika håll stod vi, trots klossar och stödben. Kostnad 220:- tyckte vi inte var ok, då det fanns en fin platt grusplan som vi ändå var tvungen att flytta till följande morgon innan vi slog ut. Hade hellre stått på den och betalat en slant. När vi påtalade detta, blev svaret att dom inte hunnit göra i ordning ställplatserna för säsongen. Ja ja så kan det kanske vara. 
Senare på kvällen kom det ytterligare en rejäl störtskur och efter den tog jag en sväng ut för att fota. Då var klockan 22,30 och himlen hade fått fina färger och dimman dansade över vattnet ute på golfbanan.

Herrgården ligger fint uppe på en höjd med vacker utsikt. Här är det även hotell, hur det såg ut inuti, vet jag inte.

Följande morgon efter att vi flyttat på bilarna var det dags att spela. Banan jättefin, inget att anmärka på där inte, härligt väder med både sol och blåst.

Vid varje Tee (utslagsplatsen) fanns det lite historia att läsa om trakten,
 som kunde se ut så här.

Efter den rundan blev det ett snabbt beslut att spela ännu en runda och då på Billeruds GK, som låg ganska nära. Den är Värmlands näst äldsta bana och ligger vid Ekholmsjön. Ännu ett trevligt glatt mottagande av en kvinna som tog sig tid att följa med ut på gården och visa oss till rätta. Där hade vi en lugn fin kväll, ja bortsett från blåsten förstås. Mörka moln tornade upp sig i fjärran men inte fick vi något regn inte. Lars fick återigen bjuda på en liten BirdieWhisky, han har spelat så bra under denna vecka. 

Det var också en trevlig bana med många stora gamla ekar och stenmurar.
Det var bara att inse för oss "tjejer" att vi blivit besegrade, trots att jag gjorde en Birdie, så räckte det inte. Nu får vi satsa på nästa runda och kanske att vi kan jämna ut resultatet lite.
Många härliga skratt har vi haft och många bra slag både i och utanför bunkrarna hahaha.
Tack Tack BM och Lars för denna roliga vecka, på återseende.
Kram
Yvonné


1 kommentar:

  1. Vilken härlig vecka vi hade och så fint det var efter kvällens störtregn på Forsbacka! Nu kurerar jag min arm för att vara fit for fight till nästa runda….💪💪💪

    SvaraRadera