tisdag 8 juni 2021

Maj Och Juni ...


Redan Juni månad och det rasslar till snabbt i naturen. Blommor har knoppats och slagit ut, somliga har redan vissnat. Den ljust ljust gröna färgen på träden börjar jämnas ut och alla träden får likadan nyans av grönt.

De sena kvällarna är varma och ljusa.
Grodan, i ljuslyktan är inte levande.
Det är däremot denna groda, som sitter på kanten till dammen. Tätt intill figuren i randig baddräkt.
 
***
Nu är det bara 14 dagar kvar tills jag får min andra spruta, Jakob har fått sina bägge. Vi har kunnat träffa min mor, som också har fått sina två. Det känns så roligt att kunna umgås mer normalt men vi kramas inte, ännu.


***

Golfsäsongen har startat och idag har jag tagit en golflektion. Det kan tyckas inte vara så konstigt men för mig är det det. Tror att jag har tagit 4 lektioner under mina golfande 35 år. Idag var det roligt att få lite tips, som jag inte har tänkt på tidigare. Nu gäller det att ta hand om det och omsätta det ute på banan. Kanske att jag borde vara på Driving ranchen oftare än vad jag är, ungefär lika ofta som golflektionerna. Hur som helst, lite nya kläder behövdes och symaskinen har fått jobbat. Gjorde även varsina tryck med Silhouett Cameo maskinen, till våra tröjor. Det är lite roligt att ha något som inte alla andra har.
Jakobs tryck är i svart medans min är i grönt glittrigt.

En röd och vitrutig pike tröja med en ficka, bra att ha en extra golfboll i. 

Byxorna är i gabardintyg. Lustig linning, som egentligen skulle vara mycket högre och sedan vikas ner. Jag kortade av den och det går fortfarande att vika dubbel. Byxorna sitter uppe så, utan resår eller blixtlås, man drar bara på sig dom. Sydde en lös "påse/ficka" som sätts fast med tryckknappar och en liten hälla för greenlagaren.

En tröja blev det också i så kallat "Molly tyg" från Zannaz.

Gul och vitprickig piketröja och randig kjol, trikå. Jakob har fått en tröja med ett kort blixtlås, i öglad trikå från Elvelyckan.


Självklart har lilla barnbarnet också fått nya kläder. Hon växer så det knakar och storleken blir större och större. Nu är hon 7 månader 68cm och väger 9,2kg.
Denna gjordes lite bredare och som knickers i trikå.
Önskemål om en enfärgad hoddie utan luva. Så här blev den i jeansblå trikå med tillhörande byxor som fick en dino tryckt på rumpan.

Body med tryckknappar var också på önskelistan. Även denna är med mörkblå figurer med likadana figurer på knapparna, förutom ett rosa hjärta och lite rosa spets. 
Gjorde med 3/4 ärm  och en tillhörande dregglis.
Baksidan är tvärrandig.

***
En tidig morgon tog vi cyklarna och trampade in till stan. Kändes verkligen som en evighet sedan och vilken frihets känsla. Trampade utmed fina Årstaviken, 
över Västerbron 

via Odenplan och Valhallavägen. Fikade under kastanjeträdet hos Roy, Mr Cake. Jösses vilka goda kanel och kardemumma bullar, kan rekomenderas. 
Runt och fram och tillbaka cyklade vi innan Guldbron dök upp.
Inte fick jag några guldkorn på mig, trots att jag försökte gnugga lite mot armen hihihi
Bort till Stadsgården och slog oss ner på Fotografiska Museets uteservering. Deras pizzor kan vi också rekomendera. Mysigt att sitta där och se Djurgårdsfärjorna åka fram och tillbaka. Ett par båtar gick ut med sjungande dansande studenter ombord.

När vi väl var hemma hade vi fått ihop 50km på cykel. Måste erkänna att det var inte lika roligt att sätta mig på sadeln dagen efter då vi trampade till golfbanan. Ajajaj något öm i baken.

***
Husbilen då, ja den har Jakob äntligen fått delarna till, från Caravanhallen och kunnat själv monterat tillbaka plåten under till. Vilket verkstaden missade att göra när bilen var inne. Hur man nu kunde missa att montera en sådan stor plåt, som stod inne i bilen. Jaja hur som helst, nu har Jakob skruvat fast plåten. Vet inte riktigt vad som händer med företaget. Vi har alltid varit så nöjda med deras service och att dom ställer upp och fixar. Men den senaste tiden är det totalt hopplöst att komma fram på deras verkstads telefon. När vi försökte ringa sista gången för att få hem skruvarna, lät jag min telefon ringa i 1 timme 48 minuter, utan att få ett svar. När så Jakob kom hem, ringde jag med hans telefon till en av säljarna.  Att sälja bilar går bra och där svarar man men sedan har servicen totalhavererat. Varit i kontakt med ägaren Urban ett par gånger faktiskt och vid det här laget vet han direkt vilka vi är när vi ringer. Han vet vad vi tycker och nu säger han att de ska anställa folk som tar hand om telefonen. Vilket vi för deras skull verkligen hoppas. För våran del går det fortare att åka de 13km dit, istället för att ringa. Fast det är inte alltid det man vill göra och alla deras kunder bor ju inte här.
Killarna på verkstan jobbar på, säkert stressade men ledningen måste göra något åt tillgängligheten, som inte existerar. Har hört från annat håll att det grymtas en del. Skärpning Caravanhallen ett dåligt rykte är svårt att bygga upp.

 ***
Dessa vackra dubbla Vitsippor upptäckte jag plötsligt att vi hade. Har aldrig sett dom tidigare. De är 4cm i diameter. 

Hoppas nu att vi fortsätter vara friska och får njuta av fint väder och träffa vänner.

Kram
Yvonné3 kommentarer:

 1. Jag tar de båda bästa bilderna, Löjtnantshjärta och att ni kan träffas igen

  SvaraRadera
 2. Jag har gjort som du, tagit en golflektion och fick en riktig aha-upplevelse. Nu gäller det bara att omsätta det i praktiken. Tyvärr nöter jag inte ranchen speciellt mycket hur nyttigt det än ska vara???
  Vilka häftiga kläder du sytt både till er och lilla barnbarnet. Den solgula kjolen och tröjan tyckte jag var så läckert!
  Hoppas vi kan ses framöver, kanske på någon golfbana!

  SvaraRadera
 3. Roligt att få en uppdatering. Ich imponerande att se alla fina kläder du sytt både till dig och barnbarnet.Och kul med en golflektion för visst lär man sig en hel del. Även att slå på ranchen tyckte jag gav en hel del.
  En heldag fick nu ju i Stockholm och många mil blev det-
  Hoppas nu att ni får det ni ska ha till bilen och att Caravanhallen bättrar sig-
  Fint med vaccinet och visst blir det mindre begränsningar med det. Vi har båda fått två sprutor och det känns skönt men fortfarande gäller ju avstånd och försiktighet-
  Ha det fint!

  SvaraRadera