fredag 23 april 2021

Äntligen Vaccinet ...

  Jakob fick sitt Pfizer 1:a april och väntar att få sin andra dos snart. 

Nu har även jag, äntligen fått mitt vaccin. Det var i onsdags eftermiddag, som jag fick mitt på våran vårdcentral och det blev Astra Zenicas. Ja vad ska man göra: ta det eller inte ta det, jag tog vaccinet. Man kan ju inte välja sitt vaccin och hur det än är så litar jag på de, som förstår sig på det hela. Kändes ingenting att få vaccinet och har ingen känning i armen heller. En sak vet jag i alla fall, det var inte vatten i sprutan utan någon slags substans, som gjorde mig dålig. Förmodligen inte ens en bråkdel av hur det är att få Covid men det var helt klart märkbart. 

Efter 7 timmar började jag frysa, må lite illa och magen lät som en cementblandare brum brum. En konstig känsla spreds i kroppen, som gjorde att den "sträckte på sig" ni vet när man vaknar på  morgonen och sträcker ut sig. Personer som fått sjukdomen stelkramp, får just muskelkramper, som gör att dom går upp i brygga. Nu gick inte jag upp i brygga men det kändes, som om jag var på väg, mycket märklig upplevelse. Så var det hela tiden under natten, märkligt eller hur. Ja det vart en sömnlös natt och fram på småtimmarna kände jag hur kroppen lugnade ner sig och sträckningarna avtog.

Gårdagen tillbringades i soffan, jag sov mer eller mindre hela dagen under min värmefilt, för frös gjorde jag fortfarande och kroppen var öm. Liknade en ordentlig influensa när man inte vill äta osv utan bara sova, något förhöjd feber. Idag är jag nästan mitt vanliga gamla jag, fast med lite huvudvärk, som kommer till och från och att jag blir lite varm och kall.

Det var det om vaccinet.

***

Jakob har letat fel under bilen då det har kommit oljedroppar. Han har hittat felet nu och bilen ska in på verkstan i mitten av Maj.

Visst är det härligt med alla vårens blommor som kommer upp nu. Vädret är verkligen växlande ena stunden strålande sol och nästa snöblandat regn och riktigt kyliga vindar, för blåser gör det ordentligt.


Ha en fin helg

Kram 

Yvonné

10 kommentarer:

 1. Visst är man vaksam och inte minst sagt fundersam över eventuella biverkningar. Vi fick Pfizer och ingen av oss har känt av något. Jag var orolig för Birgitta, som svimmat av allergiska biverkningar på antibiotika tidigare och blev liggande livlös på golvet. Nu har det gått bra.
  Det bästa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte heller hört någon som fått biverkningar av Pfizer, men nu är första tagen och bara hoppas att nästa blir lindriga.

   Radera
 2. Stackars dig! Hoppas du mår bättre nu och trösta dig med att Astra är ett bra vaccin. Jag fick nog "vatten" i mitt Pfizer för jag har inte känt någonting! Här röjer vi och röjer vi, men idag åkte vi till IKEA och fyllde på med bl a garderobsinredning, skohylla och hatthylla. Så skönt det ska bli när flytten är klar. Nästan skönt med lite kyla och blåst så vi inte längtar ut alltför mycket. Ha det så gott och hoppas vi ses framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är tur att det var snabbt övergående men nog funderade jag allt vad som hände i kroppen. Min mor träffade en dam som hade biverkningar i 14 dagar. Det verkar som dom får Pfizer inte får några känningar.
   Roligt att ni snart flyttar in och bra att vädret är som det är då går det lättare att röja.
   Ha det bra bland kartonger och vi kommer ses Kram

   Radera
 3. Skönt att du fått vaccinet, men tråkigt att du mådde dåligt!! Min kollega fick också Astra och blev väldigt dålig (inte allvarligt, men mådde dåligt med ont i huvudet, ont i magen osv). Men jag skulle resonera som ni! Man kan inte välja. Hoppas verkligen att det är bättre nu!!! Skönt att ha skydd i alla fall!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det gick över till följande dag och det känns bra att jag nu är på gång med vaccineringen.

   Radera
 4. Grattis! Helt rätt tänk enligt mig. Kan inte förstå de som tvekar.🤔 Vi fick Pfizer och vad jag hört så kan vi bli dåliga av den andra sprutan, medans ni som fått Astras blir dåliga av första, men inte av andra. Vi får se efter den 12 maj för då ska vi ha den andra sprutan. Till sommaren kan vi ses igen. 😍

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hörde också någon nämna det, bara vänta och se. Min mor fick Pfizer och inga känningar alls. Jakob får sin andra den 11 maj också Pfizer som ni. Sedan kan vi träffas, ta hand om igelkotten hihihi

   Radera
 5. Visst är det en förmån att bli vaccinerad- Och man kan inte välja för de som vaccinerar vet ju inte heller vilken tyd av vaccin de får just den dagen.
  Jag fick Pfeizer trots att jag är 70+ och maken fick AZ. Jag hade lite ont i armen dagen därpå, men inget mer . Maken blev inte dålig alls men jag vet andra som fått liknande symtom som du fick - Så kan det ju bli rent allmänt av vaccin. En del får ju sådana symtom efter en influensa spruta och små barn kan bli dåliga efter sina sprutor.
  Visst är det en skön fin tid vi går till mötes och det är bara att njuta.
  Önskar dig fortsatt fina dagar.

  SvaraRadera
 6. Visst kändes det bra när det var dags för vaccin. Jag fick också AstraZenica. Min reaktion var värk i armen under fem dagar. Kunde inte lufta den uppåt, men sen som vanligt. Lennart fick Moderna och kände av armen dagen därpå, men så var det över. Vi ser nu fram emot nästa spruta, så vi kan träffa barn och barnbarn och få krama dem. Våren är verkligen härlig med sin blomsterprakt. Ha dé gott!

  SvaraRadera